Curtea Supremă, decizie definitivă: Secția Specială a comis un abuz împotriva Sorinei Săcărin! Procuroarele Mihaiela Iorga Moraru și Adina Florea au reținut ilegal pașaportul copilei de 8 ani

0
6226

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis marți, 14 iulie, că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), supranumită și „Secția Specială” sau „SS-Gestapo”, a încălcat dreptul la liberă circulație al minorei Sorina Săcărin, prevăzut de art. 2, paragraful 2 din Protocolul nr. 4 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Abuzul a fost comis prin confiscarea pașaportului minorei în luna iunie a anului trecut. Decizia este definitivă.

Cea care a comis abuzul în mod direct a fost Mihaiela Iorga Moraru, procuror dat afară de la DNA de Laura Codruța Kovesi și recuperat la Secția Specială de favorita Mafiei PSD, Adina Florea (șefa-adjunctă a SUUJ).

Mihaiela Iorga Moraru s-a autosesizat în privința adopției Sorinei Săcărin și a confiscat de la Direcția Pașapoarte Dolj pașaportul minorei, emis la cererea părinților adoptivi ai acesteia.

În ticăloșia ei, Iorga Moraru a invocat o „luare de dovadă”, însă familiei Săcărin nu i-a fost comunicat niciun act oficial, astfel încât să poată contesta reținerea pașaportului fară de care copila nu putea părăsi țara, scrie Ioana ene Dogioiu pe SpotMedia.ro.

Pretextul folosit de Mihaiela Iorga Moraru a fost o suspiciune de falsificare a documentelor care au stat la baza eliberării pașaportului. Cu toate acestea, în cauză nu a fost făcută niciodată o expertiză. Așadar, intenția reală a procurorului a fost să blocheze plecarea copilei din țară, nu să caute vreo ilegalitate.

Sechestrarea pașaportului i-a folosit și procurorului general interimar de atunci, Bogdan Licu, să introducă trei acțiuni împotriva adopției Sorinei, toate trei respinse cu motivări usturătoare de completurile care au soluționat cererile.

Abia pe 19 iulie 2019, pașaportul a fost restituit familiei Săcărin. Deși aceasta a reclamat abuzul comis de procuroarea Iorga Moraru și de procurorul general Licu, plângerea a fost ignorată complet, dat fiind că ea a fost făcută la singurul Parchet competent în urma „reformei Dragnea”: Secția Specială. Altfel spus, conform legilor mafiote impuse de guvernarea PSD-ALDE și de ministrul Tudorel Toader în anii 2017-2019, Secția Specială era chemată să ancheteze un procuror de la Secția Specială. Evident, șanse zero pentru înfăptuirea justiției.

Sorina Săcărin a reușit să părăsească țara, cu peripeții, pe 21 iulie 2019, la două zile după primirea pașaportului. De atunci, ea nu a revenit niciodată în România, nici măcar în vizită. Copila s-a integrat extraordinar în familia Săcărin, iar amintirile de la Baia de Aramă, din familia asistentei maternale Mariana Șărămăt, aduc mai degrabă a coșmar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here