Excelent, Clotilde Armand! De azi, Capitala are Parcul „Elisabeta Rizea” – eroina rezistenței anticomuniste

2
15124
Clotilde Armand - Elisabeta Rizea

Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe Facebook că începând de astăzi, 31 decembrie 2020, Capitala are un nou parc: „Elisabeta Rizea”. Acesta este situat pe Bd. Poligrafiei, lângă Piaţa Presei Libere.

Alegerea numelui este un binevenit omagiu adus unei admirabile eroine a rezistenței anticomuniste din Munții Făgăraș: Elisabeta Rizea (1912-2003) din Nucșoara, județul Argeș.

Parcul Elisabeta Rizea se deschide pentru public joi, 31 decembrie. La eveniment va participa şi primărița Clotilde Armand.

Anunțul făcut de Clotilde Armand

„Sectorul 1 are de astăzi un nou parc.

În condițiile în care Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din Europa, orice spațiu verde este vital pentru sănătatea comunității noastre.

Astfel, am decis să avem un nou parc în Sectorul 1, iar acesta să poarte numele Elisabeta Rizea – eroină a luptei anticomuniste din România, care a fost arestată şi torturată de regimul comunist și condamnată la 12 ani de închisoare.

Prea puțini cetățeni știu cine a fost această adevărată eroină a națiunii române. Iar noi, cei din Primăria Sectorului 1, am decis să-i onorăm memoria și sacrificiul prin acest gest.

Vom lansa curând și un concurs pentru realizarea unui bust al Elisabetei Rizea, pe care îl vom amplasa aici.

Parcul Elisabeta Rizea, situat pe Bulevardul Poligrafiei, lângă Piața Presei Libere, își va deschide porțile pentru public astăzi, 31 decembrie 2020.”

Parcul Elisabeta Rizea

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Operațiunea mafiotă „Salvați avocatul infractor” a eșuat! Înalta Curte: dosarul „Ferma Băneasa” a fost repartizat corect

2 COMENTARII

  1. Frumos gestul făcut de dna primar!!..a trebuit să vină o franțuzoaică să aprecieze valorile noastre…ar trebuit făcute mai multe asemenea gesturi de către primarii noștri români!!..Felicitări!.
    ..Oare scorpia din voluntari ce-o zice???…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here