duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLumeaAmericaA fost arestat și "bizonul" de la Capitoliu! "Șamanul QAnon" purta steagul...

A fost arestat și „bizonul” de la Capitoliu! „Șamanul QAnon” purta steagul SUA pe o lance de 2 metri

-

Trei manifestanţi pro-Trump, care apar în fotografii ce au făcut înconjurul lumii după intruziunea lor violentă asupra Capitoliului, au fost arestaţi şi inculpaţi, a anunţat sâmbătă Departamentul Justiţiei din SUA. Printre ei este și Jake Angeli, devenit imaginea atacului de la Capitoliu, relatează Agenția France Presse (AFP), citată de Agerpres.

Cei trei arestați sunt Jacob Anthony Chansley (cunoscut ca Jake Angeli), Adam Johnson și Derrick Evans.

Jake Angeli (33 de ani) este complotistul în bustul gol care purta un coif cu coarne de bizon, miercuri, în asaltul asupra Capitoliului. El a fost arestat şi acuzat de intruziune ilegală şi comportament violent în sediul Congresului SUA.

„Acest individ era înarmat cu o lance de doi metri lungime, cu un drapel american ataşat chiar sub lamă”, arată un comunicat al Departamentului Justiţiei.

- Advertisement -

Originar din Arizona, Angeli, care se autointitulează „Lupul din Yellowstone”, s-a remarcat deja în timpul demonstraţiilor pro-Trump din oraşul Phoenix în ultimele luni, arborând sistematic faimosul său coif.

El se prezintă drept „șamaan QAnon”, „soldat numeric al QAnon”, mişcarea conspiraționistă al cărei erou este Donald Trump şi care consideră un triumf intruziunea de miercuri în sediul Congresului.

Potrivit jurnalistului Nick Martin de la publicația „The Informant”, specializat în mișcări extremiste, Jake Angeli este un actor de duzină, care dublează voci. A fost și cântăreț, înainte de a se alătura mișcării QAnon.

- Advertisement -

În urmă cu un an, Jake Angeli a fost văzut la un miting pro-Trump în Phoenix, unde anima mulțimea. „Bulgărele de zăpadă se rostogolește și devine din ce în ce mai mare. Suntem mainstream acum”, spunea el atunci.

A participat la mitinguri în favoarea redeschiderii afacerilor închise pe timpul pandemiei, dar și la mitinguri care contestau rezultatele alegerilor în statul Arizona (pierdut de Donald Trump în favoarea lui Joe Biden).

Jake Angeli și lancea sa ascuțită

Adam Johnson, tânărul fotografiat în timp ce lua biroul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a fost de asemenea arestat vineri pentru intruziune ilegală, comportament violent şi furt.

Derrick Evans, un ales al parlamentului statului Virginia de Vest, care s-a filmat în timp ce intra în forţă în Congres strigând Derrick Evans este la Capitoliu!”, a fost arestat vineri la domiciliul său şi inculpat sâmbătă pentru intruziune ilegală şi comportament violent.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -