luni, februarie 26, 2024
AcasăMainEXCLUSIV. Interviu cu fondatorul Realitatea TV. Prigoană: "Dragnea s-a înconjurat de aplaudaci,...

EXCLUSIV. Interviu cu fondatorul Realitatea TV. Prigoană: „Dragnea s-a înconjurat de aplaudaci, exact ca Ceaușescu!”

-

Silviu Prigoană, fondatorul televiziunii Realitatea TV (post care și-a pierdut licența de emisie din cauza datoriilor uriașe și a incapacității de a ieși din insolvență), a acordat un interviu pentru Ziaristii.com. El spune că politicianul Cozmin Gușă, actualul proprietar al Realitatea Plus, s-a înscris în PSD pentru a salva licența de emisie. Degeaba: până la urmă, a pierdut-o.

„Regele gunoaielor”, așa cum a fost poreclit de presă prin asociere cu compania sa de salubritate din București, Rosal Grup, vrea să candideze anul viitor, din partea PNL, pentru un post la Camera Deputaților. Scopul? Să promoveze, printre altele, controversata lege a prostituției.

În ultima parte a interviului, Prigoană îi caracterizează pe cei mai cunoscuți politicieni români, în frunte cu pușcăriașul Liviu Dragnea, despre care spune că „a fost victima propriilor lui decizii”.

Prigoană este bântuit de teorii ale conspirației și se pune bine cu (aproape) toată lumea. Pentru el, sunt buni, excepționali, magnifici sau geniali și Sorin Ovidiu Vîntu, și Sebastian Ghiță, și Adrian Năstase, și Elan Schwartzenberg…

- Advertisement -

„Pentru mine, Realitatea a fost un business și atât”

Reporter: Domnule Prigoană, în calitate de fondator al postului Realitatea TV, vă încearcă vreun sentiment de vinovăție pentru închiderea primului post de știri din România după 18 ani de emisie?

Silviu Prigoană: Am fondat 72 de companii. Unele au funcționat, altele funcționează și astăzi. Dar, într-o lume în continuă mișcare, unele prosperă, altele dau faliment. Vă dau ca exemplu: Kodak – cea mai mare companie pentru produse de fotografiere. A dat faliment din cauza unui manager care s-a pus invers cu noua tehnologie. Dacă treceau pe echipamente digitale chiar atunci când au apărut pe piață, astăzi cei de la Kodak erau number one. Legat de Realitatea TV, acest post nu s-a închis, ci a suferit o mică transformare. De exemplu, OTV s-a închis ca televiziune, dar a înflorit prin restul televiziunilor, care sunt otevizateee… până-n adâncul sufletului. Televiziuni care blamau OTV-ul atunci când funcționa: „Aoleu, ce mizerie de televiziune!”. Acum, televiziunile cu pricina se uită în oglindă și văd ce mizerii de emisiuni fac.

– E vorba de RTV, s-o spunem pe nume, nu-i așa? România TV.

- Advertisement -

– RTV-ul și toate, toate, toate! Realitatea a ținut ștacheta un pic mai sus, dar în rest… Antena 3, B1, cu toate că sunt canale de știri, fac același lucru. Mă rog, o televiziune, indiferent cum se numește, trebuie să dea privitorului ceea ce cere. Legat de sentimentele de vinovăție, nu mă încearcă niciunul: nu sunt nici fericit, nici nefericit, nici trist, nici vesel că nu mai există Realitatea TV. Pentru mine, Realitatea TV a fost un business și atât. În momentul în care s-a încheiat tranzacția, s-a încheiat și capitolul Realitatea. N-am un sentiment de genul: „Aoleu, mi-a murit copilul!”.

– Ce soartă a avut această stație! Un om de dreapta, dumneavoastră, a inaugurat-o, altul de stânga, Gușă, a îngropat-o pentru totdeauna! E al doilea post care și-a pierdut licența de emisie, după OTV, dar de o amploare mai mare ca televiziunea lui Dan Diaconescu. V-ați fi așteptat la așa ceva?

