DOCUMENT. Se ridică PNL? Prima filială județeană care-l înfruntă pe Cîțu și cere oficial refacerea majorității alături de USR și UDMR

1
6831
Adrian Cozma

Mișcare interesantă a filialei județene Satu Mare a PNL, într-un context de maximă derută în partid, generat de izolarea PNL pe scena politică și de prăbușirea în sondaje. Conducerea filialei sătmărene a votat o rezoluție prin care cere revenirea la rațiune, prin refacerea unei formule majoritare de guvernare, alături de USR și UDMR.

„Nici alegerile anticipate, nici suspendarea președintelui și nici o guvernare vulnerabilă nu sunt soluțiile pe termen lung pentru țară. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament”, scrie în decizia PNL Satu Mare.

„PNL are datoria de a iniția noi discuții cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opțiune rămâne USR. Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024”, insistă filiala sătmăreană a partidului.

Este prima poziție responsabilă a unei organizații județene, dintre cele peste 30 care l-au susținut pe Florin Cîțu la Congresul din 25 septembrie.

După euforia obscenă a victoriei lui Cîțu asupra fostului președinte Ludovic Orban, partidul părea anesteziat în fața marșului sinucigaș al tandemului Klaus Iohannis – Florin Cîțu. Toate aberațiile noului lider au fost aplaudate în forurile de conducere ale partidului (rămase fără opoziție, în unanimități bolnăvicioase) și clamate indecent prin studiourile TV.

Pe aces fundal suprarealist, de sinucidere colectivă în aplauzele sinucigașilor, a apărut rezoluția filialei PNL Satu Mare, care poate fi începutul renașterii partidului. Cu o condiție: atitudinea rațională a liberalilor sătmăreni să fie susținută și de alte organizații, și de cât mai multe voci cu greutate din partid.

Președintele filialei județene PNL Satu Mare este deputatul Adrian-Felician Cozma (35 de ani), de profesie avocat.

Decizia Biroul Permanent Județean al PNL Satu Mare

„Partidul Național Liberal, filiala județeană Satu Mare

Biroul Permanent Județean al PNL Satu Mare a decis susținerea continuării discuțiilor și negocierilor politice pentru realizarea unei majorități în Parlament și formarea unui nou Guvern.

Situația complicată în care se află țara reclamă înțelepciune și rațiune. Nici alegerile anticipate, nici suspendarea președintelui și nici o guvernare vulnerabilă nu sunt soluțiile pe termen lung pentru țară. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament. Criza sanitară, scumpirea energiei și a prețurilor la materialele de construcții sunt doar câteva dintre problemele care trebuie rezolvate în regim de urgență.

PNL are datoria de a iniția noi discuții cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opțiune rămâne USR. Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024.

Orice amânare a rezolvării crizei politice va genera alte noi probleme care cu greu se vor mai putea rezolva, iar singurii care vor pierde vor fi cetățenii României.

Ținând cont că din deciziile luate oficial de PSD și USR reiese clar că actualul Cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susținere politică și nu va trece de votul Parlamentului, propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-și depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu același premier desemnat sau cu un altul susținut de majoritatea conducerii partidului.

Suntem convinși că Biroul Executiv al PNL va lua decizii de deblocare a actualei situații politice și va veni cu o soluție viabilă în cel mai scurt timp. România are de implementat programe extrem de importante în perioada care vine și e nevoie de un guvern activ, competent și care să răspundă actualei stări de fapt prin care trecem.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul Ciucă e ca și picat: conducerea PSD a decis ca partidul să voteze împotrivă în Parlament. Cîțu a negociat degeaba cu Ciolacu

* SURSE: Ciucă ar fi cerut de mai multe ori permisiunea lui Cîțu să coopteze USR în Guvern. A fost refuzat

* Cîțu pare să fi lansat o minciună îngrozitoare: „Acea noapte în care am fost acolo”, adică în clubul Colectiv, în momentul tragediei. După toate indiciile, n-a fost

* De ce n-a venit Iohannis să comemoreze 6 ani de la tragedia „Colectiv“: juca golf la Pianu de Jos

* Orban: „Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere a lui Iohannis. Cred că nu-și termină mandatul“

* VIDEO. CTP: „Klaus Iohannis a dezertat din funcția de președinte” / „PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare” / „PNL nu-și va mai reveni niciodată din lovitura de leucă aplicată în ceafă de Klaus Iohannis la Congres”

* Al 12-lea demisionar din Grupul parlamentar al PNL compară sinuciderea partidului, sub conducerea lui Cîțu, cu eșuarea balenelor pe plaje

1 COMENTARIU

  1. Prea tarziu si fara nicio sansa,caci iohannis vrea sa conduca el guvernul,in niciun caz nu va mai lasa useristii sa-si faca de cap fara sa-i dea lui socoteala! Iar cu un bode prim ministru,credeti ca nu va asculta de Cotroceni?Filiala asta ce a pazit pana acum,de ce nu a iesit cand penelistii nu au venit cu niciun candidat la Cotroceni,lasand pe Ciolos sa-si rupa gatul in parlament ?Asteapta ridicarea filialelor degeaba,partidul e terminat ,cei mai multi membri au plecat deja si vor urma pe Orban in noul sau partid,curatat de lepadaturile portokalii si useliste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here