Record: peste 100.000 de persoane s-au programat la vaccinul AstraZeneca în primele 22 de ore de la introducerea opțiunii pe platformă

1
1055

Un număr de 107.144 de persoane cu vârsta între 18 și 55 de ani și aparținând primelor două categorii de risc (cadre medicale, lucrători “esențiali”, bolnavi cronici) s-au programat deja, într-o singură zi, la vaccinarea anti-Covid cu produsul AstraZeneca.

Anunțul a fost făcut de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Miercuri, 10 februarie 2021, ora 12.30, s-a pornit pe platforma online de programare a vaccinării anti-Covid și opțiunea pentru AstraZeneca, împreună cu deschiderea a 180 de noi centre. Până joi, la ora 10.30, se înregistraseră 107.144 de înscrieri.

În medie, s-au programat 4.464 de persoane pe oră. S-au înscris 54.454 de femei și 52.690 de bărbați. Numărul de accesări al platformei dezvoltate de STS a fost, de asemenea, notabil, 3,6 milioane.

Vaccinul AstraZeneca este obținut de compania suedeză în colaborare cu cercetătorii de la Oxford pe calea clasică, aceea a vectorului viral (virusuri inactivate injectate în corp, care generează răspunsul organismului și apariția anticorpilor). Este mult mai ieftin decât vaccinurile BioNTech/Pfizer și Moderna, obținute prin noua tehnologie ARN mesager, dar până acum studiile arată că este mai puțin eficient (62-90%), comparativ cu celelalte două.

În plus, pare să fie foarte puțin eficace împotriva noii mutații sud-africane a virusului. Pe de altă parte, nu e nevoie să fie stocat la temperaturi foarte scăzute (precum Moderna și BioNTech/Pfizer), ceea ce înlesnește foarte mult distribuirea și administrarea sa.

Rapelul se face la 56 de zile, față de 21 de zile (BioNTech/Pfizer) și 28 de zile (Moderna).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Păiii…, acuu’…, că a venit și la noi vaccinu’ ăsta clasic, al cercetătorilor de la Oxford, au încredere și moșulicii… „bombardieri” (Sic!) să se vaccineze, că d’ăla de la „Pfizer” le era frică că sorosiștii și „gheițarii” ăia le bagă-n el… „Viagra” lor (SIC!), rămasă-pe-stoc la respectivul producător, de se trezeau nevoiți „să-și-dea-iar-jos-sculele-(DEMUUUUULT!-)urcate-n-pod” și mai cădeau naibii de pe scară…

    (Totuși…, băbuțele lor credem căăă… nu se bucură că nu-și mai face „omu'” fiecăreia vaccin „Pfizer”…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here