Generalii ruși i-au ascuns lui Putin cât de prost merge războiul în Ucraina, iar consilierii – impactul devastator al sancțiunilor economice. Dictatorul s-a prins că e mințit, susțin serviciile secrete americane

0
1377
Putin s-a izolat tot mai tare în ultimii ani, iar sursele spun că de la o vreme nu mai suportă veștile proaste

Vladimir Putin a fost “dezinformat” sistematic de generalii ruși cu privire la situația dezastruoasă a invaziei din Ucraina, iar consilierii i-au ascuns adevărata dimensiune a impactului pe care sancțiunile occidentale l-au avut asupra economiei Rusiei, dezvăluie serviciile secrete americane citate de CNN. Cumva, dictatorul și-a dat seama că i se ascunde adevărul, aceasta fiind cauza reală a tensiunilor dintre „comandantul suprem” și colaboratorii săi apropiați, inclusiv ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Anunțul a fost făcut chiar de Casa Albă, care a menționat, într-un comunicat, că serviciile secrete dețin informații despre faptul că lui Putin i se ascunde de consilierii săi situația reală din Ucraina, dar și impactul sancțiunilor asupra economiei Rusiei. Kate Bedingfield, directorul de comunicare al Casei Albe, a afirmat, în timpul briefingului zilnic: „Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi despre cât de prost se descurcă armata rusă și despre cum economia rusă este paralizată de sancțiuni, deoarece consilierii săi de rang înalt se tem să îi spună adevărul”.

Așa a fost posibil ca Putin să susțină cu seninătate și tărie, acum două săptămâni, că în Ucraina nu există militari în termen sau rezerviști. Liderul de la Kremlin chiar credea acest lucru, conform celor spuse de generali, asta în timp ce dovezile privind trimiterea pe front a unor trupe de umplutură erau de netăgăduit și vizibile pentru toată lumea.

Liderul de la Kremlin și-a dat seama cumva, nu se știe cum, că anturajul îi toarnă minciuni, ceea ce a dus la o „tensiune persistentă” între Putin și capii Armatei

SUA au informații care indică faptul că Putin a devenit conștient, la un moment dat, că este dezinformat, ceea ce a dus la o ruptură între liderul rus și generalii de la vârful Armatei. Bedingfield a spus că acum există o „tensiune persistentă” între Putin și membrii conducerii sale militare.

Dictatorul a înțeles, după toate aparențele, că a comis o gravă eroare punând în mișcare prea devreme planurile sale expansioniste și agresive. Purtătoarea de cuvând a Casei Albe a concluzionat: „Este din ce în ce mai clar că războiul lui Putin a fost o greșeală strategică care a lăsat Rusia mai slabă pe termen lung și din ce în ce mai izolată pe scena mondială„.

Aceste informații pot explica de ce Putin a respins o serie de portițe diplomatice de soluționare a crizei pe care SUA și alte țări i le-au oferit în perioada premergătoare invaziei în Ucraina. Sigur pe el și pe rapoartele primite de la anturaj, dictatorul era convins că armata rusă va fi capabilă să copleșească rapid Ucraina.

Bedingfield a refuzat să ofere exemple suplimentare de dezinformare a lui Putin de către consilierii săi, spunând că aceste informații rămân clasificate. Comunitatea serviciilor de informații americane a declasificat rezumatul constatărilor sale, dar nu și informațiile specifice, pentru a proteja sursele și metodele.

În continuare, serviciile secrete occidentale se dovedesc excelente, deținând informații detaliate din cercul interior al puterii de la Kremlin. Aceste surse i-au permis președintelui american Joe Biden să dezvăluie cu multe zile înainte că Rusia va ataca Ucraina, iar ambasadele occidentale și-au putut evacua personalul diplomatic din timp.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii au mințit din nou: nu se retrag din regiunea Kiev, ci atacă violent capitala Ucrainei. Lupte grele la Kiev și Cernihiv

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

* „În apropierea biroului președintelui Zelenski s-au tras 4 focuri de armă. Rușii nu încetează să încerce să-l asasineze”

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here