Începând de astăzi, navele rusești sunt interzise în porturile românești de la Marea Neagră și de la Dunăre

0
1437
Portul Constanța

Autoritatea Navală Română a anunțat sâmbătă că, începând de astăzi – duminică, 17 aprilie -, nicio navă înmatriculată sub pavilionul Rusiei nu va mai putea să acosteze în porturile românești de la Marea Neagră sau Dunăre, informează TVR.

Nicio navă sub pavilion rusesc nu mai poate acosta sau staționa în porturile maritime și fluviale din România, cum ar fi Constanța, Mangalia. Sulina, Tulcea, Galați, Brăila, Călărași, Giurgiu etc.

Măsura se aplică și navelor care au renunțat la pavilionul rusesc și au schimbat înmatricularea după 24 februarie 2022, ziua în care Rusia a invadat Ucraina.

Există și câteva excepții. Interdicția nu se aplică în cazul unei nave care are nevoie de asistență și care caută un loc de refugiu sau care are nevoie de o escală de urgență într-un port din motive de siguranță maritimă sau din motive de salvare a unor vieți omenești pe mare.

44 de nave rusești în portul Constanța

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, anunța, pe 5 aprilie, că de la începerea războiului, 44 de nave sub pavilion rusesc au intrat în portul Constanța.

Drulă a criticat Guvernul, spunând că măsurile luate de acesta sunt „foarte timide”, „aşteptând să vadă ce face Europa”.

„Am fi putut fi primii în anumite măsuri începând din primele zile, de la introducerea interdicţiilor de zbor deasupra României. Ieri, din nou, am atras atenţia, cred că acum două săptămâni prima dată şi ieri din nou: intră nave ruseşti. Chiar am cerut un raport de specialitate. De când s-a declanşat războiul, au intrat 44 de nave sub pavilion rusesc în portul Constanţa, care-şi descarcă mărfurile, deci lucrurile merg, în comerţ, ca în mod normal, cu un stat care produce crime de război, care produce orori. România fiind lângă Ucraina şi în prima linie a acestui flanc estic, ar trebui să conducă, nu să-i urmeze pe alţii. Noi am cerut sistarea comerţului, nu poţi face comerţ cu un criminal”, a afirmat liderul USR.

Cătălin Drulă a fost ministrul Transporturilor în Guvernul Cîțu (PNL-USR-UDMR), timp de aproape 9 luni (decembrie 2020 – septembrie 2021). Autoritatea Navală Română se află în subordinea acestui minister, care acum, în Guvernul Ciucă (PNL-PSD-UDMR), e condus de Sorin Grindeanu, celebrul semnatar al sinistrei Ordonanțe 13 (pe 31 ianuarie 2017, la ordinul mega-infractorului Liviu Dragnea).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* Fost maior KGB, mesaj pentru ruși: „A încerca să intri în Harkov înseamnă că ești un cadavru, din tine vor rămâne doar pantofii” / „25 de kilometri – sute de tancuri distruse. Au numărat 800 de cadavre”

* CTP despre Putin și Al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

* Ministrul ucrainean al Apărării râde de ruși, după scufundarea crucișătorului Moscova: „Mai avem un loc pentru scuba diving în Marea Neagră”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here