Gaşca lui Tăriceanu, afară din Europa, USR-PLUS înăutru. „Ciumaţii roşii” au părăsit grupul ALDE şi au lăsat loc partidelor cu viitor

1
2208
Barna şi Cioloş încep strângerea de semnături, de miercuri, 7 august

Partidul lui Tăriceanu n-a reuşit să treacă pragul de 5% în alegerile europarlamentare şi se află în plin proces de autodescompunere, cu primari şi chiar parlamentari intraţi în negocieri cu partidele mari din dorinţa de a-şi salva carierele politice.

Supăraţi ca văcarii pe sat, tovarăşii lui Tăriceanu din ALDE au anunţat că părăsesc partidul european din rândurile căruia făceau parte câtă vreme au avut europarlamentari. ALDE Europa s-a bucurat însă că a scăpat de o formaţiune care oricum nu mai există decât formal şi, mai grav, a devenit antieuropeană.

Plecarea ALDE din ALDE Europa a lăsat loc tinerelor formaţiuni politice de succes, care au dat lovitura în alegerile din 26 mai: USR şi PLUS, aflate acum în „Alianţa 2020 USR-PLUS„.

Astfel, deputatul USR Iulian Bulai a anunţat pe Facebook reunirea oficială cu grupul liberal european:

Liderii USR, reuniți sâmbătă la Brăila în ședința Comitetului Politic, au votat cu o largă majoritate afilierea europeană a partiduui la grupul ALDE+RENAISSANCE+USRPLUS din Parlamentul European. Comitetul Politic validează afilierea USR la grupul parlamentar
ALDE+RENAISSANCE+USRPLUS. Scriem istorie în România și în Europa. Liberalismul a învins. Tăriceanu, Norica Nicolai și Daniel Barbu rămân doar o poveste tristă pentru România. Asta am decis acum la Brăila.”

Alte idei noi la USR

O altă decizie pe care urmează să o ia liderii USR se referă la propunerile de modificare a statutului partidului în sensul ca preşedintele să fie ales prin vot direct, deschis al tuturor membrilor.

Liderul USR, Dan Barna, a precizat că propunerile care vor fi aprobate de Comitetul Politic vor fi supuse adoptării Congresului partidului din 13 iulie. Congresul pentru alegerea conducerii urmează să fie organizat în toamnă.

„Sâmbătă, are loc Comitetul Politic al USR privind modificarea unor elemente de statut. Este o procedură firească. Anul acesta avem şi alegeri interne pentru conducerea partidului – preşedinte şi Birou Naţional – şi oricum promisesem în 2017 ca următorul preşedinte să fie ales cu voturile tuturor membrilor şi, practic, vom avea o discuţie pe modalitatea de alegere a preşedintelui, dacă rămâne să fie ales prin delegaţi la Congres sau prin votul egal şi direct al tuturor membrilor partidului. O să propun un vot pentru modificarea statutului în sensul de a avea un vot egal şi direct al tuturor membrilor pentru preşedintele partidului”, a explicat vineri Barna pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, Comitetul Politic este o etapă intermediară, acest organism fiind cel care propune Congresului modificările statutului.

La Comitetul Politic se va face şi o analiză a rezultatelor alegerilor europarlamentare. De asemenea, se va discuta despre afilierea europarlamentarilor la noul grup de la Bruxelles.

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Război total la Chișinău. Blocul ACUM face alianță cu Dodon pentru a-l executa pe oligarhul Plahotniuc. Ambasadorul SUA și cel al Rusiei sunt prezenți la ședința Parlamentului, desfășurată pe întuneric

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

După eșecul României la ONU, Klaus Iohannis arată ce prostii au făcut Dragnea și Dăncilă. „Eforturile diplomatice au fost boicotate de declarații iresponsabile”

Reacții dure ale lui Rareș Bogdan, Dan Barna, Dacian Cioloș după eșecul rușinos de la ONU

PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

VIDEO. Politicieni iresponsabili de la UDMR, PSD și ALDE au creat tensiuni periculoase la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

Balamuc în PSD. Paul Stănescu şi-a dat demisia, Dăncilă nu vrea să piardă partidul, baronii fac jocul de putere

Un mincinos din conducerea ALDE: „Justiția nu i-a găsit nicio vină lui Titus Corlățean”. De fapt, Senatul a refuzat să-i ridice imunitatea!

I-aţi văzut şuncile lui Tăriceanu la Cotroceni? Merită toate şpăgile din lume! Arată traiul de nabab pe banii statului

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

Ludovic Orban: „Ne mai trebuie 30 de voturi pentru a dărâma Guvernul Dăncilă. Avem discuții încurajatoare cu parlamentari de la PSD și ALDE”

Înjurătura spurcată a unui consilier județean PSD la adresa unui român din Diaspora

Nu mai scapă violatorii dreptului de vot în Diaspora: DNA a intrat pe fir, Meleşcanu şi Carmen Dan au încurcat-o!

Dragnea și Dăncilă „au scos țara din noroaie”… dar ministrul lor împinge mașina prin mocirlă

Deputată PSD supărată pe popor: „O beție oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut niciun rău, ci poate le-a făcut bine”

Meandrele politicii: Băsescu a votat ca Rareș Bogdan, cel care l-a criticat aspru ca ziarist, să-i fie șef la PPE

O „Piţi” a lui Gabi Oprea şi Onţanu, paraşutată de Firea şefă de spital! Are 26 de ani şi ZERO legături cu Sănătatea

„Curățenie” à la Dăncilă: a scos din Guvern un condamnat în primă instanță (Vâlcov) și a angajat un condamnat definitiv (Borza)!

1 COMENTARIU

  1. Alde Europa e partid de viitor mai frumos ca romanul „Pescarul” din PES. Fiecare cetățean are dreptul la aur dar puțini înțeleg ce e aurul. Dacă ai arginți eşti un Iuda cu porniri de Fariseism. Dacă nu eşti evreu eşti doar un iudeo-mason. A vorbi limba ebraică e viitorul. A vorbi germană e plusul viitorul şi devenirea. A vorbi americană e menirea. A fi rus şi guler alb e cinstea. A fi redingotă maron e GRU. Gândurile Rele Ucid viitorul nebun.

    A fi Moscova e sufletul nomad.

    Bun venit celor care respectă cartea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here