Bolojan, șocat de factura pentru gunoi plătită de Sectorul 1: „Să te coste salubrizarea de 5 ori mai mult decât la Oradea… E ceva foarte în neregulă!”

2
1590

Ilie Bolojan, fostul primar al orașului Oradea, acum președinte al Consiliului Județean Bihor, a declarat într-un interviu pentru Digi 24, citat de Aktual 24, că “e ceva foarte în neregulă” la contractul actual dintre Primăria Sectorului 1 și operatorul de salubritate Romprest.

Socotit poate cel mai bun primar din România, cu rezultate foarte bune la Oradea și propus chiar ca premier, Bolojan apreciază că nu are cum să se justifice un tarif de 5 ori mai mare în Sectorul 1 față de factura pentru ridicarea gunoiului din orașul pe care l-a condus.

În acest moment, e război total între noua primăriță a Sectorului 1, Clotilde Armand, și firma Romprest, care ridică gunoaiele în baza unui contract semnat în 2008 de fostul primar Andrei Chiliman. Contractul e pe 25 de ani, este la tarife exorbitante și are clauze înrobitoare. Primăria n-are voie să comande audit în primii 15 ani de contract (până în 2023)!

De când a pierdut alegerile Tudorache, de la PSD, iar la primăria a venit Clotilde, au început problemele. Romprest a organizat săptămâna trecută a doua criză în care, timp de 5 zile, a refuzat să ridice gunoaiele de pe străzi, acțiunea părând bine coordonată cu posturile TV ale oligarhilor.

Problema este însă prețul plătit de primărie pentru ridicarea gunoiului. Anul trecut s-au tăiat facturi de 286 de milioane de lei. Clotilde a refuzat să plătească așa ceva și de aici a început scandalul.

În 2020, Romprest a tăiat facturi de 286 milioane lei pentru serviciile aduse Sectorului 1: 94 lei/persoană/lună

Primăria Sectorului 1 plătește oricum 94 de lei/locuitor/lună, exorbitant comparativ, de exemplu, cu Sectorul 2 din București, unde taxa e de 10 lei/locuitor/lună.

Bolojan a dat exemplul Oradei, oraș care,la 210.000 locuitori oficiali, plătește pentru salubrizare și deszăpezire 11 milioane de euro/an (circa 55 milioane lei/an). În Sectorul 1 sunt 254.000 de locuitori.

Ilie Bolojan zice că nu are cum să se justifice diferența de tarif: “Eu înțeleg că în București veniturile încasate de primărie pe cap de locuitor sunt de 9.000 lei/an față de 2.700 lei/an la Oradea, dar să te coste salubrizarea de aproape 5 ori mai mult la o diferență de doar 30.000 de locuitori… E ceva foarte în neregula aici, la București“.

Duminică, RTV a înscenat un circ cu eternii săi protestarari “spontani”, filmați în direct cum aruncau gunoaie pe scările primăriei Sectorului 1. Poliția locală a dat amenzi de 38.000 de lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Noua șefă a TVR a început să-l „împacheteze” pe politrucul „Sărmăluță”. Mai întâi, i-a mutat „România 9” la ora 5!

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Alte trei fetițe, de 3, 8 și 11 ani, au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, la o săptămână după cele trei surori omorâte cu tomoxan

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

2 COMENTARII

  1. Mafia din Bucuresti care a penetrat toate institutiile statului si care cumpara politicieni din toate partidele pe banda rulanta este in neregula! Mafia aia pestilentiala ca gunoiul cu care se intalneste seful Politiei Romane in biserici noaptea sub conducerea colegilor dumneavoastra liberali de la MAI este in neregula domnule Bolojan!

  2. Așadar…, uite că și fruntașul P.N.L.-ist Ilie Bolojan îi dă dreptate primăriței Clotilde Armand (U.S.R.-P.L.U.S.)!!!

    (Aviz… unor consilieri „liberali” de la Sectorul 1, cam… rebeli – !!! – în raport cu „Coaliția-pentru-București”: P.N.L. – U.S.R.P.L.U.S.!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here