vineri, mai 24, 2024
AcasăMainUnde duc firele „protestatarilor” de la Kaufland: legături cu MISA lui guru...

Unde duc firele „protestatarilor” de la Kaufland: legături cu MISA lui guru Bivolaru, Ninel Peia (ex-PSD) și, bineînțeles, cu Rusia

-

Personajele care au montat sceneta de la Kaufland Ferentari, de săptămâna trecută, sunt conspiraționiști înveterați, membri ai sectei MISA, cea păstorită de guru Gregorian Bivolaru. Legăturile duc spre fostul deputat Ninel Peia (PSD) și spre propaganda rusă. Dezvăluirea aparține site-ului presshub.ro, unde jurnaliștii Ramona Roșulescu și Valentin Zaschievici fac o interesantă investigație.

Întreaga poveste duce la concluzia că evenimentul a fost plănuit îndelung, actorii fiind recrutați dintre discipoli de încredere. Adevărații beneficiari ai acestei încercări de a crea agitație și revoltă pe tema măsurilor de precauție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 pot fi intuiți pe măsură ce înaintăm în spatele scenei.

“Protestatarii” de la Kaufland: adepți ai MISA și vajnici promotori ai teoriilor cospiraționiste

Un incident mediatizat intens s-a produs în urmă cu o săptămână, pe 19 mai, la un magazin Kaufland din București. Doi cetățeni, soț și soție, s-au prezentat la intrarea în incintă și au pretins să fie lăsați înăuntru fără să poarte mască și fără să li se măsoare temperatura. Ambele prevederi sunt stipulate în textul ordinului de instituire a stării de alertă în vigoare începând cu 15 mai, în contextul măsurilor de precauție pentru limitarea epidemiei de coronavirus.

Paznicii nu i-au lăsat pe cei doi înăuntru. A început scandalul, “clienții” s-au străduit să fie cât mai vocali, încercând să-i solidarizeze cu ei și pe alți oameni care intrau sau ieșeau din magazin.

- Advertisement -

A fost chemată poliția, iar scandalagiii au fost săltați și duși la secție.

Ce nu s-a știut din prima clipă a fost că soții puși pe harță veniseră pregătiți, cu microfoane asupra lor, însoțiți de un regizor care a filmat totul și de un al patrulea personaj care li s-a recomandat polițiștilor ca fiind “simplu trecător”.

Regizorul a montat degrabă imaginile, astfel încât să reiasă abuzul autorităților împotriva oamenilor care refuză “să stea ca oile” cu “botniță” și să li se verifice temperatura.

- Advertisement -

Regizorul are un canal de YouTube unde distribuie mesaje de tipul “Stop 5G”, dar și “Amintiri din Absolut”, cu guru Bivolaru

Investigația publicată pe presshub.ro arată că regizorul George Adamescu, cel care a pus în scenă incidentul de săptămâna trecută, este un fan al teoriilor conspirației și adept al sectei MISA, a lui guru Bivolaru.

Adamescu este posesorul unui cont de YouTube unde difuzează scenarii de tipul „Românii în războiul cu sistemul bancar global”, „Stop 5G”, „Miting 5G”, dar și „Amintiri din Absolut” – referire evidentă la activitatea în “spiralele” MISA ale lui Gregorian Bivolaru.

Tot pe canalul său de YouTube, regizorul a postat după incident, pentru scurt timp, un clip explicativ al acțiunii de la Kaufland: a vrut să facă un reportaj despre termoscanare.

Aici, George Adamescu face, în mod evident, o confuzie: reportajele sunt cu și despre oameni și evenimente reale, pe când ceea ce a făcut el la Kaufland se numește înscenare.

Cei filmați nu erau niște clienți oarecare surprinși în timp ce interacționau aleator cu niște paznici, ci niște persoane instruite în prealabil, care jucau niște roluri, iar ce urma să se întâmple fusese stabilit de acasă.

