Acasă Justiție Combinatoarea de la vârful Justiţiei, încă un atac în favoarea clanurilor penale...

Combinatoarea de la vârful Justiţiei, încă un atac în favoarea clanurilor penale care vor sugrumarea statului de drept

Şefa CSM nu se dezminte. După ce i-a trădat pe magistraţii care se revoltă pe străzi împotriva atacului politic la meseria lor şi la independenţa justiţiei, după ce s-a făcut preş în faţa unei analfabete ajunse în fruntea Guvernului, în loc să ceară retragerea OUG 7 (aşa cum fuse mandatată de CSM), mai loveşte o dată în sprijinul mafiei politice penale.

Astfel, Lia Savonea cere Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să anuleze sesizarea Curţii de Justiţie a UE (CJUE) privind Secţia pentru magistraţi, potrivit unei adrese trimise de CSM la ICCJ.

Practic, prin această acţiune, Savonea devine avocata Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SSIJ), instrumentul înfiinţat de clanurile penale din politică pentru a distruge magistratura română prin anchete făcute la comanda interlopilor cu dosar penal (vezi anchetarea Laurei Codruţa Kovesi la sesizarea lui Ghiţă).

Solicitarea a fost făcută în cadrul procesului de la ICCJ prin care CSM cere strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Piteşti dintre Consiliu și două asociaţii ale magistraţilor, Forumul judecătorilor din România şi Mişcarea pentru apărarea statutului procurorilor. Următorul termen de judecată al cererii de strămutare este pe 13 martie.

Pe 7 februarie, Curtea de Apel Pitești a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene în legătură cu recent înființata Secție de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ) din cadrul Parchetului General (PG).

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările