Gata vacanțele în Grecia? Guvernul de la Atena ia în calcul să închidă iar țara. Numărul turiștilor străini infectați cu Covid-19 e în continuă creștere

0
4123

Guvernul de la Atena s-a întrunit luni, pentru a discuta măsurile necesare în contextul numărului de infecții cu Covid-19 tot mai mare depistat în rândurile turiștilor străini. Printre soluțiile aflate pe masa executivului elen se numără și aceea a reînchiderii granițelor. Măsura ar fi una extremă, pentru că o mare parte din PIB-ul Greciei provine din turism.

Presa din Grecia a aflat despre încă o turistă din România depistată pozitiv în ultimele ore. Persoana respectivă, în vârstă de 66 de ani, a intrat în țară pe 8 iulie, pe la vama Kulata – singurul punct rămas deschis la frontiera terestră cu Bulgaria. Românca făcea parte dintr-un grup numeros intrat în Grecia. Rezultatul testului a venit pe 12 iulie.

Experți medicali spun că Grecia s-ar putea închide complet în august pentru turiștii din alte țări

Turista a și fost mutată într-un hotel special, folosit pe post de carantină.

Pe 11 iulie fuseseră găsiți infectați cu coronavirus alți 10 turiști sârbi.

Presa din Grecia citează experți în microbiologie care afirmă că în luna august țara s-ar putea închide complet. Lucrurile se vor lămuri, cel mai probabil, în următoarele două săptămâni.

Până atunci, Guvernul discută toate variantele posibile – inclusiv închiderea țării pentru turiștii din anumite state unde numărul cazurilor de coronavirus este în creștere masivă – așa cum sunt România, Bulgaria, Serbia, Moldova, Rusia.

Oficialitățile de la Atena au suspendat până marți, 14 iulie, formularele de călătorie pentru cei care vin în vacanță cu mașina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here