marți, mai 28, 2024
AcasăNewsCine e protestatarul îmbrăcat ca un vânător, cu coarne și vopsit pe...

Cine e protestatarul îmbrăcat ca un vânător, cu coarne și vopsit pe față, care s-a așezat la prezidiul Senatului SUA în timpul invaziei Congresului

-

O scenă bizară și suprarealistă, cu un protestatar îmbrăcat ca un vânător din filmele cu indieni, vopsit pe față cu steagul SUA, purtând o căciulă de blană cu coarne, plin de tatuaje și gol până la brâu, a făcut înconjurul lumii în timpul invaziei Capitoliului de miercuri. Personajul intrat odată cu mulțimea în sediul Parlamentului american are numele Jake Angeli, este susținător al lui Donald Trump și crede în teoria conspirației Qanon.

Amintindu-ne de momentul invaziei minerilor în Parlament din 25 septembrie 1991, la lovitura de stat prin care președintele Iliescu l-a dat jos pe premierul Petre Roman, episodul de la Washington s-a produs în ziua în care Congresul urma să valideze mandatul lui Joe Biden ca nou președinte al SUA. Jake Angeli, un bărbat venit din statul Arizona, a intrat în Parlament alături de alți numeroși susținători ai lui Donald Trump, care acuză fraudarea alegerilor și falsificarea rezultatului de la vot.

Dacă n-ar fi fost imortalizate de fotografi profesioniști, dar și de alți oameni, cu telefoanele mobile, secvențele ar fi fost ușor de confundat cu cadre din filme de ficțiune de pe Netflix. Jake Angeli s-a dus la prezidiul Senatului părăsit în grabă de aleșii poporului și s-a așezat pe scaunul președintelui acestei camere. Apoi s-a ridicat și și-a flexat bicepșii. Acesta a defilat prin clădirea Parlamentului cu un drapel american în mână.

Angeli este un vechi simpatizant al lui Trump. Are simpatii de dreapta și este convins de existența conspirației QAnon. Omul nu e la prima incursiune la Washington, unde se prezintă în fața clădirii Parlamentului și le reproșează senatorilor și membrilor din Camera Reprezentanților diverse teorii ale conspirației.

- Advertisement -

În februarie 2020, Jake Angeli a venit la un miting al lui Trump, în Phoenix, fluturând o pancartă pe care scria “Am fost trimis de Q”.

Teoria conspirației QAnon, foarte răspândită în SUA, susține că Donald Trump luptă împotriva unor comploturi ale elitelor mondiale susținute de guvernele lumii. Scopul complotului ar fi subjugarea Americii și impunerea unei noi ordini mondiale. Teza QAnon spune că în conspirație sunt implicați și bogătași, lideri de top și foști președinți americani, precum Barack Obama, Hillary Clinton și George Soros. Împotriva acestora, Trump luptă ajutat de Rusia. Teoria QAnon este foarte puternic susținută de rețelele de trolli ale Kremlinului, extrem de implicate în social media din SUA.

Povestea a început în 2017, când un utilizator cu indicativul “Q”, care afirma că are acces la informații secrete, a propagat primele idei ale teoriei conspiraționiste. La vremea respectivă se vehicula informația că Hillary Clinton și alți lideri democrați vor fi arestați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Rușine poporului american că au ales o mumie ,o creatură bolnava psihic,o Alzheimer ambulant…acum aia de altă nuanță se bucură că handicapatul mintal ales n-apuca toamna !!! ..ai aia va deveni președinte….încă odată rușine …. să vă conducă comuniștii,chinezii…și aia de late nuanțe….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -