Șase voci pentru adevăr. Campania de denigrare a Codruței Kovesi, denunțată în Parlamentul European

7
37862
Roberta Metsola (Malta), Eva Joly (Norvegia), Barbara Spinelli (Italia) și Ingeborg Grassle (Germania)

La dezbaterile din Comisiile LIBE și CONT ale Parlamentului European s-au evidențiat câteva voci care au vorbit despre „campania de denigrare” la care a fost supusă Laura Codruța Kovesi în ultima vreme. Șase europarlamentari, din tot atâtea țări și din patru grupuri politice, au insistat pe acest aspect.

Roberta Metsola (Malta / Populari): „Vă mulțumim, doamna Kovesi, pentru că ați venit astăzi aici, în ciuda tuturor obstacolelor de neînchipuit pe care, din păcate, le-ați avut de înfruntat. Știm însă, curajul dumneavoastră a inspirat foarte multă lume pe întregul continent, nu doar în România. Ați fost imaginea luptei anticorupție în România”.

Eva Joly (Norvegia / Verzii): „Vreau să le spun Laurei Kovesi și tuturor că sunt mândră că se află aici astăzi, în ciuda groaznicei campanii pe care propriul său guvern a lansat-o împotriva ei. Noi nu credem ceea ce se spune, iar eu personal am motive să nu cred ce se spune, pentru că știu ce se întâmplă atunci când trimiți la închisoare personaje importante sau când faci anchete în sfere înalte. Deci, vă rog să nu țineți seamă de zvonistică”.

Barbara Spinelli (Italia /Stânga Unită – Stânga Verde): „Doamna Kovesi, vreau să vă spun că sunt complet solidară cu dumneavoastră în fața atacurilor la care ați fost supusă. M-a mișcat că l-ați menționat pe Giovanni Falcone, am avut o relație de colaborare cu el în trecut”.

Ingeborg Grässle (Germania / Populari): „Noi, cei de la Comisia de control bugetar, vă cunoaștem foarte bine. Ne-ați dat încredere în România și în sistemul românesc de a combate cazurile de fraudă. Și această încredere suferă acum. Această încredere vă diferențiază de ceilalți candidați. Toți au arătat că sunt foarte competenți, dar vedem că dumneavoastră ați foarte atacată. Și regret acest lucru, pentru că avem nevoie de dumneavoastră în funcția pentru care candidați”.

Ines Ayala Sender (Spania / Socialiști-Democrați): „Doamna Kovesi, și mie îmi pare rău că trebuie să vă plângeți de presiuni. Procurorii trebuie să rămână independenți”.

Younous Omarjee (Franța / Stânga Unită – Stânga Verde): „Doamna Kovesi, vreau să vă spun că, în acest for, un număr mare dintre noi nu răspundem la aceste campanii de denigrare, pe care le-am văzut. Știu că sunteți o persoană foarte curajoasă, dar au existat campanii de denigrare împotriva magistraților și în alte țări. Magistrații se găsesc într-o situație foarte asemănătoare: când își fac treaba bine, își atrag ostilitatea din partea puterii executive”.

CITIȚI ȘI:

Kovesi l-a invocat pe judecătorul-martir Giovanni Falcone, atrăgând simpatia unei eurodeputate italiene

Ivane, tot PSD-ist ai rămas! Umbli cu minciuni, măruntule! Îți stă în gât Codruța Kovesi

Diversiune mizerabilă a Antenei 3 chiar în „ziua Z” de la Bruxelles: fake-news cu „cele 3 case din SUA ale lui Kovesi”

LIVE VIDEO: Audierea Laurei Codruța Kovesi în Comisia LIBE a Parlamentului European

7 COMENTARII

  1. „Oamenii care nu au ONOARE , nu sunt cu nimic mai presus decât animalele”.
    Mă adresez grupului infracțional organizat condus de cei doi penali ,Dragnea și Tăriceanu,precum și nondeontologilor celor două haznale tv ale altor doi penali, Voiculescu și Sebastian Ghiță.

  2. Eva Joly este de origine norvégiens (de altfel ça norvegiana, de altfel ça norvegiana nu ar fi putut ajung in PE, Norvegia nefiind in UE), dar ea este naturalizata in Franta unde a fost un judecator care a combatut puternic coruptia. Eva Joly este europarlamentar ecologist trimisa de francezi in PE. Cele bune

  3. Nu va spune nimeni ca sunteți penibili!
    O singura persoana băgată de fosta șefa LCK înseamnă ca te descalifica in profesie! Dumneavoastră ce film ați vizionat in toți acești ani ? Va descalificați ca Ziariști! Luați-va de privatizările făcute pe genunchi, unde era DNA ? Jaful din păduri ? Ați fost legati la ochi? Va faceți aceasta frumoasa de ras!
    Sunteți teleghidați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here