Încă o mușamalizare a DIICOT: în dosarul Black Cube, al hărțuirii Codruței Kovesi, a fost trimis în judecată doar intermediarul Daniel Dragomir, nu și mogulii care l-au finanțat

1
1175
Singurul trimis în judecată, Daniel Dragomir (dreapta) este țapul ispășitor al dosarului Black Cube. Procurorii DIICOT recunosc că el a fost doar un intermediar, dar în acest proces nu au fost incluși și oligarhii care l-au finanțat și au instrumentat campania mediatică împotriva fostei șefe a DNA

DIICOT a anunțat miercuri că l-a trimis în judecată pe Daniel Dragomir, fostul ofițer SRI care a intermediat contractul cu agenția israeliană Black Cube, angajată în 2015, pentru 900.000 de euro, să o discrediteze pe Laura Codruța Kovesi. Procurorii DIICOT s-au oprit la Dragomir – oricum fugit din țară după ce a fost condamnat definitiv într-un alt dosar de corupție – și n-au mers în profunzimea cazului. Oligarhii români care au plătit suma respectivă, pentru a scăpa de Kovesi (pe atunci șefa DNA), nu au fost deranjați deocamdată.

Vestea vine în aceeași zi cu o alta cel puțin la fel de revoltătoare – procurorii DIICOT au clasat dosarul violențelor comise de jandarmi, la comanda lui Dragnea, împotriva protestatarilor de la mitingul din 10 august 2018. Odioșii șefi de atunci ai Jandarmeriei, care au executat fără să crâcnească un plan diabolic, soldat cu mii de victime – din care peste 700 au ajuns la spitale –, au fost scoși de sub urmărirea penală de DIICOT.

Dragomir a colectat banii de la oligarhi, pentru finanțarea campaniei de discreditare a șefei DNA, și a organizat campania de denigrare

Dragomir e trimis în judecată pentru constituire de grup infracțional organizat și alte infracțiuni. Ancheta a confirmat că fostul șef al departamentului antitero de la SRI (care vindea informații confidențiale despre anchete celor urmăriți pentru diverse infracțiuni) a fost susținut de mai mulți oligarhi români.

Aceștia au făcut “chetă” pentru a strânge cei 900.000 de euro necesari ca să fie angajată agenția israeliană Black Cube – aripa “civilă” a Mossad – în operațiunea de discreditare a procuroarei Kovesi, șefa direcției anticorupție.

Întreaga acțiune a căzut după ce DIICOT (condusă la acel moment de Daniel Horodniceanu) i-a capturat pe agenții israelieni care veniseră în România.

Aceștia încercaseră să spargă e-mailurile procuroarei și a membrilor familiei acesteia și demaraseră cercetări, pentru a găsi informații compromițătoare.

În paralel, Dragomir – cercetat deja, la acea oră, de DNA pentru faptele de corupție care i-au și adus condamnarea definitivă acum câteva săptămâni – a pus pe picioare un mecanism care includea și moguli media, aceștia având rolul de a instrumenta campania de presă împotriva Codruței Kovesi.

Procurorii DIICOT scriu chiar în comunicat că Dragomir a fost doar un intermediar. Dar despre oligarhii care au finanțat campania nu se spune nimic

În raportul dosarului Black Cube, în care Daniel Dragomir a fost trimis miercuri în judecată, procurorii DIICOT recunosc că acesta a avut ”în toată această operaţiune de compromitere un rol de iniţiator, dar şi de intermediar şi interfaţă a voinţei infracţionale din partea altor persoane”.

În comunicatul DIICOT se mai menționează: ”În urma anchetei s-a stabilit faptul că, fiind conștient de amploarea şi implicit de impactul pe care ar trebui să îl aibă o astfel de campanie denigratoare, inculpatul D.D. a acceptat ideea cooptării alte persoane interesate de organizarea unei astfel de campanii, persoane care să-i sprijine demersurile atât din punct de vedere financiar cât şi din punctul de vedere al modalităţii efective de valorificare optimă a eventualului rezultat negativ al campaniei în mass – media naţională”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Aroganța” Andreei Esca după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19. Cine a înlocuit-o la pupitrul Știrilor Pro TV

Curtea Supremă, decizie definitivă: Secția Specială a comis un abuz împotriva Sorinei Săcărin! Procuroarele Mihaiela Iorga Moraru și Adina Florea au reținut ilegal pașaportul copilei de 8 ani

1 COMENTARIU

  1. Era de așteptat, ca și dosarele revoluției și a mineriadelor, organizatorii morali nu pot fi dați în judecată, ei sunt mai presus de lege în democrația originală românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here