Condițiile pentru turiștii care vor să intre în Grecia în 2021. Certificatul de vaccinare nu va fi obligatoriu

1
1249

Grecia a anunțat oficial, prin vocea lui Harry Theoharis, ministrul Turismului, ce condiții vor trebui să îndeplinească în 2021 străinii care vor să intre în țară. Oficialul a dezmințit, pe parcursul declarației date unui post local de radio, că va fi cerut obligatoriu un pașaport de vaccinare. El a menționat, însă, că se va cere ori o dovadă de vaccinare, ori un test negativ la coronavirus.

Declarația lui Theoharis a venit marți, într-un moment în care deja există discuții în numeroase țări ai căror cetățeni petrec masiv concediile în Grecia. Printre cei interesați de subiect sunt și românii, care merg cu zecile de mii în Grecia în fiecare vară.

Invitat la postul Thema 104.6FM, Harry Theoharis a spus: “Condiția obligatorie pentru ca cineva să călătorească în țara noastră și să rămână va consta fie într-un test molecular negativ, fie într-un certificat de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea în țară poate prezenta un test negativ PCR”.

Ministrul a subliniat că hotelurile din Grecia nu au dreptul legal să refuze un turist care nu a fost vaccinat anti-Covid.

Guvernul de la Atena n-a luat încă nicio decizie privind data de la care se va accepta la granițe și certificatul de vaccinare în locul testului pentru depistarea Covid.

Anul trecut, intrarea în Grecia a fost un calvar pentru mulți turiști români. În unele zile, coada la vamă a depășit 3 kilometri, iar întârzierea a fost de 3-4 ore.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Haiii…, să avem răbdareee…, să mai așteptăm o vremeee…, să vină ea varaaa…, să mai vedem cum o să se prezinte eaaa…, coana-PANDEMIAAA…

    Grecii au pierdut o grămadă de bani trecuta-vara (care la ei ține… și primăvara și toamna!), iar acum adună turiști și cuuu… arcanul!

    Dar…, cine poate să știe ce va mai fi până la vară, cu Covidu’ ăsta nenorocit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here