Cine orchestrează campania? Mesaj fals, atribuit lui Raed Arafat, care le cerea DSP-urilor să inventeze cazuri de Covid. A fost folosită o adresă de e-mail aproape identică: .gav în loc de .gov

0
599

Pe zi ce trece, devin tot mai multe și mai evidente dovezile că isteria pe tema epidemiei de Covid-19 este creată artificial, printr-o campanie foarte bine dirijată și gândită din umbră. Direcțiile Publice de Sănătate au primit un e-mail de la o adresă falsă, atribuit secretarului de stat Raed Arafat, în care li se sugera să raporteze discreționar bilanțul noilor cazuri de coronavirus și decesele înregistrate.

Scopul e-mailului era de a susține teoria conspirației potrivit căreia Guvernul inventează totul și falsifică numărul real de îmbolnăviri și decese. Teoria este puternic susținută, chiar la nivel oficial, de PSD.

Adresa reală de unde se trimit e-mailurile oficiale ale Guvernului: gsc@mai.gov.ro. Adresa fake, cu mesajul atribuit lui Arafat: gas@mai.gav.ro

Adresa de e-mail de la care a fost trimis mesajul era aproape identică aceleia folosite în mod oficial de Arafat, având schimbată o singură literă: se termina cu .gav.ro în loc de .gov.ro.

Falsul mesaj a circulat intens în rândul DSP-urilor din țară și trebuia să ajungă în mașinăria de fake news a propagandei ruse și a PSD, care urma să îl prezinte ca “dovadă” că Guvernul pune totul la cale, iar virusul, de fapt, nu există.

Guvernul a emis un comunicat de avertizare în privința falsului:

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat și transmis Direcțiilor de Sănătate Publică din țară.

Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului.

Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese.

Mesajul este unul fals și facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale„.

În ultimele zile, populația a fost supusă unui puternic bombardament cu știri false, răspândite masiv prin intermediul Facebook și al WhatsApp, dar și al unor site-uri afiliate PSD și propagandei ruse.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here