Alte trei fetițe, de 3, 8 și 11 ani, au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, la o săptămână după cele trei surori omorâte cu tomoxan

3
870
Satul Jogoreni, comuna Țibănești, județul Iași

Trei fetiţe în vârstă de 3, 8 și 11 ani, dintr-un sat ieșean, s-au intoxicat sâmbătă cu o substanţă toxică, după ce au fost spălate pe cap de către bunici. Cele trei surori au fost transportate cu un elicopter SMURD la Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

Incidentul are loc la exact o săptămână după ce alte trei surori, din comuna Ungra, județul Brașov, au murit după ce au fost spălate pe cap, de mama lor, cu tomoxan, ca să scape de păduchi. Otrava era folosită de tatăl lor la oi, împotriva căpușelor și a râiei.

Copilele intoxicate sâmbătă, 5 iunie, sunt originare din satul Jigoreni, comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi. Părinţii lor au sunat, speriați, la numărul de urgenţă 112, explicând că fetițele lor au fost spălate pe cap de către bunici, care au folosit o soluție chimică.

Până la sosirea elicopterului SMURD şi a cadrelor medicale, părinţii au fost sfătuiţi să le spele pe fetiţe cu multă apă, în zona capului.

Cele trei paciente sunt conştiente, iar starea lor este una stabilă.

Diana Cimpoeşu, medic-şef la UPU-SMURD Iaşi, a declrata: „Fetiţele au fost intoxicate cu o substanţă care poate da convulsii. Copiii au fost găsiţi conştienţi şi stabili. Sunt transportaţi la spitalul de copii din Iaşi. Nu este o substanţă care să ducă la stop cardiovascular într-un timp foarte scurt. Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Este foarte important că părinţii au ascultat sfatul nostru şi le-au spălat pe cap cu apă din abundenţă până la sosirea medicilor”.

Satul Jigoreni se află în sudul județului Iași, la „granița” cu județul Vaslui. Cătunul e la mare distanță atât de orașul Iași (60 km), cât și de orașul Vaslui (50 km).
Poziționarea comunei Țibănești (cu satul Jigoreni), pe harta județului Iași

Tragedia de la Ungra

Se pare că fetițele de la Jigoreni (jud. Iași) sunt mai norocoase decât cele de la Ungra (jud. Brașov). Cu exact o săptămână în urmă – sâmbătă, 29 mai -, trei surori, de 7, 8 și 9 ani, au fost spălate de mama lor cu tomoxan, ca să le scape de păduchi. Două au murit în aceeași zi, cealaltă – după două zile.

Situația familiei Șomu, după „tratamentul” criminal cu tomoxan:

  • trei fetițe au murit – aveau 7, 8 și 9 ani;
  • mama copiilor, Bianca Șomu, a fost internată în spital; acum este anchetată pentru omor din culpă;
  • bunica copiilor a fost internată în stare gravă;
  • tatăl copiilor este anchetată pentru complicitate la omor din culpă; a anunțat că vrea să se spânzure.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Noua șefă a TVR a început să-l „împacheteze” pe politrucul „Sărmăluță”. Mai întâi, i-a mutat „România 9” la ora 5!

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

3 COMENTARII

      • Într-un felll…, faptul că folosesc la copiii dezinfectant pentru… OI (!) arată că sunt MÂNAȚI (!) deee… un soi de (sub)conștiință-de-specie, ca să zicem așa…: s-au obișnuit cu statutul social deee… OI (!!!!!), SUPUSE-și-ASCULTĂTOARE!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here