Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

5
1519
Garry Kasparov

Fostul campion mondial de șah Garry Kasparov (58 de ani) a declarat vineri, la București, că Vladimir Putin nu este președintele țării sale, ci „dictatorul Rusiei”. Kasparov este convins că, odată cu Putin, se va prăbuși întregul sistem pe care acesta l-a construit.

„Nu ştiu ce face preşedintele Putin, ştiu de dictatorul din Rusia. Dacă îi spui preşedinte, îi acorzi credibilitate în sistemul politic, fapt folosit în Rusia. N-am niciun sfat pentru acesta. Aş vrea ca într-o zi să fie adus în faţa justiţiei pentru infracţiunile pe care le-a comis”, a declarat Kasparov, conform News.ro.

„Sunt sigur că, atunci când se va prăbuşi el, se va prăbuşi şi sistemul, pentru că n-o să-l ajute nimeni”, a mai declarat legendarul șahist despre Putin.

„Îi sprijin pe cei care sunt dispuşi să se ridice împotriva dictatorilor din Belarus şi Rusia”

Garry Kasparov s-a referit și la întâlnirea pe care o vor avea Joe Biden şi Vladimir Putin. Fostul campion mondial i s-a adresat direct președintelui SUA: „Domnule Biden, acţionaţi cum trebuie, ca să daţi dovadă de hotărâre a lumii libere, şi nu faceţi pe plac dictatorilor! Sunt îngrijorat de summit-ul care urmează, pentru că este clar că e o presiune pe credibilitate asupra dictatorului rus. America încă se gândeşte cum să acţioneze. Vă spun: în Rusia nu s-a schimbat nimic!”.

Garry Kasparov are și un mesaj pentru protestatarii din Rusia, care „au curaj și merită sprijinul şi respectul nostru”.

„Ştim că dacă regimurile nu sunt slăbite, partea de protest are puţin succes. Putin poate cumpăra fidelitatea serviciilor de informaţii sau armata. Ştim campania sa de teroare prin care menţine instabilitatea”, a spus Kasparov.

Încarcerat timp de 5 zile în 2007 pentru participarea la un protest, Kasparov li s-a adresat celor aflați în închisorile lui Putin: „Profit să le transmit toate cele bune, să fie sănătoşi! Alexei Navalnîi este prizonierul nr. 1, sunt peste 400, mult mai mulţi în Belarus, şi le putem dori doar sănătate, pentru că trebuie să depăşească o soartă foarte dură. Pe cei care sunt dispuşi să se opună, să se ridice împotriva dictatorilor din Belarus şi Rusia, pe aceştia îi sprijin”.

Marele învingător al lui Karpov

Garry Kasparov a fost cel de-al 13-lea campion mondial la şah, deţinând titlul suprem timp de 15 ani (din 1985 până în 2000).

A dominat şahul peste 20 de ani, urcând în clasamentul mondial în 1984 şi rămânând cel mai puternic jucător de şah din lume până în 2006.

În 1985, Garry Kasparov l-a învins pe compatriotul său Anatoli Karpov într-un meci pentru titlul mondial, devenind cel mai tânăr campion din istoria şahului, la vârsta de 22 de ani şi jumătate. Şi-a apărat titlul de trei ori, în cursul unor meciuri legendare disputate cu Karpov, în 1986, 1987 şi 1990.

Garry Kasparov se află la Bucureşti pentru turneul Superbet Chess Classic Romania 2021, ediția a doua, ce se desfășoară între 4 și 14 iunie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine a participat la scandaloasa lansare de carte a lui Dan Voiculescu, la Academie: actorul George Mihăiță, soțul Oanei Stancu-Zamfir, Meleșcanu, Cătăniciu, Leocadia, Piedone și beizadeaua-deputat

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! :))) Ignoranță totală!

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

5 COMENTARII

 1. Era… VÂRFUL confruntării Est-Vest (!!!), iar în meciurile cu Karpov (care era un adevărat MODEL deee… „HOMO SOVIETICUS”!), mai ales în acea LEGENDARĂ primă confruntare (prelungită parcă la infinit…, până la… epuizarea celor doi șahiști, pe Karpov rușii trebuind să-l… DOPEZE – !!! –, căci… colapsase, fizic și psihic!!!), K.G.B.-ul a făcut tot posibilul… să-l facă pe Kasparov să piardă (sistemul NU-l iubea DELOC: rebel-din-fire, pro-occidental, NEslav – corcitură de evrei cu caucazieni/azeri-creștini! –, „origine-NEsănătoasă – provenea dintr-o familie de intelectuali liberali! – !!!!!!), dar oricât l-au ajutat pe Karpov (cum spuneam: ajungând până la dopaj-INTENS!) și l-au persecutat pe Kasparov (favoritul Occidentului!), GENIUL-CREATIV l-a învins pe… MUNCITORUL-LIMITAT!!!

  • În ultimile zile ale acelui meci-maraton, pe NESUFERITUL-COMUNIST Karpov îl… cărau doi inși la masa-de-joc și-l așezau pe scaun (în asemenea hal ajunsese: parcă era un… cosmonaut sovietic TRÂNTIT-de-pământ în deșertul din Kazahstan!)!), iar o armată-de-șahiști, compusă din elita din domeniu a U.R.S.S.-ului (!), îi analizau pozițiile în timpul partidei și la întreruperi, și-l sfătuiau cum să joace!!!

   Kasparov, săracu’, era… SINGUR (!), doar cu al său… CREIERAȘ STRĂLUCIT!!!

   Când s-a terminat acel meci de pomină, presa din Occident a jubilat pentru victoria lui Kasparov, în timp ce în U.R.S.S. și restul lagărului-comunist (excepție făcând… R.S. România lui Ceaușescu!!!) știrea a fost dată… abia după o zi, înghesuită în ziarele-de-sport pe lângă rubrica de… popice (Sic!) și pe un ton de… înmormântare (!!!), de parcă pe Karpovul-lor îl bătuse vreun… „american-imperialist”, nu un compatriot!

   Karpov a fost dus direct… într-un sanatoriu, unde l-au tratat aproape un an!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here