Asta da, Biserică! Papa Francisc se vaccinează săptămâna viitoare. „Există un negaționism suicidar”

1
10049
Papa Francisc

Papa Francisc a anunțat sâmbătă că se va vaccina „săptămâna viitoare”. În interviul acordat televiziunii italiene Canale 5, Suveranul pontif a afirmat că opoziția față de vaccinul anti-Covid ține de un „negaționism suicidar”, transmite Agenția France Presse (AFP).

„Săptămâna viitoare începem să o facem aici (la Vatican), și am o programare. Trebuie făcut”, a spus Papa, în interviul care va fi difuzat duminică seara, dar din care televiziunea a publicat extrase.

În fața vaccinului, „există un negaționism suicidar pe care nu aș ști să-l explic, dar astăzi trebuie să ne vaccinăm”.

„Cred că, din punct de vedere etic, toată lumea trebuie să se vaccineze. Este o alegere etică, pentru că nu riști doar sănătatea ta, viața ta, ci și viața altora”, explică Papa în acest interviu.

„Când eram copil, îmi amintesc că era o epidemie de poliomielită, din cauza căreia mulți copii au rămas paralizați, și așteptam cu disperare un vaccin. Apoi am crescut în umbra vaccinurilor – împotriva rujeolei, împotriva acestuia, împotriva aceluia -, vaccinuri care erau făcute copiilor”, și-a amintit primul Papă argentinian din istoria Bisericii Catolice.

„Nu știu de ce cineva spune: «Nu, vaccinul este periculos». Dar dacă doctorii îl prezintă ca un lucru care poate fi bun, care nu prezintă riscuri speciale, de ce să nu-l facem?”, a întrebat retoric Papa Francisc.

Atitudinea rațională a Suveranului pontif contrastează cu retorica bezmetică a unor conspirațoniștil din Biserica Ortodoxă Română (BOR), în frunte cu agitatorul profesionist de la Constanța, ÎPS Teodosie. Toate frazele Papei Francisc sunt o lecție de înțelepciune și bun-simț, pe care prelații BOR ar face bine să n-o piardă. Au ce învăța.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soția lui Cataramă, chirurg plastician, zice că vaccinul rusesc și cele chinezești „sunt mai bune decât Pfizer și Moderna”!

* „New York Times”: După ce și-a grațiat cuscrul, Trump ia în calcul să se grațieze și pe el, dar și cei 3 copii ai săi!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.