Kovesi a stat în avion pe loc de om simplu. Lângă ea, la clasa lux, se lăfăiau doi europarlamentari PSD-ALDE. Povestea călătoriei, spusă de un jurnalist

5
67083
Kovesi, noul șef al Parchetului European: 10 efecte imediate pentru România
Laura Codruța Kovesi s-a întors în România după ce a fost nominalizată de Parlamentul European pentru poziția de procuror-șef al UE - Foto Digi24/CapturăTV

Jurnalistul Dan Tăpălagă, de la G4Media.ro, este cel care i-a dat vestea Laurei Codruţa Kovesi că s-a clasat pe primul loc după audierile din Comisia LIBE a Parlamentului European. Ziaristul spune că a întâlnit-o pe fosta şefă a DNA în aeroport, înainte de întoarcerea, azi, în ţară şi că a anunţat-o după ce a primit un mesaj din redacţie.

 • „Cu câteva minute înainte să se închidă poarta de îmbarcare, primesc pe grupul de whatsapp din redacție mesajul 26, 22, 1. În prima faza nu mi-e clar ce s-a întâmplat. Două secunde mai târziu apare și clasamentul.  Ați câștigat, îi comunic sec.”
 • „Își verifică telefonul de mai multe ori, nu își găsește cuvintele. E adevărat? Se renumăra voturile acum, dar se pare că ați câștigat. Puțin mai târziu primim alte confirmări. Gata, e oficial. Zâmbește larg, figura i se destinde și îmi întinde puțin încurcată mâna.”
 • „Nu prea știe cum să reacționeze, ce să spună. De la terminal se aud apeluri insistente pentru îmbarcarea către București.”, scrie Tăpălagă în relatarea sa.

Interesant este un alt detaliu, puţin mediatizat, despre modestia favoritei pentru postul de procuror-şef al Parchetului European:

 • „Emoțiile au copleșit-o. Pornește singură către poarta de îmbarcare, așa cum a venit la audieri. Singură. Intră printre ultimii pe pasarelă. Câteva minute mai târziu, cursa Tarom decolează la 12.10, cu o ora și jumătate întârziere. Ar fi cea mai importantă funcție din UE pe care un român ajunge sa o ocupe pe baza recunoașterii și meritelor sale.”
 • „În avion număr cel puțin doi oameni la business class, europarlamentari cunoscuți, care nu se bucură câtuși de puțin că, la câteva locuri distanță în spatele lor, la economy, zboară Kovesi, proaspăt votată în ambele comisii din Parlamentul European pentru funcția de viitor șef al Parchetului European.”
 • „Numele lor nu mai are însa nici o importanță acum. Foarte probabil că amândoi calculează de zor ce șanse mai sunt să o blocheze cumva în Consiliu sau, de ce nu, în țară cu noi anchete penale deschise la comandă.”, a povestit Dan Tăpălagă.

Deşi jurnalistul a refuzat să dea detalii despre identitatea respectivilor europarlamentari, publicaţia Aktual24.ro dezvăluie nu cine sunt respectivii, ci ce partide reprezintă ei. Coincidenţă, sunt chiar din coaliţia care a încercat s-o „ucidă” pe Kovesi în cursa ei europeană: PSD şi ALDE! Coincidenţă?

CITIȚI ȘI:

Victorie mare pentru Kovesi: primul loc în Comisia CONT, cu 12 voturi. Francezul a luat 11 voturi, iar neamțul – unul

Kovesi l-a invocat pe judecătorul-martir Giovanni Falcone, atrăgând simpatia unei eurodeputate italiene

Maria Grapini a fost pusă la punct pentru comportament bădărănesc: „Vă rog, nu faceți asta!”

Șase voci pentru adevăr. Campania de denigrare a Codruței Kovesi, denunțată în Parlamentul European

Tudorele, ia-o p’asta! „E o onoare să fiu pe aceeași listă cu doamna Kovesi. Am toată admirația pentru curajul ei”

Ivane, tot PSD-ist ai rămas! Umbli cu minciuni, măruntule! Îți stă în gât Codruța Kovesi

5 COMENTARII

 1. Ca merg la lux in avion nu e nici pe departe atat de grav cat este ca vor s-o impiedice pe Kovesi sa obtina acel post. Realizam ce miza mare este…Mafia de la noi e mai periculoasa decat orice inchipuire!

 2. Ce inseamna “ OM SIMPLU”, o notiune inventata de media ?
  Acesti oameni , multi, platesc prin votul lor ascensiunea unor nume de pe niste liste, nume care ulterior dovedesc ce vedem…cum se numesc cei care merg la business, daca unii ca Kovesi merg la economy? Daca in acceptia media simplu inseamna prost, refuz acest stereotip !

 3. Spuneti ca fosta șefa DNA a stat in avion ca orice pasager! Dar ce Spuneti ca dub semnătura sa a băgat romani la pușcărie care ulterior au fost achitați de Instanțe! Nu ca este Rușine de rușinea voastră! Un om dacă l-ai băgat la pușcărie NU mai ai ce cauta in magistratura! OUT !!!!!!!
  Nu i mai pupați prea mult ca se ia și msi vreți și donații ! Mai bine b-ați verifica modalitatea de plata !!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here