– Nu știu ce s-a întâmplat cu exactitate. N-am urmărit istoricul Realitatea TV din punct de vedere al conducerii. Am auzit, la un moment dat, că a fost o mică circotecă. Un scandal legat de datorii. Când am predat eu postul, datoriile spre bugetul de stat erau zero. Pentru salariați, erau tot zero. Ce-au făcut alții mai departe, chiar nu știu și nici nu mă interesează. Știu însă un lucru: Realitatea e colea, ca în povestea lui Shakespeare – „Regele a murit! Trăiască Regele!”. Cu același acționariat, cu aceiași prezentatori, cu aceiași reporteri. Au introdus postul și pe cablu la RCS-RDS. Pe de altă parte, unde-i lege, nu-i tocmeală! Din ce-mi aduc aminte, strict pentru Realitatea TV a fost schimbată legea. Firmele media care au datorii la stat nu mai primesc licență. A fost un scandal pe tema asta în urmă cu 5-6 ani.

„Am fost singurul care a dat salariile pe carte de muncă”

– Cum analizați acum, la rece, parcursul tumultuos al Realității TV de-a lungul anilor? Cu mulți conducători extrem de mediatizați și câțiva din umbră, dintre care unul condamnat la închisoare cu executare, Sorin Ovidiu Vîntu, iar alți doi fugiți din țară, Schwartzenberg și Ghiță, pentru a nu fi arestați?

– Nu vreau să vorbesc despre situația lor. Eu am fost singurul care a dat salariile pe carte de muncă, nu pe drepturi de autor. Nu mi s-a părut corect ca toți colegii mei din redacție – redactori, prezentatori, cameramani și așa mai departe – să nu poată face credit la bancă. Pe drepturi de autor nu le dădea nici dracu’ vreun credit. Eu am făcut cu Realitatea TV o școală de televiziune. Nu există azi un trust de media la care să nu lucreze jurnaliști de la Realitatea anilor de început. Prin Realitatea TV, noi am introdus atunci conceptul de televiziune digitală. Am spus de pe atunci: „Atenție mare, că televiziunea va trece pe internet!”. Mi se spunea „Mogulul netului”, fiindcă aveam 2.000 de domenii înregistrate pe numele meu. Ce s-a întâmplat? Istoria a demonstrat că încet-încet totul trece pe net. Cred că, în următorii 10 ani, nu vor mai fi nici cabluri! Nu vorbim de cabliști, ci de niște provideri care vor da servicii de televiziune. Toate vor fi wireless. Inclusiv televizorul: o să-l duci unde vrei, îl apropii de ceva și el primește curent wireless. Și moneda circulantă va dispărea, pentru că, din ce în ce mai mult, totul se întâmplă virtual. În România nu vor mai fi automate cu fise, ci automate cu telefonul: apropii telefonul și îți dă cafeaua.

„Nu i-am vândut Realitatea lui Vîntu, ci unei companii din Elveția”

– Numai Mișu Tudose ține banii în buzunar ca Gigi Becali. Spusese că n-are nevoie de carduri.

– Mă rog, oamenii cum au fost învățați de mici… Când ai un teanc de mai multe sute în mână, ești mai cumpătat. Când ai un teanc virtual, nu prea ai chef de atâta numărat. Îți dai seama numai când îți vin scadențele. Ca să vorbim de Realitatea, eu nu i-am vândut-o lui Vîntu. Mulți cred și acum treaba asta. Eu am vândut postul unei companii din Elveția. Că de-acolo a ajuns la Vîntu, cum a ajuns, nu e treaba mea. Apoi, un domn Mărgineanu a luat 50% de la elvețieni. A doua zi a ajuns la Petromservice, la Luca. Luca împrumutase niște bani de la Vîntu prin sindicatul nu știu care. Nu i-a dat banii lui Vîntu, iar el a ajuns acționar. A fost o complexitate care mă depășește. Nu e problema mea. Eu am creat un business. De exemplu, Sport.ro a fost făcut de mine. Sârbu, când a cumpărat televiziunea de la mine, în orgoliul lui a schimbat a doua zi denumirea, de parcă eu îmi tăiam venele. Am vândut-o cu 10 milioane de euro, ca afacere, și asta e! Așa e și cu Realitatea.

– Dacă ați fi știut că Realitatea va ajunge la Vîntu prin interpuși, prin șerpăria de firme, l-ați mai fi vândut atât de repede?

