Rușii au început o ofensivă majoră în zona Kupiansk, cu 100.000 de oameni, 900 de tancuri și 300 de lansatoare de rachete, și o alta în zona Kreminna

1
1443
Harta luptelor din zona Kreminna în cursul zilei de luni, 17 iulie 2023

Rusia a început o ofensivă majoră în zona Kupiansk-Liman, unde a concentrat forțe masive, raportează multiple surse ucrainene și rusești. Situația din Kupiansk și Bahmut este „greu de controlat”, spun ucrainenii, care-și continuă în acest timp înaintarea pe direcțiile Melitopol și Berdiansk, în sudul țării.

Forțele rusești implicate în ofensiva din zona Kupiansk se ridică la peste 100.000 de militari, 900 de tancuri și 300 de lansatoare multiple de rachete, conform unor rapoarte independente și unor comunicate date de Guvernul de la Kiev.

Principalul obiectiv al rușilor este să străpungă apărarea din regiunea Kupiansk și să înainteze apoi adânc în teritoriul controlat de Ucraina. „În acest moment sunt aproape tot atâtea trupe în apropiere de Kupiansk și Liman câte a avut Uniunea Sovietică în Afganistan”, spune generalul ucrainean Sirski, citat de Jason Jay Smart, corespondent al publicației Kiev Post.

Euromaidan Press scrie că trupele rusești se concentrează pe atacul în 5 direcții, iar până marți la prânz au avut loc deja 36 de bătălii.

Un alt atac de amploare are loc în zona Kreminna, unde sunt implicate și regimente de parașutiști și brigăzi de asalt, scrie bloggerul militar Chuck Pfarrer. În această zonă, ucrainenii au contraatacat cu succes, respingând asalturile.

Comandamentul armatei de la Kiev se aștepta la această evoluție, concentrările de forțe rusești din zona Kreminna – Kupiansk – Liman fiind vizibile de câteva săptămâni. Unul din scopurile acestui masiv atac rusesc este acela de a atrage brigăzile mecanizate pe care Ucraina le păstrează în rezervă cu scopul de a le arunca în luptă la momentul potrivit în sud.

Puține din forțele concentrate de ruși sunt bine instruite și echipate. Dar în acest caz contează numărul, care poate deveni copleșitor. Kievul nu dorește să-și consume rezervele pentru a stopa atacuri diversioniste rusești, obiectivul principal rămânând străpungerea frontului din sud și secționarea apărării inamice, ceea ce ar duce la izolarea Crimeei și a forțelor pe care Rusia le are în zona Herson-Zaporojie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here