Cum reglau “din foarfecă” PSD-iștii lui Tudorache voturile la Sectorul 1. Mecanismul fraudei a fost aplicat și în 2016

2
13007

Polițiștii au sigilat camera unde, luni după-amiază, au fost găsite la oamenii PSD teancuri de procese-verbale ale voturilor de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 din București. Surse din Poliție au declarat, pentru G4Media.ro, că Sorin Cătălin Tomescu, candidat PSD la funcția de consilier local al Sectorului 1, a afirmat, la audieri, că documentele erau, de fapt, necesare “pentru numărătoarea paralelă”. Cei de la USR-PLUS acuză, în schimb, o tentativă de fraudă masivă, iar dovezile par să le dea dreptate.

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS susținută și de PNL la Primăria Sectorului 1, a publicat luni seara, pe contul său de Facebook, fotografia unuia dintre procesele-verbale găsite la PSD “pentru numărătoarea paralelă”: în colțutl de stânga-jos al paginii, decupat cu foarfeca și lipit peste, se vede un petic de hârtie cu cod QR de validare electronică.

„Hai să vă arăt cum arătau cele «200 de voturi în plus» despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviți codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Așa a numărat PSD voturile. Acum nu le-a mers“, a scris Clotilde Armand pe contul său de Facebook.

Cum se votează “cu foarfeca” în era online și o explicație pentru “minunea” de acum 4 ani, făcută tot de Tudorache și tot în fața Clotildei Armand

În ce consta frauda pusă la cale de Tudorache și oamenii săi, conform explicațiilor celor de la USR-PLUS:

  1. Cei de la PSD creau un proces-verbal fals, trecând alte cifre decât cele din procesul verbal original, care urma să fie înlocuit.
  2. Decupau codul QR de validare electronică a procesului-verbal real.
  3. Lipeau peticul de hârtie cu codul pe procesul-verbal modificat.
  4. Xeroxau documentul falsificat, apoi îl încărcau în aplicația BEC și trimiteau în sistem rezultatul votului dorit de ei, și nu pe cel real.

Ceea ce s-a întâmplat acum reprezintă și explicația târzie a victoriei “miraculoase” de acum 4 ani a lui Daniel Tudorache, obținută tot peste noapte în fața Clotildei Armand. Atunci, la exit-poll și în prima parte a numărătorii parțiale, s-a știut că a câștigat Primăria Sectorului 1 reprezentanta USR.

A doua zi dimineață, însă, surprinzător, victorios a ieșit Tudorache, cu o mână de voturi în plus! Răsturnarea s-a petrecut după lăsarea întunericului, când reprezentanți ai USR, naivi, au crezut că odată cu încheierea votului nu mai are ce să se schimbe și au plecat la un concert. Rămași nesupravegheați, cei de la PSD au făcut “minunea”.

De data aceasta, reprezentanții USR-PLUS au păzit voturile și procesul de numărare. Clotilde Armand a scris că au fost oameni care n-au mai dormit de 40 de ore, pentru a sta cu ochii pe mișmașurile PSD-iștilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Nemernicul in cauza ajunge clar in parnaie, probabil cu suspendare, cum i-au dat milosii judecatori si lui draknea la prima condamnare, insa javra in cauza n-a actionat de una singura, sa dea si complicii scarbosi, si pana unde ajunge mizeria asta! De-asta a precizat si Nicusor Dan, si Rares Bogdan, sa stea toti si sa pazeasca voturile. Imputitii dracului, numai asta le-a mai ramas – frauda electorala, singura sansa sa mai castige ceva. Toate procesele verbale unde au castigat psdistii trebuie verificate, ca doar nu s-a aplicat metoda doar in Bucuresti, la sectorul 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.