Fiul lui Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, a fost numit director general la TAROM. Pilotul și comandantul Cătălin trebuie să aducă pe profit compania

2
1201
Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, și fiul său, pilotul Cătălin Prunariu, noul șef al TAROM

Cătălin Prunariu, fiul celebrului cosmonaut Dumitru Prunariu – singurul român care a ajuns pe orbita Pământului –, a fost numit director general al TAROM, companie strategică a țării noastre. Potrivit unui comunicat emis miercuri, Cătălin Prunariu îl înlocuiește pe Mihăiță Ursu. Obiectivele lui Cătălin Prunariu, care este pilot, instructor și examinator, sunt restructurarea TAROM și rentabilizarea acesteia, firma fiind pe pierdere de foarte mulți ani.

De la venirea sa în funcție, astă-iarnă, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut în repetate rânduri planuri de redresare de la companiile din subordine – TAROM aflându-se printre ele. Până acum, ministrul s-a arătat nemulțumit de răspunsul managerilor și a evocat de mai multe ori posibilitatea de a-i schimba.

Compania anunță în comunicatul dat publicității: “Odată cu preluarea mandatului, directorul general Cătălin Prunariu își propune să implementeze și să consolideze un model de operare eficient și durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung“.

Noul director general – al optulea al TAROM în ultimii trei ani – a declarat: “Finalizarea restructurării organizaționale și de personal, reînnoirea flotei de aeronave și uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activității comerciale și de marketing precum și digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar și transformarea acesteia în principalul jucător de pe piața transportului aerian din România“.

De 12 ani, TAROM e permanent pe pierdere. Ultimul an când s-a înregistrat profit a fost în 2007. În schimb, în 2019 (ultimul an pentru care sunt disponibile date financiare definitive) au fost pierderi uriașe, de 37 milioane euro.

În 2020, statul a acordat TAROM – grav lovită de pandemie, la fel ca toate celelalte companii aeriene – un ajutor de 190 milioane euro, managerii anunțând un proces de restructurare. Printre altele, numărul angajaților ar trebui redus de la 1.500 la 800.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3 și RTV pregătesc referendumul pentru demiterea lui Nicușor Dan și a lui Clotilde Armand. Cei doi sunt acuzați că „infectează intenționat populația”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

2 COMENTARII

  1. DIFICILĂ sarcină…, dar sperăm că… (ÎNCĂ!) NU IMPOSIBILĂ: compania-de-stat TAROM este… ÎMBÂCSITĂ-și-SEMIÎNMORMÂNTATĂ ca urmare a celor 31 de ani de… HOȚIE-și-„NEPOTISM” ce au caracterizat managementul său DEZASTRUOS!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here