VIDEO. Film delirant al propagandei ruse: Europa trăiește în beznă, sărăcie și frig, iar la anul locuitorii își vor mânca animalele de companie din cauza foametei!

0
1342
Mesajele Moscovei pentru Occident: aceleași amenințări cu frigul, întunericul și sărăcia, dublate de sugestia că oamenii sunt mințiți de guverne

Un videoclip produs de Russia Today (RT) face furori, pe rețelele de socializare, printre conspiraționiști și idioții utili ai propagandei putiniste, descriind o Europă devastată și în pragul prăbușirii spre pragul animalității din cauza crizei energetice.

Clipul de un minut și 18 secunde se numește “Merry «anti-russian» Christmas!” (“Crăciun antirusesc fericit!”), cu explicația „If your media doesn’t tell you where this all going, RT is available via VPN” (“Dacă presa voastră nu vă spune unde vor duce toate astea, RT este disponibilă via VPN”).

În film apare o familie în 3 ipostaze:

– Crăciunul 2021, unde casa e inundată de lumină, părinții și fetița sunt fericiți, masa e îmbelșugată și copilul primește cadou un animal de companie – un hamster cu fundiță;

– Crăciunul 2022 – casa este scufundată în întuneric, camera e luminată de 3 lumânări, tatăl umblă prin cameră cu o lanternă frontală montată pe cap și improvizează o instalație la rotița pe care aleargă hamsterul, ca să producă electricitate pentru instalația din brad. Cei trei sunt îmbrăcați gros, stau pe canapea cu paltoane și fular.

– Crăciunul 2023 – peisajul este apocaliptic. În casă nu mai e decât o lumânare pe masă, lumina intră chioară prin niște geamuri nespălate și pe jumătate acoperite, cușca hamsterului a dispărut, iar mama pune în farfurii o ciorbă dubioasă și lungă. Pe fundal este scheletul unui brad care nu mai este împodobit, iar tatălui i se face rău când găsește în farfurie fundița hamsterului.

Narativul este comun stilului propagandei conspiraționiste și catastrofice cu care Rusia bombardează Europa în ultimul deceniu. Filmul conține amenințările repetate formulate de-a lungul anului 2022 de Putin, Medvedev și ceilalți membri ai elitei de la Moscova, conform cărora europenii vor îngheța de frig în case fără gazul rusesc și vor sta pe întuneric din cauza crizei energetice.

În același timp, în mesajul final se reamintește că media „mainstream” nu e de încredere și trebuie căutate surse „alternative” de informare. Această ultimă idee a fost forjată puternic în Occident de propaganda rusă după 2016, pe ea construindu-se ascensiunea lui Donald Trump în SUA și a partidelor populiste și extremiste în Europa.

În România, PSD a pedalat puternic pe ideea conspirației în perioada 2016-2018. Televiziunile lui Dan Voiculescu (Antena 3) și Sebastian Ghiță (România TV), precum și toți vectorii de comunicare ai PSD au susținut ideea că România luptă cu conspirația lui Soros și a Occidentului, care vor să transforme țara în colonie. Apoi, în timpul pandemiei, tema a fost reîmpachetată sub forma „luptei” cu “dictatura medicală” și cu vaccinurile, pe ideea că virusul nu există sau a fost inventat ca pretext pentru ciparea oamenilor, instaurarea unui Guvern mondial, reducerea populației etc.

În realitate, și ultimul videoclip făcut de Russia Today, ca și toate celelalte teme ale propagandei conspiraționiste având ca sursă Moscova, se dovedește o gogomănie. Cotația petrolului tocmai a revenit la prețul de dinaintea invaziei declanșate de Rusia în Ucraina. Prețul pentru 1.000 de metri cubi de gaz natural este în acest moment mai scăzut decât anul trecut pe vremea aceasta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Se naște cuplul politic care va uni pușcăria cu balamucul: Dragnea a pus ochii pe Șoșoacă! „E singura sinceră, aș colabora cu ea”

* VIDEO. Discursul istoric al lui Zelenski în Congresul SUA. Emoționant! Cuceritor! Excepțional! Ovaționat în picioare și de democrați, și de republicani

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* „SUA trebuie să se pregătească deja de prăbușirea finală a Uniunii Sovietice, care va fi dizolvarea Federației Ruse”. Analiză excepțională a unui celebru expert în securitate

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* VIDEO. Ministrul Daea jignește grav un ziarist, iar PSD și Ciucă îl țin în brațe pe grobian! „Nu prea e bine, la mărimea pe care o aveţi, să luaţi un kilogram de jumări. Vă ajunge 100 de grame” / „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.