VIDEO. A vrut Grapini să-i fure un vot lui Kovesi? A intervenit olandeza Sargentini: „Lasă-mă pe mine să fac asta!”

5
33880
Maria Grapini

Europarlamentarul olandez Judith Sargentini (Grupul Verzilor) i-a reproșat Mariei Grapini (Socialiști & Democrați) că „a sărit” cu numărătoarea un vot dat în favoarea Laurei Codruța Kovesi. Un incident care poate fi considerat intenție de înșelăciune.

Cele două, ca și Monica Macovei, au făcut parte din comisia de numărare a voturilor, în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European. Sargentini a oprit-o pe Grapini din operațiunea de numărare a voturilor și comunicare a acestora. Olandeza a renumărat ea voturile, observă ziare.com.

Voturile date astăzi de europarlamentarii din Comisia LIBE au fost numărate de o comisie formată din Judith Sargentini (Olanda), Roberta Metsola (Malta), Monica Macovei și Maria Grapini (ambele din România). Urna cu voturile a fost pusă pe o masă, iar cei patru europarlamentari au început să le numere unul câte unul.
Maria Grapini a fost cea care a început numărătoarea. „22”, a spus ea, după ce a numărat voturile exprimate în favoarea candidatului francez Jean-Francois Bohner.
Urma numărătoarea voturior pro-Kovesi. Pe înregistrarea video se observă că, în momentul în care Grapini ia buletinele de vot și începe să le numere, două dintre acestea par a fi lipite.

„Ho, ho, ho”, sare Sargentini.

„Trei, trei, trei”, țipă Grapini, care-și dă seama că a greșit. „Îmi cer scuze”, continuă ea.

„Nu. Dar lasă-mă pe mine să fac asta!”, îi spune Sargentini. Aceasta reia numărătoarea și îi ies cele 26 de voturi date pentru Kovesi.

„OK”, se resemnează Grapini.

Maria Grapini s-a manifestat ca inamic înverșunat al Laurei Codruța Kovesi, căreia a încercat să-i blocheze pe orice cale drumul spre funcția de procuror-șef al Uniunii Europene.

CITIȚI ȘI:

Victorie mare pentru Kovesi: primul loc în Comisia CONT, cu 12 voturi. Francezul a luat 11 voturi, iar neamțul – unul

Kovesi l-a invocat pe judecătorul-martir Giovanni Falcone, atrăgând simpatia unei eurodeputate italiene

Șase voci pentru adevăr. Campania de denigrare a Codruței Kovesi, denunțată în Parlamentul European

Ivane, tot PSD-ist ai rămas! Umbli cu minciuni, măruntule! Îți stă în gât Codruța Kovesi

5 COMENTARII

  1. Evident ca a vrut sa fure. Mai mult, ca e obisnuita sa fure. Credeti ca era primita in clubul hotilor si onorata cu asemenea functie, daca era o ageamie in materie de furat???
    Priviti la mainile celor doua parlamentare care numara buletinele, Grapini si Sargentini.. Sargentini, care exasperata a luat teancul cu buletine din mainile lui Grapini, lua clar, ritmic, distinct, fiecare foaie. Grapini misca foile balbait, repezit, cu iuteala de mana a unei precupete hoate, care te fura la cantar si iti strecoara fructe stricate.
    Si fara sa fi stiut ca a incercat sa fure, puteai ghici dupa gestica ei de hoata.

  2. A dreacu’ olandeza, a vrut sa o faca de bascalie pe minunea noastra, tuta grapini, ca sa se razbune ca le face concurenta portul Constanta la portul lor, Rotterdam 🙂 Mama lor de imperialisti!

  3. Ce jigodie ordinara!! Tin cu dintii de ciolan, le tremura izmenele la toti. E rusine ce a facut indiferent despre cine era vorba..chiar unul de-al lor daca era, …furtul e furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here