Kovesi l-a invocat pe judecătorul-martir Giovanni Falcone, atrăgând simpatia unei eurodeputate italiene

1
12825
Barbara Spinelli și Giovanni Falcone

În cele 7 minute de prezentare pe care le-a avut la dispoziție, în cadrul audierii din Comisia LIBE a Parlamentului European, Laura Codruța Kovesi l-a invocat pe celebrul judecător italian Giovanni Falcone.

„Principiile mele: procurorul trebuie să respecte statul de drept, să aibă o busolă morală puternică. Trebuie să respectăm drepturile fundamentale și procedurale ale celor anchetați. Daotria noastră e să aplicăm legea în mod egal. Asta au făcut Giovanni Falcone și Pierre Michel”, a spus fosta șefă a DNA.

Barbara Spinelli, europarlamentar italian, a fost sensibilizată de acest amănunt. Înainte de a-i adresa o întrebare tehnică, Barbara Spinelli a precizat: „Sunt complet solidară cu dumneavoastră în fața atacurilor pe care le suportați. Sunt mișcată că l-ați evocat pe Giovanni Falcone, am avut o relație de colaborare cu el în trecut”.

Giovanni Falcone a fost un judecător anti-mafia italian, omorât de Cosa Nostra în 1992, la vârsta de 53 de ani. Deși blindată, mașina lui Falcone a fost aruncată în aer printr-o bombă plasată sub asfalt, fără șanse de supraviețuire pentru magistrat.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here