– L-aș fi vândut a doua zi dimineața. Nu mă interesează la cine ajunge. Nu am chestii din astea, cu orgolii și emoții, tot felul de tâmpenii prin cap. Ori ești om de afaceri, ori te duci, taică, la mănăstire! Un business e business, trebuie să ai maturitatea necesară să-l vinzi când ești în vârf.

„Am dat Realitatea pe 100 de dolari”

– Cu ce sumă ați vândut atunci Realitatea TV?

– Cu 100 de dolari.

– Numai cu 100?!

– Când am vândut 50% din acțiuni la compania elvețiană Bluelink Comunicazioni cu 100 de dolari, ea trebuia să facă investiții de 22 de milioane de dolari în următorii doi ani, cu extensii în teritoriu. Elvețienii n-au făcut nimic preț de 6 luni. Apoi mi-au spus că s-au răzgândit. Le-am zis: „V-ați răzgândit pe banii voștri, nu pe ai mei!” (Râde). N-au respectat contractul. Așa că postul a fost luat de Mărgineanu. Deci, asta a fost povestea prescurtată a celor de la Bluelink Comunicazioni. Am verificat firma. Într-adevăr, ea a existat. Avea un capital social mare la acea vreme. Era un soi de fond de investiții. Investeau în media. Am crezut într-o presă independentă. După un an și jumătate, doi ani, mi-am dat seama că nu există așa ceva. Există doar presă. Punct. Fiecare trust de presă, fiecare angajat are interesele lui.

„Ne-am angajat că nu folosim rachete aer-sol”

– A fost dificil să inaugurați acest post, în condițiile în care vorbim despre perioada de politică a pumnului făcută de Adrian Năstase? Vi s-au băgat strâmbe? Ați primit amenințări?

– N-a fost vorba de strâmbe, nici de amenințări. Am fost inconștient. Nu știam despre ce e vorba în legătură cu înființarea unei televiziuni de știri. Trebuia să dau drumul la canalele de sport, de folclor, de manele și așa mai departe. Și ulterior, când aveam din ce întreține Realitatea, trebuia să dau drumul la canalul de știri. Am făcut exact pe dos. Canalul de folclor am ținut să-l deschid în mod neapărat, pentru că mama era pe mine în permanență. Atunci, am deschis Etno TV, care a avut succes senzațional. Nu e vorba că mi s-au băgat strâmbe, ci că n-a existat o legislație clară. Când am adus instalație de emisie prin satelit, a trebuit să meargă directorul tehnic până în Israel să semneze un act conform căruia nu folosim ghiduri de undă pentru rachetele aer-sol. Nici nu știam despre chestia asta. Că ghidul de undă de la emisiile pentru satelit poate fi folosit la bombele astea, aer-sol și sol-sol. A semnat directorul tehnic că nu se vor folosi echipamentele în scop militar. Era vid de legislație. A trebuit să fie modificată, ca să primim noi, firmă privată, autorizație. Asta fiindcă numai statul emitea atunci prin satelit. Noi am fost avangardiști în sensul acesta. N-am avut vreo problemă să primim licență de emisie.

– Pasată de la un afacerist la altul, stația a nimerit în final la Cozmin Gușă. Unde a greșit el? De unde a pornit declinul Realității TV? Ce rol a avut scindarea postului?

– Nu cred că Gușă a greșit pe undeva. Am înțeles că a preluat Realitatea TV cu datorii. Greșeala a fost de contabilitate.

„Am greșit atunci când m-am însurat”

– Care a fost cea mai mare greșeală pe care ați făcut-o ca om de afaceri, dar și ca politician?

– Am greșit atunci când m-am însurat. (Râde)

– În 2001, la lansarea Realitatea TV, ați fost mai mult redactor-șef decât patron. I-ați trimis pe angajați la testare pe teren, le-ați dat ponturi, idei de subiecte și așa mai departe. Cine v-a inspirat? A mai procedat cineva ca dvs.?

