marți, mai 28, 2024
AcasăMainIohannis întoarce România cu 20 de ani în urmă: Ministerul Finanțelor, controlat...

Iohannis întoarce România cu 20 de ani în urmă: Ministerul Finanțelor, controlat de PSD, a dat pe mâna unui fost director al fugarului Ghiță contractul pentru arhivarea electronică a 900 de milioane de documente

-

Ministerul Finanțelor condus de PSD-istul Adrian Câciu a dat pe mâna unei firme controlate de un fost director de-ai lui Sebastian Ghiță contractul pentru arhivarea electronică a 900 de milioane de documente, anunță G4Media. Contractul valorează aproape 16 milioane de lei (circa 3 milioane de euro) fără TVA și a fost adjudecat prin licitație.

Modul în care coaliția PSD-PNL, fabricată acum un an de președintele Klaus Iohannis, împarte contractele în statul român azi amintește izbitor cu practicile din perioada 2000-2012. În urmă cu 10 ani, în guvernarea USL (PSD-PNL), contractele IT ale instituțiilor de stat erau încredințate tot firmelor care aveau de-a face cu Sebastian Ghiță – oligarhul fugar ale cărui legături cu SRI au rămas și azi neelucidate. Așa a fost posibil incredibilul fiasco al informatizării sistemului din Sănătate, permanent blocat și nefuncțional inclusiv azi, la atâția aniu distanță.

Licitația lansată de Ministerul Finanțelor condus de Adrian Câciu pentru un sistem informatic de arhivare electronică (SIAEL) a unui număr enorm de documente a fost câștigată de compania Metaminds SA, condusă de Andrei Cruceru, fost director de vânzări la Asesoft (perioada martie 2013-septembrie 2015), firma lui Sebastian Ghiță.
Valoarea contractului este de 15.958.797 lei fără TVA. Finalizarea proiectului ar trebui să aibă loc în decembrie anul viitor.

Exact la fel cum fusese și în cazul informatizării sistemului din Sănătate, obiectivele enunțate la proiectul Ministerului Finanțelor sunt foarte generoase. Teoretic, atât lucrătorii din Finanțe, cât și cetățenii ar urma să aibă un acces mult mai facil la informații. Totul depinde însă de felul în care se va executa efectiv lucrarea.

- Advertisement -

Directorul lui Ghiță a venit la Metaminds SA imediat după ce a plecat de la Asesoft, în 2015. Coincidență, se ocupă de același domeniu pe care s-a specializat oligarhul fugar: „implementează soluții complexe, la cheie și personalizate, în domeniul arhitecturilor IT complexe și al securității cibernetice asociate, pentru organizații publice și private din sectoare strategice”.

Compania are 42 de angajați și până acum, în 7 ani de existență, a avut 190 de contracte. Angajamentele acestei firme au fost, bineînțeles, cu statul român. Printre altele, Metaminds SA „s-a lipit” și la proiectul de dotare wireless a școlilor câștigat în 2019 de un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications. În urma acestei afaceri, Liviu Dragnea anunța la vremea respectivă că va scoate SRI din procedura de aprobare a marilor contracte de IT. N-a mai apucat să facă asta pentru că a intrat la pușcărie.

Andrei Cruceru a vrut anul trecut să clarifice situația, transmițând EduPedu.ro, în 2021, că într-adevăr a fost angajat director la Asesoft, dar n-a avut nicio legătură cu Sebastian Ghiță.

- Advertisement -

Interesant este că și partenerul minoritar al lui Andrei Cruceru la Metaminds Sa, Giorgia Bordușanu, a fost tot angajată la Asesoft International în aceeași perioadă ca și acționarul majoritar (decembrie 2012-septembrie 2015), pe funcția de Internal Communication Manager.

Coincidențele merg și mai departe. Inițial, Metaminds SA s-a numit Nova Tech Integrated Solutions și a fost înființată de Liviu Mircea Uruc, tot interpus de-ai lui Sebastian Ghiță.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Monologul din „Las Fierbinți” care-i desființează pe Iohannis și regimul PSD-PNL: „România educată. Gargară! Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!”

* Se naște cuplul politic care va uni pușcăria cu balamucul: Dragnea a pus ochii pe Șoșoacă! „E singura sinceră, aș colabora cu ea”

* Incident penibil cu delegația PSD-PNL plecată în „vizită de stat”, de Crăciun, în Coreea de Sud: vameșii din Seul i-au găsit deputatului Ben Oni Ardelean tobă, salam, cârnați și brânză în bagaje!

* VIDEO. Film delirant al propagandei ruse: Europa trăiește în beznă, sărăcie și frig, iar la anul locuitorii își vor mânca animalele de companie din cauza foametei!

* Marele fâs al șantajului rusesc: prețul gazelor naturale în Europa a scăzut sub cel de acum un an! Cotația petrolului e la aproape același nivel ca în decembrie 2021

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. KWI n-a întors România cu 20 de ani în urmă. El a bătut pasul pe loc, nefăcând absolut nimic pentru ca România să prospere. Și a reușit 100%. Copita dată USR-ului anul trecut a fost „suprema” lui realizare.
    Halal conducător-trădător. Numai la case, bani și plimbări i-a stat capul, că mintea nu pot să spun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -