INCREDIBIL! Gâdea îl presează pe președintele Comisiei LIBE s-o lase mai moale cu Kovesi, că e mai bun francezul!

5
5272
Claude Moraes și Mihai Gâdea. FOTO: Captura Antena 3

Secvențe suprarealiste, aseară, la Antena 3. Hotărât să lupte până la capăt pentru ca Laura Codruța Kovesi să nu ajungă șefa Parchetului European, Mihai Gâdea a încercat să-l convingă pe președintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes, că funcția respectivă nu i se cuvine româncei, ci francezului Jean-Francois Bohnert!

Laburistul britanic Claude Moraes este președintele Comisiei LIBE, cea care ieri la prânz a dat acel vot istoric: Kovesi – 26, Bohnert – 22, Ritter – 1.

Seara, Claude Moraes a participat la studioul Antenei 3, instalat în centrul de presă al Parlamentului European. Britanicul a acceptat dialogul cu trimisa Antenei 3 la Bruxelles, Sabina Iosub.

La un moment dat, de la București a intervenit Mihai Gâdea, care a încercat să-i impună lui Moraes propria soluție. „Argumentele” antenistului l-au luat prin surprindere pe președintele Comisiei LIBE, care nu înțelegea unde vrea să ajungă realizatorul TV.

Teoria lui Gâdea, pe care a încercat să i-o impună lui Moraes

  • „Dacă în Consiliul Uniunii Europene a fost dat un vot masiv pentru un anumit candidat, cum poate Parlamentul European să spună că votul acelor țări nu contează? Nu se poate trece peste un vot atât de clar!”
  • „Primul vot a fost foarte puternic. În Consiliul UE, candidatul francez a câștigat cu o mare diferență față de doamna Kovesi. În Comisia LIBE și în Comisia CONT, doamna Kovesi a câștigat la o diferență mica. Dacă s-ar aduna toate voturile la un loc, domnul Bohnert, francezul, ar avea mai multe voturi. Cum să nu se țină cont de asta?!”

Pledoaria lui Gâdea era imperativă, strigată la intimidare. La un moment dat, omul lui Voiculescu striga la Moraes, care nu voia să-și însușească rețeta lui Gâdea. Și anume: Parlamentul European să renunțe la Kovesi, pentru că funcția i se cuvine francezului, care a luat punctaj mare-mare la COREPER!

Păstrându-și calmul într-o situație stupefiantă, când un român îi cerea s-o blocheze cumva pe românca votată azi de Comisia LIBE, Claude Moraes a explicat că, în următoarea etapă a desemnării procurorului-șef european, „Consiliul UE și Parlamentul vor fi parteneri egali”.

Ca să-i facă plăcere șefului ei de la București, a băgat bățul prin gard și Sabina Iosub: „În general, Consiliul are mai multă putere”.

Claude Moraes a parat însă imediat: „Asta a fost în trecut. Parlamentul e din ce în ce mai puternic. Acum, puterea e împărțită în mod egal. Nu cred că ar trebui să subestimați ceea ce poate face Parlamentul într-o negociere”.

CITIȚI ȘI:

VIDEO. A vrut Grapini să-i fure un vot lui Kovesi? A intervenit olandeza Sargentini: „Lasă-mă pe mine să fac asta!”

VICTORIE!!! Kovesi – 26 de voturi, Bohnert – 22, Ritter – 1. Românca a obținut nominalizarea pentru șefia Parchetului European. Acum e mare favorită!

Kovesi a stat în avion pe loc de om simplu. Lângă ea, la clasa lux, se lăfăiau doi europarlamentari PSD-ALDE. Povestea călătoriei, spusă de un jurnalist

Victorie mare pentru Kovesi: primul loc în Comisia CONT, cu 12 voturi. Francezul a luat 11 voturi, iar neamțul – unul

Kovesi l-a invocat pe judecătorul-martir Giovanni Falcone, atrăgând simpatia unei eurodeputate italiene

Maria Grapini a fost pusă la punct pentru comportament bădărănesc: „Vă rog, nu faceți asta!”

Șase voci pentru adevăr. Campania de denigrare a Codruței Kovesi, denunțată în Parlamentul European

„Păcat că n-aţi putut vedea feţele PSD-istelor Ţapardel, Zoană şi Grapini când s-au anunţat rezultatele. O combinaţie unică de ură şi decepţie”

Tudorele, ia-o p’asta! „E o onoare să fiu pe aceeași listă cu doamna Kovesi. Am toată admirația pentru curajul ei”

Parastas la Antena 3. Gâdea vede stafii nemțești. Kovesi primește note minuscule: 3, 2, 1 și chiar 0

Ivane, tot PSD-ist ai rămas! Umbli cu minciuni, măruntule! Îți stă în gât Codruța Kovesi

5 COMENTARII

  1. Păcat că dl.Moraes n-a fost informat de că Antena 3 se află în conflict juridic cu dna Kovesi pentru încercarea de linșaj mediatic împotriva dnei procuror (mi se pare că Antena 3 a și fost condamnată). În aceste condiții trebuia refuzat categoric acest interviu rușinos.

  2. Petitie urgent: referendum pentru scoaterea psd in afara legii. E singura solutie non violenta pentru a scoate Romania din ghearele infractorilor coordonati de moscova si tel aviv.

  3. [Isus] ”Această veste bună despre Regat va fi predicată pe TOT pământul locuit ca mărturie pentru toate naţiunile. Şi atunci va veni sfârşitul.” Matei 24:14.(sfarsitul acestor guvernari umane si inceputul guvernarii lui Cristos din cer peste oamenii ascultatori de pe pamant-de aceea este o veste buna)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here