Un MiG-29 bulgăresc s-a prăbușit în Marea Neagră, pilotul n-a fost găsit. Acuzații grave: reparațiile făcute de ruși trebuie reverificate, piloții sunt neinstruiți

1
1147

Un avion de vânătoare MiG-29 Fulcrum de producție rusească al Bulgariei s-a prăbușit miercuri în Marea Neagră, în timpul exercițiilor militare “Șabla 21”, iar în țara vecină a izbucnit un scandal uriaș. Au apărut imediat informații că piloții sunt foarte slab pretătiți, iar reparațiile făcute de ruși la avioanele MiG-29 lasă de dorit.

Pilotul aeronavei prăbușite în mare n-a fost găsit până în acest moment. Miercuri, în jurul orei 10.00, doar vesta de salvare a fost depistată plutind la suprafața apei. Operațiunile de căutare continuă, fiind derulate de Marină, Forțele Aeriene, Comandamentul Forțelor Reunite și Poliția de Frontieră, scrie Novinite. “N-avem niciun semn de la pilot. A dispărut brusc de pe radar”, a declarat Georgi Panaiotov, ministrul Apărării.

Avion produs în 1989, care mai avea rezervă de zbor până în 2030

MiG-ul prăbușit în mare era printre ultimele aparate livrate de fosta URSS către Bulgaria, în 1988-1989, înainte de destrămarea Pactului de la Varșovia, și era încă în interiorul perioadei garantate de funcționare – care expira în 2029-2030.

Ministrul Panaiotov a dat asigurări că avionul era bine întreținut, dar Consiliul Atlantic al Bulgariei a cerut suspendarea de urgență a tuturor zborurilor efectuate cu aeronave MiG-29 reparate de Russian Aircraft Building Corporation și reverificarea amănunțită, de către experți NATO, a calității operațiilor de întreținere efectuate de ruși.

Rușii, suspectați că au făcut lucrări de întreținere și reparații de proastă calitate la MiG-urile bulgărești

Consiliul Atlantic al Bulgariei este un ONG influent, are ca obiect de activitate „valorile comune euro-atlantice“ și este fondat în 1990 în interiorul primului parlament post-comunist bulgar.

Acuzațiile lansate după acest episod – MiG-ul 29 prăbușit în mare era echipat cu armament și muniție reale, de război, urmând să tragă asupra unor ținte – sunt deosebit de serioase. Consiliul Atlantic a cerut: “Ministrul interimar al apărării să dea urgent un ordin pentru analizarea impactului întârzierilor părții ruse în implementarea contractelor pentru reparația avioanelor de luptă Mig-19 și a antrenării piloților“.

ONG-ul mai atrage atenția că pregătirea piloților bulgari este mult sub standarele NATO și cere să se lămurească dacă acestă lipsă de instruire are legătură cu prăbușirea avionului. De asemenea, se mai cere suspendarea procesului de modernizare a avionicii MiG-29 și să nu se mai extindă folosirea acestor aparate dincolo de 2030.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3 și RTV pregătesc referendumul pentru demiterea lui Nicușor Dan și a lui Clotilde Armand. Cei doi sunt acuzați că „infectează intenționat populația”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

1 COMENTARIU

  1. M.I.G.-urile încă funcționale din dotările armatelor țărilor N.A.T.O. ce au făcut parte din „lagărul-comunist” ar trebui… (URGENT!!!) CASATE: sunt… COMPLET INCOMPATIBILE cu sistemul-integrat nord-atlantic!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here