duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsIvan Patzaichin, nominalizat de USR-PLUS să aleagă noul Guvernator al Deltei Dunării!...

Ivan Patzaichin, nominalizat de USR-PLUS să aleagă noul Guvernator al Deltei Dunării! Legendarul sportiv, cunoscut pentru cinstea sa, a acceptat propunerea

-

Moment de referință în istoria numirilor de funcționari în poziții cheie din România: USR-PLUS l-a invitat pe legendarul canoist Ivan Patzaichin să se ocupe de alegerea noului Guvernator al Deltei Dunării!

Cazul este unic. De la înființarea sa, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a fost o unitate vânată de partidele politice și de politicieni și locul unde s-au comis unele dintre cele mai mari barbarii și abuzuri față de mediul înconjurător. Braconaj, construcții haotice, defrișări ilegale, decizii abuzive și distructive pentru mediul înconjurător au favorizat o mafie sau alta, în funcție de cine era “la butoane”. Cantitatea de pește din Deltă s-a diminuat drastic, poluarea de toate felurile (inclusiv fonică) a luat amploare, în timp ce de la Tulcea plecau spre Capitală portbagaje pline cu icre negre braconate din speciile protejate de sturioni.

Prin “algoritmul” negociat la sfârșitul lunii decembrie în noua coaliție de guvernare, postul de Guvernator al Deltei Dunării revenea USR-PLUS. Dar această formațiune a decis să nu facă o numire politică, așa cum s-a procedat până acum.

Ivan Patzaichin, care are reputația unui om incoruptibil, va trebui să formeze un grup consultativ, reprezentativ pentru Deltă, care să decidă noul Guvernator

Dacian Cioloș și Dan Barna l-au rugat pe Ivan Patzaichin, canotorul provenit chiar din Delta Dunării și care în ultimele decenii s-a remarcat ca unul dintre cei mai buni avocați ai acestei zone fabuloase, să se ocupe de căutarea și desemnarea unui guvernator.

- Advertisement -

Ivan Patzaichin este recunoscut în toată lumea sportului drept o persoană foarte corectă, cinstită și muncitoare. Fostul sportiv, lipovean câștigător a 4 titluri olimpice la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984, a acceptat propunerea de a se ocupa de recrutarea persoanei potrivite. Patzaichin va forma un grup consultativ reprezentantiv pentru Delta Dunării, unde va regrupa asociații și persoane real interesate de zonă.

Dacian Cioloș a explicat opțiunea USR-PLUS: „Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării pentru că dezvoltarea durabilă a zonei e un obiectiv național și chiar european prin valoarea și mărimea finanțărilor de la UE care pot fi atrase. Faptul că implicăm în această alegere a conducerii ARBDD, încă de la început, asociații de pescari, asociații care protejează patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru că vrem o viziune împărtășită pentru viitorul Deltei și o colaborare strânsă între comunitate și administrație“.

Dan Barna l-a completat: “Delta Dunării e unul din locurile cu care fiecare dintre noi ne mândrim de câte ori vorbim despre România. Participarea USR-PLUS la guvernare înseamnă și respectarea promisiunii că oamenii competenți, cu viziune reală de dezvoltare durabilă – care înseamnă respect pentru natură, dar și preocupare pentru viața economică a Deltei – pot să arate că buna guvernare chiar este posibilă. Am foarte mare încredere că alături de Ivan Patzaichin și cei care iubesc cu adevărat Delta vom găsi un guvernator de ispravă“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Felicitări domnilor de la USR-Plus!!..să schimbați totul în țară, nu țineți cont de ideile lui orban psd-pnl istul…adică USL…a uitat cand il pupă în cur pe ponta si Dragnea??..scăpați de acești infractori din pnl….aveti sprijinul udmr și nu numai în parlament…mai mult președintele va sprijină pentru reformarea statului…nu așteptați sprijin de la gașcă de mafioți pnl-pdl….ăștia trebuies dati la lada de gunoi a istoriei…curaj USR Plus si UDMR…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -