Harta voturilor la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a câștigat în zonele mai dezvoltate, Firea – la periferii, în apropiere de Voluntari, Pantelimon și în Sectorul 5

0
1737
Harta voturilor în București la alegerile din 27 septembrie. Zonele colorate cu albastru au fost câștigate de Nicușor Dan, zonele colorate cu roșu au fost adjudecate de Gabriela Firea. GRAFIC: Zoom Report

Nicușor Dan a câștigat alegerile pentru București în cea mai mare parte a orașului, în timp ce Gabriela Firea a învins în periferii și în zonele defavorizate, arată harta voturilor la Primăria Bucureștiului în alegerile din 27 septembrie, realizată de Zoom Report.

Potrivit graficului întocmit după centralizarea datelor de la toate secțiile de votare, Nicușor Dan a învins destul de clar în centrul Bucureștiului, în Sectoarele 1, 3 și 6, în mare parte din Sectorul 4 și în jumătatea dinspre centrul orașului a Sectorului 2. Gabriela Firea a învins clar în Sectorul 5, în zona dinspre Chitila și Chiajna a Sectoarelor 6 și 1 și în zona dintre Voluntari, Dobroești și Pantelimon a Sectoarelor 2 și 3.
Peste tot unde s-a întâmplat acest lucru, victoria candidatei PSD a venit în cartierele dinspre periferie. Se poate observa pe hartă că roșul devine cu atât mai intens cu cât zona respectivă este mai săracă și mai defavorizată.

Aparent, acesta este un paradox. Gabriela Firea nu a mișcat un pai pentru comunitățile din cartierele bucureștene unde se trăiește încă la fel ca-n Secolul al XIX-lea, fără infrastructură, cu străzi desfundate, sistem de învățământ și medical la pământ.

Aceste zone, în schimb, sunt aflate sub controlul clanurilor interlope, iar mare parte din populație este puternic dependentă de ajutoare sociale. În aceste cartiere, temele de propagandă ale Gabrielei Firea și ale PSD – Nicușor Dan e homosexual, USR-PLUS vin să ne fure copiii și să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex, Opoziția este controlată de serviciile secrete și de Occidentul care ne înrobește – au prins cel mai bine.

În secțiile lipite de marginea Bucureștiului, Firea a avut și 41% din voturi peste candidatul Opoziției.

În cazul lui Nicușor Dan, situația a fost inversă. Victoria sa a fost cu atât mai clară cu cât nivelul de educație și de trai al locuitorilor din cartierele respective e mai mare. În zona de Nord, înspre Băneasa, Nicușor Dan a avut și cu 50% mai multe voturi decât Firea. În complexul studențesc din Regie și în partea dinspre centru a Splaiului Independenței, matematicianul a avut chiar și cu 67% mai multe voturi decât fosta primăriță!

În total, Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS, a strâns 42,75% din voturile bucureștenilor, iar Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, a adunat 37,96% din voturi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here