Încă un bolnav de Covid a murit acasă după ce a refuzat internarea, invocând decizia CCR

2
6829

Un bărbat de 45 de ani, care fusese depistat pozitiv la coronavirus și refuzase internarea în spital invocând hotărârea CCR din 3 iulie, a decedat acasă în noaptea de marți spre miercuri. Persoana primise rezultatul testării pe 12 iulie și, pentru că avea simptome ușoare, a considerat că nu are nevoie de spitalizare.

Starea i s-a înrăutățit brusc marți, a sunat la 112 și a chemat Salvarea, dar echipajul ajuns la fața locului n-a mai avut ce să facă, scrie Agerpres.

În urmă cu doar două zile Raed Arafat spusese că i se raportează regulat despre cazurile unor asimptomatici sau ușor simptomatici care refuză internarea, iar acasă suferă complicații foarte grave. “Unul dintre cei care au plecat acasă e acum intubat la Terapie Intensivă, încearcă să-l salveze. Un altul a făcut stop cardiac în casă”, a povestit Arafat.

La Galați, situația s-a agravat de la o zi la alta. DSP Galați a anunțat miercuri că s-au depistat 56 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, totalul celor infectați, de la începutul pandemiei, fiind 1.365.

Pentru că bolnavi activi sunt 387 în acest moment, prefectul județului Galați a solicitat să fie trimisă de la București unitatea mobilă de Terapie Intensivă – un TIR modificat pentru urgențe medicale. Transportul a ajuns marți. Ministerul Sănătății a trimis și medici epidemiologi din alte județe, pentru a face față presiunii numărului mari de cazuri.

În acest moment, în Galați, cu tot cu capacitatea unității mobile, sunt 19 locuri la Terapie Intensivă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Curtea Supremă, decizie definitivă: Secția Specială a comis un abuz împotriva Sorinei Săcărin! Procuroarele Mihaiela Iorga Moraru și Adina Florea au reținut ilegal pașaportul copilei de 8 ani

2 COMENTARII

  1. Bravo CCR, câți oameni o să moară că lucrați după comandă politică. Judecătorii CCR ar trebui judecați și închiși pentru moartea oamenilor, sunt inconștienți ca și cei care spun că nu există covid.

  2. Pe urmele lui ceausescu, asa ar trebui sa sfarseasca toti care isi bat joc de lunile in care romanii au ascultat si facut ce le-a spus guvernul!!!!! CCR trebuia sa plateasca scump mizeria pe care au facut-o!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here