Încă un sondaj dă PNL peste PSD. Liberalii au crescut cu 5,9% în două luni, Alianța USR-PLUS a trecut de 20%

2
4944

Un sondaj realizat de D&D Research în luna aprilie, la comanda USR, arată că PNL a depășit PSD, recuperând aproape 6 procente în două luni.

Conform sondajului, citat de G4Media.ro, PNL se apropie de pragul a 30%, fiind cotat la 29,9%. În februarie, liberalii aveau 24,0%.

PSD are 29,3%, în ușoară scădere față de sondajul din februarie.

Alianța USR-PLUS a ajuns la 22,3% (creștere de 3,1% în două luni).

ALDE a scăzut foarte mult, ajungând la 6,7%, rezultat care i-ar asigura doar două mandate de europarlamentar.

Sondajul indică prăbușiri spectaculoase pentru Pro România (-4,2%) și UDMR (-3,8%), partide care n-ar face pragul de 5%. Tot sub prag s-ar situa și PMP, cotat cu 3,7%.

Studiul sociologic a fost realizat în România, în luna aprilie, prin intermediul interviurilor față în față, și nu ia în calcul intenția de vot a românilor din diaspora.

Sondajul D&D Research confirmă trendurile principale din Barometrul IMAS pe lunile martie și aprilie. Și acolo, ca și în sondajul european publicat de Politico.eu, tot PNL era pe locul 1.

Scorurile mult mai mari din sondajul D&D Research față de cele din Barometrul IMAS se explică prin metodologia folosită. Astfel, în cercetarea D&D Research, rezultatele au fost calculate din totalul cetățenilor care au declarat că vor merge la vot. Au fost excluși din baza de calcul indecișii și cei care au spus că nu vor merge la votul din 26 mai.

CITIȚI ȘI:

Barometrul IMAS: PNL – locul 1 şi a doua lună consecutiv peste PSD

Sondaj pe Europa: PSD, la pământ! PNL, din nou pe locul 1, ia distanţă în cursa alegerilor europarlamentare

2 COMENTARII

 1. Va rog, scrieti si de USR_PLUS, nu doar de PNL. Opozitia trebuie sa se extinda cat mai mult.
  Spre exemplu, ieri a fost un miting USR_PLUS- primul din campanie- la Cluj. Si a iesit foarte bine, in pofida ploii si a orei nepotrivite pentru tabieturile clujenilor. Toti cei care au vorbit, au fost super si la obiect. Chiar la obiect.In plus, se pare ca, Clujul, cel mai hip si evoluat oras din Romania, voteaza cu aproape 40% USR-PLUS. deci trebuie sa vorbiti si de ei nu doar de Rares Bogdan si PNL.
  Pe bune, si concertul trupei Omul cu Sobolani si organizarea si speechurile au fost foarte, foarte ok.
  Eu sunt clujeanca, noi nu suntem obisnuiti sa strigam „pro”, stim sa strigam bine „contra” si sa marsaluim km si km…. dar ieri am stat intr-un loc, a fost un sentiment straniu, dintr-o data sa fii „pro” la ceva…desi, de fapt, eram toti, cei de acolo pro USR_PLUS. Nu a fost ushor sa ne adaptam, dar oamenii de la USR PLUS chiar sunt destepti, ok si au idei. In plus, sunt profi si onesti. ” Fara hotie ajungem departe”, vorba lor….

 2. Mă bucur pentru PNL din suflet de ofițer al Pentagonului. Merită să câștige alegerile în 2019 şi 2020. Rareş Bogdan poate ajunge preşedintele României după domnul Klaus Iohannis. Ar fi placul SUA un Rareş Bogdan la Cotroceni. Un om diplomat care poate aduna tinerii în jurul dumisale. Drumul lung nu e parcurs. E nevoie de tineri în PNL. E bine, mai bine se poate cu ajutor american şi german.

  Mă bucur pentru USR-Plus 2020. E un partid al studenților care trebuie aduşi la guvernare. Avem disponibili dolari din SUA. Sigur nu e uşor drumul. România poate alege iar binele. Soarele e curat. Să ne ostoim durerea după cinicul PSD. „România Mereu Curată” e îndemnul fiului Corneliu Zelea Codreanu. Să facem din lupta politică arta conversației. Binele vine pe urmă. Federal Reserve şi BCE plătesc bine munca în interesul Berlinului.

  Vivat Memoria! Doppo vivere la Politica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here