Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

2
3959
George Simion - Claudiu Târziu - Sorin Lavric

Trei senatori AUR, inclusiv liderii Claudiu Târziu și Sorin Lavric, au votat, în Senat, pentru respingerea propriei inițiative privind abrogarea subvențiilor acordate partidelor, de la buget.

Lista de vot electronic din ziua de 2 iunie arată că trei senatori AUR au votat cot la cot cu celelalte partide – PSD, PNL, USR-PLUS și UDMR – pentru respingerea propunerii legislative pentru modificarea Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, propunere inițiată chiar de AUR.

Cei trei senatori AUR care au votat împotriva propriului proiect de lege sunt:

  • Claudiu Târziu – copreședinte AUR
  • Sorin Lavric – președintele Senatului AUR
  • Rodica Boancă – președinta Comisiei senatoriale pentru cercetarea abuzurilor.

Claudiu Târziu și Rodica Boancă și-au pus semnătura și pe proiectul de lege inițiat de propriul partid. Acum au votat împotriva propriei semnături!

Alți 8 senatori AUR au votat în favoarea proiectului de lege, adică pentru tăierea subvenției pentru partide.

AUR cerut subvenția încă din ianuarie, apoi a dat-o pe populism. Acum își respinge propria lege

AUR a depus un proiect de lege prin care se cerea eliminarea subvenției de la buget pentru partide a fost depus de un grup de parlamentari AUR (printre care senatorii Târziu și Boancă) în februarie 2021. Conform proiectului, banii urmau să fie redirecționați spre sistemul de sănătate (că tot era vârf de pandemie).

În expunerea de motive, iniţiatorii afirmau că AUR a demonstrat în campania din 2020 pentru parlamentare că se poate face politică „strict din donaţii şi cotizaţii”.

„Este inacceptabil să vedem cum impozitele şi taxele românilor sunt utilizate pentru întreţinerea clientelei politice a partidelor. Prin urmare, iniţiativa de faţă abrogă prevederile legale prin care statul subvenţionează partidele politice, urmând ca sumele economisite să fie utilizate în scop social, ca primă destinaţie fiind recomandată infrastructura din domeniul sănătăţii, acolo unde românii mor în spitale care duc lipsă de investiţii”, scria în proiectul de lege.

Anterior, în ianuarie 2021, AUR anunţase cu mare tam-tam că nu va lua bani de la stat, ca subvenție pentru partidele parlamentare. Anunțul făcut de AUR venea însă la o zi după ce Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a livrat 1,5 milioane de lei în contul său, sumă aferentă lunilor decembrie 2020 (parțial) și ianuarie 2021. Atenție: banii au fost virați ca urmare a solicitării scrise și depuse de către liderii AUR la AEP! Carevasăzică, au cerut banii „din prima”, dar apoi s-au gândit să facă un pic de retorică populistă.

În acest an, AEP a cheltuit între 11 și 13 milioane de lei pe lună pentru subvenționarea a 6 partide, respectiv 4 formațiuni parlamentare (PSD, PNL, USR-PLUS, UDMR) și două neparlamentare, dar care au aleși locaali (PMP și Pro România)

AUR a primit aproape un milion de lei pe lună, dar datele AEP arată că banii n-au fost cheltuiți, cel puțin până în luna martie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* Cine a participat la scandaloasa lansare de carte a lui Dan Voiculescu, la Academie: actorul George Mihăiță, soțul Oanei Stancu-Zamfir, Meleșcanu, Cătăniciu, Leocadia, Piedone și beizadeaua-deputat

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.