VICTORIE!!! Kovesi – 26 de voturi, Bohnert – 22, Ritter – 1. Românca a obținut nominalizarea pentru șefia Parchetului European. Acum e mare favorită!

8
14979
Laura Codruța Kovesi

Victorie uriașă în Comisia LIBE a Parlamentului European!

  1. Laura Codruța Kovesi (România) – 26 de voturi
  2. Jean-Francois Bohnert (Franța) – 22 de voturi
  3. Andres Ritter (Germania) – 1 vot.

Au votat 50 dintre cei 60 de membri ai Comisei LIBE (un vot a fost nul).

Din comisia de numărare a voturilor au făcut parte și două românce, din tabere politice diferite: Monica Macovei și Maria Grapini.

Este 3-1 la victorii de etapă, în duelul Kovesi – Ritter. Decizia finală va fi luată după negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE.

4Cele patru reprize de până acum

De-acum, Laura Codruța Kovesi este marea favorită. Ea a câștigat 3 confruntări din 4.

1-0. Comisia de specialitate, formată din 12 experți în justiție, i-a desemnat pe cei trei finaliști, în ordinea punctajului: 1. Kovesi; 2. Bohnert; 3. Ritter.

1-1. Colegiul COREPER al Consiliului UE (format din ambasadorii la UE ai țărilor membre) i-a dat câștig de cauză francezului Bohnert, cu 50 de puncte, urmat de Kovesi și Ritter, cu câte 29 de puncte.

2-1. Ieri, votul consultativ din Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European a dat ordinea: Kovesi – 12, Bohnert – 11 voturi, Ritter – 1. A fost momentul în care candidatul german a ieșit practic din cursă, nemaiavând nicio șansă reală.

3-1. Astăzi, Comisia pentru libertăți civile și justiție (LIBE) a Parlamentului European a stabilit, prin vot secret, ordinea oficială a legislativului de la Bruxelles: 1. Kovesi – 26, Bohnert – 22, Ritter – 1.

3Ce urmează

În scurt timp, Comisia LIBE a Parlamentului European va negocia cu Consiliul COREPER al Consiliului UE, până când se vor pune de acord în privința câștigătorului.

Candidatul declarat câștigător din aceste negocieri LIBE – COREPER, Kovesi sau Bohnert, va fi supus votului din plenul Parlamentului European.

Procurorul-șef al Uniunii Europene va fi stabilit în urma negocierilor finale dintre Parlamentul European și Consiliul UE.

Nominalizarea Laurei Codruța Kovesi va fi validată de către șefii grupurilor politice, apoi trimisă la membrii Consiliului Uniunii Europene, ca opțiune a Parlamentului European.

Consiliul UE va decide, cu majoritate simplă, dacă va accepta opțiunea Parlamentului European: Laura Codruța Kovesi.

Dacă Consiliul UE va insista pentru francezul Bohnert, vor urma negocieri între această înstituție a statelor și cea a cetățenilor – Parlamentul European.

Sunt șanse mari ca, după cele două runde de vot din Parlament, ambele adjudecate de Kovesi, Consiliul UE să-și schimbe opțiunea. Nici nu e greu: punctele primite de Kovesi + Ritter, în Colegiul COREPER al Consiliului UE, au fost 29 + 29 = 58, adică mai mult decât cele 50 de puncte ale lui Bohnert. În plus, unele țări își pot schimba opțiunea, după întâmplările din Parlament.

În concluzie: Laura Codruța Kovesi a devenit marea favorită la funcția de șef al Parchetului Uniunii Europene. Primul procuror-șef continental din istorie!

CITIȚI ȘI:

Victorie mare pentru Kovesi: primul loc în Comisia CONT, cu 12 voturi. Francezul a luat 11 voturi, iar neamțul – unul

Kovesi l-a invocat pe judecătorul-martir Giovanni Falcone, atrăgând simpatia unei eurodeputate italiene

Maria Grapini a fost pusă la punct pentru comportament bădărănesc: „Vă rog, nu faceți asta!”

