Soția lui Cataramă, chirurg plastician, zice că vaccinul rusesc și cele chinezești „sunt mai bune decât Pfizer și Moderna”!

4
5002
Viorel Cataramă - Adina Alberts

Medicul Adina Alberts, chirurg plastician și soția omului de afaceri Viorel Cataramă, a expus opțiune ciudate, cu tentă mai degrabă geo-politică decât medicală, în legătură cu vaccinurile anti-Covid de pe piață.

Dr. Adina Alberts, care anul trecut a candidat – fără succes – la Primăria Sectorului 1 din partea Pro România (V. V. Ponta), a postat pe 6 ianuarie un text pe pagina sa de Facebook, în care lansează două idei ciudate.

1. „Ar fi fost normal ca Guvernul României să fi negociat și cu cei de la AstraZeneca! Ar fi fost normal să avem și această opțiune la dispoziție!”

Doamna Alberts se află într-o cruntă eroare. Nu Guvernul României decide cu ce vaccin ne vom imuniza populația, ci Comisia Europeană („Guvernul UE”). Niciun guvern din Europa nu are vreun rol în această speță, negociatorul exclusiv pentru toate cele 27 de state din UE este Comisia Europeană. Deci, se poate spune că doamna Alberts, probabil din necunoaștere, a livrat un fake news.

2. „Și vaccinul rusesc Sputnik reprezintă pentru mine o opțiune mai bună decât Pfizer sau Moderna! La fel și cele 4 (deja) vaccinuri chinezești cu care se imunizează poporul chinez!”

Brrrrr… Aici e o problemă mai gravă. Dr. Adina Alberts face judecăți de valoare, în privința vaccinurilor, deși așa ceva n-au îndrăznit să facă mari specialiști în virusologie, mari infecționiști ai lumii. În schimb, doamna Alberts, reputat chirurg plastician, ne face clasamentul vaccinurilor! Și, a naibii treabă, cele mai bune îi ies Sputnik-ul rusesc (despre care organismele europene de specialitate au spus că nu prezintă încredere, pentru că n-a trecut toate etapele de atestare) și cele chinezești (despre care informațiile ies în exterior mai greu decât din pușcăriile în care-și țin întemnițați disidenții anticomuniști). Coincidență: Rusia și China – două dictaturi. Opțiunile doamnei Adina Alberts.

Postarea dr. Adina Alberts

„Vă sunt datoare cu un răspuns, pe care mulți dintre dvs. îl așteaptă. Nu pot să spun că dețin adevărul absolut. Ca și dvs., încerc să mă descurc în avalanșa de știri, reale și false, care inundă canalele noastre media. Profesia de medic mă ajută, dar mă și obligă. Eu NU POT să spun tâmpenii! Nu-mi dă voie legea. Dar NU POT să spun nici minciuni. Nu-mi dă voie conștiința!

AM ALES într-un final vaccinul potrivit pentru părinții mei. Aș fi vrut să am mai mult timp să mă documentez, mai multe date disponibile despre reacții adverse!

Am «ales» vaccinul Oxford AstraZeneca! Este o figură de stil… Pentru că, din păcate, nu am opțiuni în acest moment. Ar fi fost normal ca Guvernul României să fi negociat și cu cei de la AstraZeneca! Ar fi fost normal să avem și această opțiune la dispoziție! Și vaccinul rusesc Sputnik reprezintă pentru mine o opțiune mai bună decât Pfizer sau Moderna! La fel și cele 4 (deja) vaccinuri chinezești cu care se imunizează poporul chinez!

De ce?!

Este vorba de principiul vaccinului, de modul de obținere și de mecanismul de acțiune! Spre deosebire de vaccinurile Pfizer și Moderna, cei de la AstraZeneca au dezvoltat ceva «pământean»! Au «prelucrat» un alt virus (aproape inofensiv) să dezvolte proteinele spike care, introdus în corpul uman, să determine răspuns imun specific împotriva noului virus cu țepușe! Și nu ca în cazul celor de la Pfizer și Modena, care au transformat celula umană în «celulă cu țepi», așteptând ca sistemul imun să se îndrepte împotriva propriului organism și să-și distrugă propriile «celule purtătoare de țepi!» Este contra naturii.

Insist pe nevoia cetățenilor de a putea alege! Nu am fost și nu voi fi niciodată o «antivaccinistă»! Dar trebuie să avem acces la informații, să deschidem bine ochii și să putem decide ce e mai bun pentru noi!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Nu a spus nimic gresit, AstraZeneca este un vaccin cu virus viu atenuat, o tehnologie folosita de foarte multa vreme pentru majoritatea vaccinurilor. Este asadar un vaccin care si-a dovedit eficacitatea fara doar si poate, dezvoltat de Universitatea Oxford si o firma suedeza. Desi pare a avea o eficacitate de 70% o a doua doza il poate duce la peste 90, dar ce e foarte important stimuleaza celulele astfel incat informatia ramane memorata foarte mult timp… probabil de ordinul anilor. Si eu vreau sa ma vaccinez si pentru ca am anticorpi de Covid imi permit sa astept apariția aceatui vaccin si in Romania. Cei care nu pot aștepta, optiunea Pfizer este evident cea mai buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.