“Martorul la incident” era, de fapt, un politician MISA, fost candidat la șefia Consiliului Județean J Hunedoara din partea partidului lui Cozmin Gușă și al Laviniei Șandru

În imaginile de la Kaufland mai apare un al patrulea protagonist. Este vorba de Tiberiu Galamoș, politician din Hunedoara, de asemenea adept al MISA, fost sindicalist, fost candidat la președinția Consiliului Județean Hunedoara din partea Partidului Inițiativa Națională (PIN), creația efemeră a lui Cozmin Gușă și a Laviniei Șandru.

Galamoș este și președintele Asociației Civica Dreptate, înființată în Hunedoara în 2004, un ONG dedicat MISA și lui guru Bivolaru, dar și unor activități de popularizare a teoriilor conspiraționiste și a unor personaje apropiate de propaganda rusească.

În filmare, Galamoș le spune polițiștilor, la un moment dat, că era și el pe-acolo, „martor la incident”. În realitate, se știa de dinainte cu cei trei, alături de care a participat la diverse acțiuni ale Asociației Civica Dreptate, iar femeia-actriță îl strigă chiar, în toiul evenimentelor de la magazin, cu familiarul “Tibi”.

Cei doi actori amatori din scenetă sunt Sorina Ștefanache, care pretinde că este psiholog și jurnalist, și soțul ei, Doru Ștefanache, care afirmă că ar fi programator. Cei doi – au descoperit jurnaliștii de la presshub.ro – sunt nelipsiți la evenimentele și conferințele Asociației Civica Dreptate, organizate în Alba Iulia.

Adepți ai teoriilor conspirației, cei doi pot fi văzuți în primul rând la o conferință a lui Raul Coltor, personaj care spune că este spion și că a demascat planuri diabolice ale ocultei mondiale care vrea să subjuge lumea. La conferința de la Alba Iulia, în sală s-au mai aflat atât regizorul George Adamescu, cât și politicianul Tiberiu Galamoș.

Promovare intensă pe site-uri care au drag de conspiraționistul Ninel Peia, de videochatista Oana Lovin și de prietenii ruși

Grupul de mai sus a fost intens promovat de site-urile Bpnews.ro și Genocid.org, despre care autorii materialului spun că l-ar avea în spate pe dubiosul Ninel Peia, deputat PSD în mandatul 2012-2016, scos din partid după ce a întrecut măsura cu teoriile conspiraționiste privind vaccinurile.

Ambele site-uri s-au aflat pe lista celor suspendate, în perioada stării de urgență, din cauza avalanșei de fake news-uri.

Oana Lovin, videochatista cu părinți PSD-iști și luptătoare împotriva conspirației mondiale, este și video-editorialist la bpnews.ro.

“Spionul” Raul Coltor, idol al grupului de la Kaufland, a inițiat pe 19 martie o petiție online care solicita Parlamentului să respingă decretul prezidențial de instituire a stării de urgență. Motivul: la mijloc ar fi un complot pus la cale de Rockefeller și Bill Gates, care vor să ne vaccineze.

Alături de Coltor, promotor al petiției este și un personaj ciudat, Marc Andronic Dragoș. Acesta are cont pe VKontakte („Facebook-ul rusesc”) și are legături cu Frontul Naționalist Românesc, o așa-zisă organizație creștină conectată cu Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Lasă asta,..de ce nu publicați hotărârea uniunii europene cu privire la fondurile ce la revin statelor membre…??..să vedeți câți bani a primit Romania??… d-aia se întâlnesc fruntașii liberali acum..oare cine o fi de vină???… publicați hotărârea și veți vedea ce căcat au făcut ăia care trebuiau să ne reprezinte…. rușine tuturor pentru acest lucru,am ajuns la nivelul Ciprului, Luxemburg…ca nivel de plăți… comparați cu Irlanda , Belgia,….este cea mai rușinoasă zi a României de când e in uniune… astea sunt fondurile europene de coeziune și relansare economică date României…6,4 miliarde de euro!!!… comparați cu 13,3 miliarde de euro date Irlandei… fără comentarii…

  2. De ce nu ne mira amestecul Rusiei ? Rusia, teoriii ale conspiratiilor, reptilieni, oculta mondiala, psd, neocomunism, adica un amestec toxic, care da roade in indobitocirea unora. Rusia prepara amestecul, iar psd il distribuie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -