Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

4
4377
Codruța Cerva și ceilalți "protestatari spontani", filmați de RTV, care "s-a nimerit" în zonă cu car de transmisie și echipe de reporteri

Circul “montat” împotriva Clotildei Armand duminică, atunci când mai multe persoane au aruncat saci de gunoi pe treptele Primăriei Sectorului 1, a costat scump: Codruța Cerva, Tudy Ionescu și încă două “vedete” RTV au fost amendați cu 38.000 de lei, dezvăluie G4Media.ro.

Într-un “protest spontan” la care “s-a nimerit” să fie prezentă echipa de filmare a postului România TV, deținut de oligarhul fugar Sebi Ghiță, mai mulți oameni au deșertat gunoi la Primăria Sectorului 1 și la locuința primăriței Clotilde Armand.

Sectorul 1, campion absolut al României la suma plătită pe cap de locuitor pentru ridicarea gunoiului. Fostul primar Chiliman a semnat cu Romprest un contract care interzice efecutarea unui audit până în 2023!

Aceasta din urmă este într-un război prelungit cu operatorul de salubritate Romprest, care a refuzat pentru a doua oară, în 6 luni, să mai ridice gunoiul din sector, generând situații greu de suportat – mai ales acum, în anotimpul cald – pentru locuitori.

În urmă cu trei luni, tocmai acționari ai Romprest au dezvăluit că această companie „plătește sume exorbitante” unor posturi TV ca primărița Clotilde Armand să fie linșată mediatic.

Ultima criză a izbucnit săptămâna trecută. Timp de 5 zile, compania Romprest n-a mai ridicat gunoiul din Sectorul 1. Până la urmă, operatorul și-a reluat activitatea sâmbătă seara, după ce stațiile de sortare a deșeurilor au permit din nou descărcarea mașinilor de gunoi ale Romprest, iar primarul Clotilde Armand a anunțat că face plângere penală pentru șantaj și că va solicita ridicarea licenței de funcționare pentru companie.

Bugetul Sectorului 1 este spoliat, de peste un deceniu, prin tarife exorbitante plătite de locuitori pentru salubrizare. “Șmecheria” este că oamenii nu sesizează acest jaf deoarece primarul de până în 2016, Andrei Chiliman, eliminase taxa de salubrizare, pe care o introdusese în taxele și impozitele anuale plătite de locuitori. Mulți dintre ei nu sesizează situația și au impresia că ridicarea gunoiului e gratuită, fără să știe că, de fapt, ei plătesc o taxă mult mai mare decât în celelalte sectoare, dar care e inclusă în impozitul anual pe proprietate pe care-l plătesc primăriei.

În Sectorul 1, primăria plătește gunoierilor 94 lei/persoană/lună pentru ridicarea deșeurilor – o sumă uriașă, comparativ cu celelalte sectoare sau cu localitățile limitrofe Bucureștiului. Spre exemplu, în Sectorul 2 se plătesc 10 lei/persoană/lună, în timp ce în Sectorul 5 se plătesc 8,94 lei/lună/persoană.

Contractul păgubos al Sectorului 1 cu Romprest a fost semnat în 2008 de fostul primar Andrei Chiliman (PNL), pe 25 de ani. Clauzele sunt înrobitoare, total defavorabile administrației publice. Pe lângă suma uriașă plătită de primărie se prevede că un audit al activității Romprest este permis abia la 15 ani după semnare, adică tocmai în 2023! Contractul nu poate fi reziliat unilateral, astfel că Primăria Sectorului 1 este captivă.

De situație a profitat Romprest, care a început să facă probleme după ce PSD a pierdut alegerile la Sectorul 1, iar noua primăriță n-a mai vrut să semneze facturi declarate ilegale de Curtea de Conturi.

În 2009, primul an de după semnarea contractului, Primăria Sectorului 1 a plătit Romprest 105 milioane lei.

În 2019, suma era deja de 199 milioane lei.

