Ministrul ucrainean al Apărării râde de ruși, după scufundarea crucișătorului Moscova: „Mai avem un loc pentru scuba diving în Marea Neagră”

0
1717
Crucișătorul Moscova și scufundătorul Oleksi Reznikov

Scufundarea crucișătorului Moscova, nava-amiral a flotei ruse în marea Neagră, i-a prilejuit ministrului ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, o serie de ironii la adresa Moscovei. „O navă-amiral rusă este un loc bun pentru scufundări”, a scris pe Twitter demnitarul ucrainean, mare amator de scufundări.

Crucișătorul Moscova s-a scufundat joi seară, după ce a fost lovit de ucraineni cu rachete anti-navă Neptun, în apropiere de Insula Șerpilor, la capătul unei operațiuni inteligente.

Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksi Reznikov, a scris pe Twitter: „O navă-amiral rusă este un loc bun pentru scufundări. Acum mai avem un loc pentru scufundări în Marea Neagră. Cu siguranță voi vizita epava după ce vom ieși victorioși din război”.

Reznikov spune că are deja 300 de scufundări la activ. El a postat și o fotografie sugestivă, de la o scufundarea pe care a făcut-o în apele unei mări sau ale unui ocean cu broaște țestoase uriașe.

O lovitură grea primită de flota rusă din Marea Neagră

Crucișătorul Moscova, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, s-a scufundat joi, după ce a fi fost lovită de ucraineni cu rachete anti-navă Neptun, în apropiere de Insula Șerpilor, în noaptea de miercuri spre joi.

Orgolioși, rușii neagă atacul și susțin că nava s-a scufundat după ce a suferit pagube ca urmare a unui accident cu muniția la bord, care a provocat o explozie serioasă. Iar scufundarea crucișătorului, în timpul remorcării către portul Sevastopol din Crimeea, a fost pusă pe seama mării agitate.

Crucișător purtător de rachete, Moscova a fost pus în funcțiune în 1983. Avea 12.500 de tone și un echipaj de aproximativ 500 de persoane.

Deși era înarmată cu 16 rachete de croazieră anti-navă „Vulkan”, cu o rază de acțiune de cel puțin 700 de kilometri, nava avea în principal misiunea de apărare anti-aeriană, fiind dotată cu sisteme pentru toate palierele de apărare – rază mare, medie și apropiată.

Moscova opera de la bordul său un sistem de rachete anti-aeriene, echivalentul unui S-300 navalizat (SA-N-4 Grumble). La bord crucișătorului ar fi fost instalate 64 de interceptoare S-300F.

În plus, nava de război mai dispunea șicu sisteme de rachete Osa (2×20 de rachete), dpentru apărarea antiaeriană pe rază scurtă, dar și de 6 tunuri AK-630M, pentru apărare la foarte mică apropiere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Crucișătorul Moscova s-a scufundat! Rusia a recunoscut pierderea navei-amiral din flota Mării Negre, după ce inițial pretinsese că o remorchează spre Crimeea și o va repara „timp de un an”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

Joc periculos: Zelenski l-a respins pe președintele german Steinmeier pentru îngăduința față de Putin, iar acum e refuzat de cancelarul Scholz, care se declară „iritat”

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here