Popoviciu pierde definitiv cele 224 de hectare pe care se află Ikea, Mall Băneasa și Ambasada SUA. Condamnat la 7 ani de închisoare, ginerele fostului ministru ceaușist Dincă “Te leagă” e fugit în Anglia

0
12551

Puiu Popoviciu, ginerele fostului ministru ceaușist Ion Dincă “Te leagă” și unul dintre milionarii căzuți peste România din mantia regimului comunist, a pierdut definitiv, joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, 224 de hectare de teren în Băneasa.

Fugit în Anglia după ce a fost condamnat definitiv în România la 7 ani de pușcărie pentru corupție în dosarul Băneasa, Popoviciu a contestat, prin intermediul avocaților, măsura de confiscare a 224 de hectare – terenul unde acum este imensul complex comercial care cuprinde IKEA și Mall Băneasa, dar și Ambasada SUA.

Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat recursul DNA și a dispus, prin sentință definitivă, confiscarea celor 224 de hectare din Băneasa

A avut câștig de cauză în primă instanță, la Curtea de Apel, dar joi, Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat recursul DNA și a respins definitiv cererea fugarului, astfel că Popoviciu rămâne fără pământuri.

Sentința pe scurt a completului de judecători la ICCJ

Detalii soluţie: Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 42 din 8 martie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr. 4445/2/2016 (2207/2016).

Desfiinţează sentinţa penală atacată şi, în rejudecare, respinge, ca inadmisibilă, contestaţia la executare formulată de Biroul Executări Penale al Secţiei I Penale a Curţii de Apel Bucureşti, prin judecătorul delegat, împotriva sentinţei penale nr. 267/F din data de 28 decembrie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 4445/2/2016.

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel şi Diaconescu Ştefan şi de părţile responsabile civilmente S.C. Băneasa Rezidenţial SRL, S.C. Băneasa Business & Technology Park SA şi S.C. Băneasa Investments SA împotriva aceleiaşi sentinţe penale.

Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului.

Obligă contestatorii inculpaţi Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel şi Diaconescu Ştefan şi contestatoarele părţi responsabile civilmente S.C. Băneasa Rezidenţial SRL, S.C. Băneasa Business & Technology Park SA şi S.C. Băneasa Investments SA la plata sumelor de câte 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Definitivă.

Pronunțată în ședință publică, azi, 14 mai 2020“.

Popoviciu a fost condamnat la închisoare în 2017, apoi a fugit în Anglia. Acum se așteaptă extrădarea sa către România

Popoviciu a fost condamnat pentru corupție în august 2017. În plin regim PSD, milionarul a fugit – la fel ca și alți potentați anchetați de DNA, precum Radu Mazăre sau Sebi Ghiță – în străinătate, pentru a scăpa de pedeapsă.

Aflat la Londra, Popoviciu face obiectul unui proces, pentru a fi trimis la București. O primă instanță a decis că afaceristul trebuie returnat României, dar s-a înaintat recurs și acum se așteaptă verdictul definitiv.

Chiar fugar, Popoviciu și-a păstrat puterea și influența în România, unde o întreagă rețea s-a activat pentru a-l susține.

G4Media.ro scrie că judecătorul Corneliu Bogdan Tudoran, care l-a condamnat în primă instanță pe Popoviciu și a dispus confiscarea terenului din Băneasa, a devenit ținta articolelor din:

– evz.ro (deținută de Dan Andronic, și el vizat de mai multe dosare la DNA);

– luju.ro (site-ul lui Răzvan Savaliuc, de pe orbita propagandistică a lui Dan Voiculescu, oligarh emanat din comunism condamnat într-un dosar de corupție instrumentat de DNA);

– gandul.ro (pe atunci proprietatea lui Adrian Sârbu, și el acuzat într-un proces de evaziune fiscală);

– cancan.ro (proprietatea lui Radu Budeanu, cercetat, de asemenea, într-un dosar aflat la DNA).

Înființată la ordinul lui Liviu Dragnea, Secția Specială de anchetare a magistraților a deschis un dosar împotriva judecătorului care l-a condamnat pe Popoviciu, imputându-i-se fapte de corupție. Ancheta bate însă pasul pe loc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here