Cumpănașu va fi dat afară din anticamera Guvernului Orban! Prezența impostorului a fost „o eroare birocratică”

2
4808

Cariera lui Alexandru Cumpănașu (39 de ani) în preajma Guvernului Orban a fost foarte scurtă. Practic, impostorul penal nici nu va apuca să-și exercite rolul consultativ, pentru că va fi dat afară.

Fost candidat la alegerile prezidențiale și acuzat de DNA de fraudă cu fonduri europene, Cumpănașu a ajuns să sfătuiască Guvernul Orban cu privire la cheltuirea banilor de la UE.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Digi24.ro, decizia a fost  luată dintr-o „eroare birocratică”, care „va fi revizuită”.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNRM) a fost desemnată printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial pe 27 aprilie, să facă parte dintr-un organism consultativ – Comitetul pentru Parteneriatul cu Mediul de Afaceri (CPMA) – coordonat de Ministerul Fondurilor Europene.

Reprezentanți ai Guvernului au declarat pentru Digi24.ro că „este vorba despre o eroare birocratică, au fost preluate propuneri mai vechi, aflate în circuit, care nu au fost actualizate”. Potrivit acelorași surse, decizia va fi revizuită.

Noul comitet – CPMA – are rol consultativ în elaborarea și implementarea programelor operaționale aferente cadrului financiar multianual 2021-2027.

Din el fac parte peste 30 de instituții și organizații, precum Academia Română, Asociația Constructorilor de Automobile din România, Asociația Română a Băncilor, Camera de Comerț și Industrie a României, Sanofi și Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Candidat penal

În decembrie 2019, la scurt timp după ce și-a încheiat aventura de candidat prezidențial, Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA Constanța, pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA. Mai concret: a fost angajat ca expert pe baza declarației sale că are studii superioare, declarație evident mincinoasă.

În declarația de avere publicată cu ocazia candidaturii la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu a declarat că în 2018 a primit un salariu peste 5.500 de lei pe lună de la SNSPA în 2018 și alți 4.900 de lei pe lună de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCIDI), deși nu are studii superioare. Ambele venituri – pe baza unui fals.

Cumpănașu a câştigat zeci de milioane de lei din proiecte cu fonduri europene derulate de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, ONG-ul fondat și condus de el. Parteneri i-au fost mari instituții academice și Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare ori primării de sector.

Odată ce proiectele au început să fie implementate, Cumpănașu și soția lui au fost plătiți în calitate de experți.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.