Conspiraționistul Ninel Peia și-a impus 5 parlamentari pe listele AUR. Acum vrea să-și facă propriul grup parlamentar

3
1928
Ninel Peia (dreapta) într-o fotografie "de familie" cu apropiații și aliații săi: patriarul Daniel, primarul Pandele, generalii Oprea și Iordănescu

Încet-încet, culisele ascensiunii AUR și misterioasa susținere a acestui partid apărut aparent din neant se risipesc. După excluderea senatoarei Diana Șoșoacă s-a aflat că între AUR și Partidul Neamul Românesc, al conspiraționistului Ninel Peia (fost deputat PSD), s-a semnat un protocol înaintea alegerilor. Peia și-a impus pe listele AUR 5 parlamentari.

Informația a fost confirmată de Claudiu Târziu, copreședintele AUR, care a declarat pentru G4Media că oamenii lui Peia vor să rămână în partid. Pe de altă parte, deputatul Dan Tănasă (AUR) a declarat miercuri, la Antena 3, că Diana Șoșoacă a vorbit cu mai mulți colegi să iasă din AUR și să formeze un nou grup parlamentar.

Cei 5 parlamentari AUR care vin din partidul lui Peia: senatoarea Șoșoacă + 4 deputați

Ninel Peia a fost deputat PSD, este vehement anti-vaccinist, promotor al teoriilor conspirației, fost candidat la președinție, cu legături încă neelucidat cu serviciile secrete, generalul Gabriel Oprea, clanul Pandele din Voluntari și portavoce civilă a BOR.

Astă-primăvară, un site găzduit pe serverele lui Peia și sponsorizat pe Facebook de același personaj a fost blocat de autorități pentru răspândirea de informații false despre epidemia de coronavirus.

Tot în primăvară, incidentul provocat la Kaufland de câteva persoane care au regizat un conflict pe tema măștilor de protecție a fost promovat intens pe site-ul lui Ninel Peia.

Prin astfel de provocări și campanii de fake news s-a pregătit din timp, în 2020, ascensiunea AUR.

Cei 5 parlamentari ai Partidului Neamul Românesc impuși de Peia în AUR sunt:

  • Diana Șoșoacă (senator)
  • Mircea Chelaru (deputat)
  • Sorin Muncaciu (deputat)
  • Lucian Feodorov (deputat)
  • Francisc Tobă (deputat).

AUR a exclus-o între timp pe Șoșoacă și face demersuri pentru a invalida mandatul lui Tobă după ce presa l-a dat în vileag că a participat la reprimarea Revoluției din 1989.

Într-o declarație pentru G4Media, Claudiu Târziu a menționat: “Am avut această discuție cu parlamentarii, i-am întrebat franc dacă vor să rămână, ei au spus toți că vor să rămână cu noi. Dacă ar dori să plece, nu e nici o tragedie, înțelegem opțiunea lor, dar devenind parlamentari independenți nu se pot constitui în grup parlamentar, pentru că provin dintr-un partid care nu a făcut pragul electoral (Partidul Neamul Românesc – n. red.). Fără funcții în structurile de conducere ale Camerei, cu timpii de declarații reduși, nu știu dacă e o variantă pentru ei. Noi îi prețuim în mod sincer“.

Artificiul prin care Ninel Peia și-a introdus oamenii în Parlament nu e nou. Exact aceeași rețetă o folosește un alt personaj toxic, oligarhul Dan Voiculescu, de peste 20 de ani. Acesta înființează diverse partide de buzunar, fără priză la public și care, având de coadă tinicheaua numită “dom’ Profesor”, n-ar reuși niciodată să intre în Parlament. Așa că Voiculescu face trocuri cu PSD, căruia îi asigură susținerea necondiționată a trustului său de presă, în frunte cu Antena 3, primind la schimb locuri pe listele PSD și accesul la banii publici. Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone sunt două dintre cele mai cunoscute “produse” ale mogulului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Exact ce scriam ieri: grupul-parlamentar al A.U.R. din fiecare cameră este, de fapt, o… PĂPUȘĂ-„MATRIOȘKA” (!) din care JUPÂNII lor FINANȚATORI, RUȘII-lui-PUTIN, vor scoate câte păpușele vor dori, pentru a crea HAOS în Parlamentul României!

    Deocamdată…, apare un nou partid parlamentar: „Neamul Românesc”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here