Netanyahu, pe urmele lui Dragnea: acuză opoziția câștigătoare că „vinde țara pe nimic” și că are în spate „statul paralel”

1
433

Benjamin Netanyahu, premier al Israelului de 12 ani, alunecă tot mai tare spre discursurile foștilor săi aliați Liviu Dragnea și Donald Trump, acuzând opoziția care e pe cale să-l răstoarne de la putere că ar fi vândut țara, că a comis fraude și că ar avea în spate “statul paralel”.

Incredibilele acuzații au fost formulate la Channel 20, o televiziune de dreapta din Israel. Netanyahu, cel mai longeviv premier din istoria Israelului (1996-1999 și 2009-prezent), se sprijină pe partidul său de dreapta și pe aliații ultra-religioși. El se confruntă acum cu o coaliție a opoziției, care reunește 8 partide ale dreptei naționaliste, centriste, de centru stânga, de stânga și chiar un partid arab islamist.

Acordul la care s-a ajuns în această pestriță coaliție prevede că liderul celui mai puternic partid de opoziție, Naftali Bennett, va fi premier doi ani, iar următorii doi ani va deveni premier Yair Lapid, aliatul său din fruntea partidului aflat pe locul 3 la alegeri.

Netanyahu, care face eforturi disperate să spargă această coaliție, a alunecat spre un discurs radical, distructiv și conspiraționist, în stilul avut de alți lideri care nu și-au acceptat înfrângerea, precum Trump în SUA sau Dragnea în România. Actualul premier israelian, anchetat de poliție pentru corupție, l-a acuzat pe Bennett că e mincinos notoriu, că și-a vândut țara și că e complice cu “statul paralel”.

În culmea furiei, Netanyahu a spus despre opozantul său că a ajuns în situația de a forma guvernul cu voturi furate atât de la stânga, cât și de la dreapta.

Netanyahu: „Suntem martorii celei mai mari fraude electorale din istoria țării și, după părerea mea, istoria democrațiilor”

Premierul Israelului a fost un aliat al lui Trump și al lui Dragnea. În stilul acestora, el a incendiat, practic, scena politică din Israel, antagonizând electoratul și punând sub semnul întrebării însuși fundamentul democrației, votul popular: “Suntem martorii celei mai mari fraude electorale din istoria țării și, după părerea mea, istoria democrațiilor“.

Odată deschisă această cutie a Pandorei, legitimitatea tuturor alegerilor va putea fi contestată folosindu-se aceeași logică.

În replică, Bennett a declarat că pierderea alegerilor n-a fost niciodată un capăt de lume și că Netanyahu trebuie să-și accepte înfrângerea fără să arunce totul în aer în urma sa:Lasă țara să meargă mai departe! Oamenii au voie să voteze pentru un guvern chiar dacă nu îl conduci – un guvern care, apropo, este cu 10 grade în dreapta celui actual. Nu lăsa pământul pârjolit în urma ta! Nu este o catastrofă, nu este un dezastru, este o schimbare de guvern, un eveniment normal și evident în orice țară democratică“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Noua șefă a TVR a început să-l „împacheteze” pe politrucul „Sărmăluță”. Mai întâi, i-a mutat „România 9” la ora 5!

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Alte trei fetițe, de 3, 8 și 11 ani, au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, la o săptămână după cele trei surori omorâte cu tomoxan

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here