Șase voci pentru adevăr. Campania de denigrare a Codruței Kovesi, denunțată în Parlamentul European

„Păcat că n-aţi putut vedea feţele PSD-istelor Ţapardel, Zoană şi Grapini când s-au anunţat rezultatele. O combinaţie unică de ură şi decepţie”

Tudorele, ia-o p’asta! „E o onoare să fiu pe aceeași listă cu doamna Kovesi. Am toată admirația pentru curajul ei”

Parastas la Antena 3. Gâdea vede stafii nemțești. Kovesi primește note minuscule: 3, 2, 1 și chiar 0

Ivane, tot PSD-ist ai rămas! Umbli cu minciuni, măruntule! Îți stă în gât Codruța Kovesi

Alex Ștefănescu despre două femei (Kovesi – Dăncilă): „Cu una mă mândresc, cu cealaltă mă rușinez”

1Similare

8 COMENTARII

  1. O singură notă de melancolie. Corupţia generează, prin selecţia cadrelor după incompetenţă, pagube de zece ori mai mari decât prin jaf. Coaliţia PSD-ALDE-UDMR întăreşte specialiştilor, în urma succesului Codruţei, convingerea că nu se pot afirma decât în Occident.

  2. Proverve 1:
    „22„Până când veţi iubi prostia, proştilor? Până când le va plăcea batjocoritorilor batjocura şi vor urî nebunii ştiinţa? 23Întoarceţi-vă să ascultaţi mustrările mele! Iată, voi turna duhul meu peste voi, vă voi face cunoscut cuvintele mele… 24Fiindcă eu chem şi voi vă împotriviţi, fiindcă îmi întind mâna şi nimeni nu ia seama, 25fiindcă lepădaţi toate sfaturile mele şi nu vă plac mustrările mele, 26de aceea şi eu voi râde când veţi fi în vreo nenorocire, îmi voi bate joc de voi când vă va apuca groaza, 27când vă va apuca groaza ca o furtună şi când vă va învălui nenorocirea ca un vârtej, când va da peste voi necazul şi strâmtorarea. 28Atunci mă vor chema, şi nu voi răspunde; mă vor căuta, şi nu mă vor găsi. 29Pentru că au urât ştiinţa şi n-au ales frica Domnului, 30pentru că n-au iubit sfaturile mele şi au nesocotit toate mustrările mele. „

  3. Trebuia sa le spună LCK cum a băgat oameni nevinovați la pușcărie , cum a distrus destine, cariere, a trecut cu tancul peste cadavre! Cine o ghidonează pe aceasta doamna? Ce victorie ? Nu are nicio expertiza in domeniu, este un procuror cu grad pe lângă Tribunal și nu de cea de procuror pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justitie! Jalnica victorie!

  4. Dacă Parlamentarii germani din comisia LIBE au votat pentru Laura Codruta Kovesi înseamnă ca sunt multe macoveice aici. Interesant de ce nu au votat pentru candidatul lor german ? I-a apucat dragostea pentru candidata din România oarece interese pentru o procuroare care a băgat oameni nevinovați la pușcărie distrugându-le viața, cariera! Cât tupeu poate sa aibă aceasta femeie!!!!! Este clar ca este susținută de afara ca România sa rămână in subdezvoltare! Mai Kovesi de ce nu ați instrumentat jafurile din industrie, din pădurile românești! Dar ca ar di doar atât! A distrus toată clasa politica in numele anticorupției! Aiurea este o poveste pentru cei fraieri!!!!!

  5. Pe cei de la Bruxelles nu-i interesează ca doamna LCK nu este decât un procuror de rang tribunal și nicidecum de ICCCJ. Mai puțin profesional pentru fosta șefa DNA care la câta meserie știe o sa-i bage in vodă pe mai marii de la Bruxelles. Au pus i lupoaica sa păzească stana! Cât de analfabeți politici sunt, au impresia ca ei sunt intangibili! Or sa vadă ei pe dracu’ !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here