În 2020, Romprest a facturat 320 de milioane de lei, conform primăriței Clotilde Armand!

Codruța Cerva – 12.000 de lei amendă pentru „sceneta RTV” cu așa-zisul protest spontan

Până de curând, dintre acționarii Romprest a făcut parte și fostul soț al Danei Budeanu, Radu Budeanu – proprietarul din acte al Cancan, Gândul, ProSport –, condamnat anul trecut în dosarul șpăgii cărate în geamantane între “băiatul deștept” Buzăianu și ministrul Elena Udrea.

România TV și Antena 3 – de asemenea vitregite după venirea noii primărițe, prin pierderea contractelor de publicitate de milioane de lei – au instrumentat criza declanșată de Romprest, care a refuzat să mai ridice gunoaiele, transformând-o într-o campanie de linșaj public.

Ultima scenetă din acest film s-a turnat duminică, atunci când Codruța Cerva și alte persoane au aruncat saci de gunoi pe scările Primăriei Sectorului 1 și în fața casei unde locuiește Clotilde Armand.

Cerva și încă două persoane au primit fiecare, de la Poliția Locală Sectorul 1, câte două amenzi în valoare de 6.000 de lei fiecare: în total, 3 x 12.000 = 36.000 de lei.

Lor li s-a alăturat Tudor Ionescu, supranumit “Tudy” (cel rușinat public de fosta sa iubită, Oana Zăvoranu), fost viceprimar al Bucureștiului din partea ALDE, azi ajuns și el agitator România TV.

“Tudy” a luat 2.000 de lei amendă pentru că, pretinde el, a “mutat doi saci cu gunoaie neridicați din #Sector 1 în fața Primăriei”. Același fost viceprimar al Bucureștiului din epoca Firea a cerut referendum în Sectorul 1, pentru a fi demisă Clotilde.

Din ziua când a câștigat alegerile, Clotilde Armand este atacată non-stop de televiziunile oligarhilor, PSD, clientela deconectată de la bugetul Sectorului 1 și pusă sub presiune cu ajutorul operatorului de salubritate Romprest

Atacurile la adresa primăriței sunt violente și permanente, sistemul mobilizându-se încă din ziua alegerilor, când a devenit clar că Daniel Tudorache a pierdut. Săptămâni în șir s-au dus campanii de dezinformare, pretinzându-se că, de fapt, Tudorache ar fi câștigat alegerile, iar Clotilde Armand le-ar fi fraudat.

Ambele crize ale gunoiului, declanșate de Romprest, au avut ca scop nu doar presiunea pe Primărie, ca să plătească facturi declarate ilegale de Curtea de Conturi, dar și pentru a întărâta locuitorii împotriva noii administrații. Discursul presei controlate de oligarhi și al PSD este că “ăștia noi” sunt incompetenți și nu sunt în stare să administreze.

În siajul manipulării cu așa-zisele fraude de la alegeri, s-a făcut o plângere penală care a fost preluată de Secția Specială înființată în 2018 de Dragnea și Tudorel Toader. În loc să administreze probe la dosar, procurorul de caz a livrat “pe surse” așa-zise informații la posturile TV ale oligarhilor, creditând ideea că ar s-ar confirma trucarea alegerilor. Apoi, același procuror a dat interviu despre acest dosar – caz unic în istoria magistraturii din România.

În final, dosarul n-a ajuns la o rezoluție (trimitere în judecată sau clasare), pentru că procurorul Secției Speciale și-a depus mai întâi cerere de pensionare, apoi a intrat în concediu! Parchetul General a menționat, într-un comunicat, că nu se poate emite încă nicio concluzie relevantă pentru că ancheta este în derulare și nu sunt suficiente probe la dosar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Noua șefă a TVR a început să-l „împacheteze” pe politrucul „Sărmăluță”. Mai întâi, i-a mutat „România 9” la ora 5!

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Alte trei fetițe, de 3, 8 și 11 ani, au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, la o săptămână după cele trei surori omorâte cu tomoxan

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here