OPINIE. Ce facem cu cei care refuză vaccinarea? Îi convingem sau îi pierdem

4
1688

Mulți dintre cei dragi nouă au căzut în plasa dezinformării. Rezultatul, tot mai multe cruci în cimitire. Ce facem cu cei care văd minciuna adevăr? Îi lăsăm în calea uraganului sau îi convingem să se vaccineze? Să încercăm, măcar. Altfel, covidul ne va ucide până la capăt. 

Ați încercat să convingeți pe cineva să se vaccineze? E timpul să o facem. Imperativ, trebuie să abandonăm retorica neutră. A-ți dori să nu superi e sinonim cu nepăsarea levitului ce privea în altă parte, în vreme ce seamănul său agoniza, bătut de tâlhari. Acum, tâlharii au lovit, iar noi tăcem.

A le vorbi oamenilor dragi despre vaccin înseamnă a salva vieți. A lor și a noastră, căci ce înseamnă viața noastră fără ei, dacă nu tristețe perpetuă.

Preoți, teologi, credincioși, toți să devenim ce trebuia să fim de mult: apostolii vieții. Vaccinul înseamnă bucurie, ani împreună, viață. E singura cale de a-i râde morții în față, bucuroși că Dumnezeu nu ne-a uitat până în sfârșit.

A le vorbi oamenilor despre vaccinare e iubirea trăită. Dovada că suntem mai mult decât egoiștii ce se bucură singuri de cer senin și raze de soare. Fără ceilalți, viața e moarte prematură.

Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viaţa pentru prietenii săi, spune Iisus. El a făcut-o. Noi nu avem a ne da viața, doar cuvintele: Vaccinați-vă!

Pentru a împlini Legea lui Hristos, trebuie să ne purtăm sarcinile unii altora, zicea apostolul Pavel. Ni le purtăm? Sau trăim fiecare pentru el, în gaura de șoarece, plină cu bunătăți pentru burta noastră.

Nu cunosc altă Lege a lui Hristos decât cea a iubirii. A ne vaccina pe noi și cei dragi e iubire. Dumnezeu își coboară harul printre noi, din dragostea Sa. A insista, vorbi, convinge la vaccinare e semnul că nu trăim degeaba, că nu rupem în zadar pragul bisericilor la Înviere.

Pentru semenii noștri, suntem inima lui Dumnezeu ce bate pentru lume. Ați încercat să convingeți pe cineva să se vaccineze? E timpul.

Paul Palencsar, jurnalist și teolog

 

4 COMENTARII

  1. Din păcate prea mult n-ai ce face, sunt în situația în care am încercat să conving rude și mai că am ajuns să nu ne vorbim, mai ales în sud și Moldova cea mai mare influență o au preoții, la TV mai vezi câte un ierarh de rang înalt care e împotrivă dar cine merge la toate parohiile ascunse să vadă ce predică preoții, plus la tv timpul acordat anti-vaccin cel puțin până acum era de 5-6 ori mai mare decât celor pro, și anti au fost din păcate mulți medici și atunci la ce să te mai aștepți ???

  2. Bravo Paul!!! Esti un adevarat sufletist si un bun crestin. Din pacate, minciunile si insinuarile ticaloase au prins atat de tare, ticmai pentru ca populatia s-a degradat atat de tare, incat teoriile bombastice au mai multa sare si piper decat adevarul simplu stiintific. Totusi, nu trebuie sa ne dam batuti, sa nu ne lasam prada oboselii de a repeta sfaturile bune cu oricine ne intalnim si-i vedem antivaccinisti!!! Poate prinde samanta adevarului folositor si in mintea lor pana nu e prea tarziu…

  3. Mi/.au placut cometriile tele! Da, eu si toata familia mea este veccinata!! Eu si socrii mei cu trei doze, baietii mei cu doua doze, sotia mea este programata pentru a treia doza! La servici le/am convins pe colege sa se vaccineze…mai putin doua( una din motive religioase si cealalta din lipsa de ma
    terial cerebral) Eu sincer ced ca daca punem suflet in ai convinge sa se vaccineze cistigam cu totii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.