Gafă majoră a Guvernului Orban: cooptarea penalului Cumpănașu ca sfătuitor oficial al unui minister. În campania prezidențială, „Unchiul” înjura vârtos PNL, pe Iohannis și pe Orban

2
6496

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), organizație condusă de Alexandru Cumpănașu, a fost desemnată de premierul Ludovic Orban drept membru într-un organism consultativ care va sfătui Ministerul Fondurilor Europene, în legătură cu realizarea și implementarea programelor din fonduri UE în viitorul buget al Uniunii Europene (perioada 2021-2027), anunță G4Media.ro.

Organismul consultativ numit Comitetul pentru Parteneriatul cu Mediul de Afaceri (CPMA) a fost creat prin decizia 223 din 27 aprilie 2020 a premierului. Din Comitet mai fac parte organizații recunoscute de mediul de business, precum:

  • Asociația Constructorilor de Automobile din România
  • Asociația Română a Băncilor
  • Camera de Comerț și Industrie a României
  • Coaliția pentru Dezvoltarea României
  • Consiliul Investitorilor Străini.

De asemenea, în CPMA a fost cooptată și Academia Română. Așadar, ONG-ul lui Cumpănașu e partener de comitet consultativ guvernamental cu Academia Română!

Noul organism, CPMA, va fi condus de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

30.625 de euro pe lună, 367.500 pe an!

Alexandru Cumpănașu (39 de ani) este un personaj total compromis. În ultimul deceniu, el a „sifonat” milioane de euro de la statul român sau în complicitate cu anumite instituții de stat. Celebră este schema prin care, în toamna anului 2018, a luat un milion de lei de la Ministerul Culturii pentru a produce trei broșurele jenante (copy-paste de pe internet) în cadrul Programului „Centenar”. Ministrul complice a fost George Ivașcu (PSD), din Guvernul Dăncilă.

Două ONG-uri, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) și Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), au fost paravanele folosite de impostorul Cumpănașu pentru a jefui sălbatic bugetele unor instituții publice.

Acesta s-a ales și cu un dosar penal, în decembrie 2019, la DNA Constanța, întrucât a mințit că are studii superioare și astfel a putut aplica pentru postul de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

DNA îl acuză pe Cumpănașu de fraudarea fondurilor europene.

Unchiul adolescentei Alexandra Măceșanu (răpită, omorâtă și arsă în iulie 2019 de „monstrul din Caracal”, Gheorghe Dincă) a căpușat mai multe ministere, beneficiind mai ales de complicitatea câtorva miniștri de Interne, cu Gabriel Oprea în fruntea listei.

Chiar și actualul ministru de Interne, Marcel Vela, a intrat în jocul lui Cumpănașu, primindu-l în ianuarie 2020 pentru a-i prelua o idee banală (înființarea unui Telefon Verde prin care elevii să poată sesiza, anonim, nereguli petrecute în școli).

În campania prezidențială din octombrie-noiembrie 2020, în care a fost candidat, Alexandru Cumpănașu a avut o atitudine mizerabilă față de Klaus Iohannis, Ludovic Orban și PNL, umplându-i de calomnii.

El a dezvoltat și tot felul de teorii conspiraționiste, ajungând să mintă în direct, la TV, că a găsit-o în viață pe Luiza Melencu, cealaltă victimă a monstrului Gheorghe Dincă. A fost perioada în care a colectat bani de la oameni și de la companii, sub pretextul că face investigații costisitoare în România și Italia, în căutarea celor două fete care, conform procurorilor DIICOT, erau moarte de mult.

În lungile sale transmisii live din campanie, Cumpănașu a produs momente grotești, minciuni asortate cu urlete guturale și cu ochii dați peste cap. A înjurat vârtos, a plâns în direct, a amenințat, a spus rugăciuni, iar la RTV a simulat și un infarct.

Alexandru Cumpănașu are o avere uriașă, inclusiv 7 case în București. În declarația de avere pe anul 2018, atât Cumpănașu, cât și soția sa guvernamentală (a cunoscut-o în Palatul Victoria) aveau câte patru salarii, plus multe ale venituri din drepturi de autor.

Veniturile soților Cumpănașu, în 2018, au fost de 1.728.757 de lei, adică 367.500 de euro, ceea ce înseamnă o medie de 30.625 de euro pe lună! Din acești bani, 84% au provenit din zona bugetară, adică de la stat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

2 COMENTARII

  1. Domnule ziarist,credeam ca sunteti un site de sine statator,nu o aripioara a usereplus cum e g4media!DIGI24 A CONTACTAT GUVERNUL CARE A RASPUNS PROMPT CA ESTE O EROARE BIROCRATICA A UNUI SUBSECRETAR DE STAT- UNUL CU PROPTELE IN „OPOZITIE” MAI MULT CA SIGUR! Credeti ca nu suntem constienti ca PNL NU este inca la putere,altfel de credeti ca avem des asemenea „surprize”? Functionarii din administratie din ministere sunt adusi de ani de zile de guvernare rosie,nu cred ca ne credeti pe toti nascuti ieri,nu-i asa?Stiti ce scandal fac cand ii dai afara ,cica fara motiv,dau statul in judecata si te trezesti cu ei inapoi una-doua!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here