– Eu m-am dus și am făcut școală de televiziune. Am lucrat pro bono aproape trei luni la BBC – și la radio, și la televiziune. Și într-un studio de la CNN. N-am fost angajatul lor. Am vrut să văd cum se face televiziunea. Am încercat să aduc de-acolo ceea ce am deprins. Lumea a fost foarte nemulțumită, fiindcă am pretins angajaților să vină la serviciu îmbrăcați în mod civilizat. Fetele – la fustă, iar băieții – la costum, cu cămașă și cravată. De la femeie de serviciu la patron, toți erau obligați să aibă ecuson. De ce? Pentru că, în momentul în care trimiteai o echipă la Cotroceni să ia un interviu președintelui, el niciodată nu se prezenta cu racheta de tenis în mână și cu pantalonii scurți. Atunci, și tu trebuia să ai o anumită ținută.

„Democrația e o iluzie”

– Intrăm sau nu în era sovietizării presei, după cazurile RTV, Realitatea TV, dar și preluarea postului Pro TV de către cehul Petr Kellner, asociat cu Vladimir Putin și cu președintele pro-rus din Cehia, Milos Zeman? Care-i cel mai mare pericol?

– Eu văd altfel lucrurile. Faptul că rușii s-au certat vreodată cu americanii e o iluzie. Ei au o prietenie maximă împotriva liderului chinez și a Orientului. Europa, America și Rusia, adică cele trei mari puteri, sunt împotriva Orientului. Dacă vă aduceți aminte, Putin, Merkel și președintele Franței au stat 15 ore închiși într-un birou, unde au discutat pe teme politice. Să nu cumva să credeți că vreo declarație publică a lui Putin la adresa Americii e fără acceptul Europei! Adică, ceea ce vedem la televizor e o iluzie. Și democrația e o iluzie. Bine, avem dreptul la vot și votăm. Dar cum spunea Stalin: „Nu e important cine votează, important e cine numără voturile”. Și, cu cât suntem mai trecuți în era informatizării, cu atât e mai ușor de numărat voturile. Depinde cine face softul. Nu cred că e vorba de o rusificare a presei. Totul e făcut cu un scop: ca cetățeanul să nu mai știe ce are pe talonul de pensie. Bani pentru înarmare, pentru siguranța noastră. Vrăjeli din astea de doi bani. Și la americani e la fel ca la noi. Când simt că poporul mârâie pentru ceva, trag un atentat și gata! Securitate maximă, la aeroport ne descalță. Toate astea au fost făcute pentru a da de lucru poporului american, care lucrează numai în security. Ei nu mai au industrie pusă la punct. Totul se face în China, Taiwan, Thailanda. Ei sunt cu drepturile de proprietate, cu designul, cu siguranța cetățeanului.

„Nu eu trebuia să fiu candidatul PDL, ci Piedone”

– Ați ieșit definitiv din politica mare sau vă mai propuneți o revenire în forță? Deși n-ați avut succes la candidatura pentru Primăria Capitalei, în 2012… De ce n-ați izbutit să-l bateți pe Sorin Oprescu? A avut bisturiul de chirurg prea tăios?

– Eu am candidat din partea unui partid care avea o imagine proastă după tăierea salariilor. A fost și o tentativă de tăiere a pensiilor, chiar dacă eu, în Parlament, n-am fost de acord cu nicio tăiere. Am votat împotrivă, dar asta n-a ajutat cu nimic la mașinăria de vot care era pusă în mișcare pe vremea aceea. Am fost candidat din greșeală al PDL-ului. Aveam datoria să candidez din partea PDL-ului, că așa era modelul. Nu eu trebuia să fiu candidatul, ci Piedone. Dar partidul, cerându-mi asta, eu fiind carne de tun, de sacrificiu, am plecat de la 5% în sondaje. Am luat 17%. Și partidul, cu 3%, l-am dus la 16%. A fost un mare succes pentru mine și pentru partid în perioada respectivă.

„Nu cred că Băsescu a turnat. Știu cu siguranță că a băut”

– Ați fost fidel PDL. V-a surprins când ați aflat că liderul acestui partid, Traian Băsescu, fost președinte al României, a colaborat cu Securitatea, având indicativul „Petrov”?

– Nu cred că Băsescu a turnat vreodată. Ce știu cu siguranță e că el a băut. Alții au turnat.

– O să vă pun o întrebare la care domnul Gușă n-a apucat să răspundă: credeți că închiderea postului Realitatea TV are vreo legătură cu îndepărtarea vedetelor Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu? Se știe că Gușă intrase într-un oarece conflict cu cei doi după represiunea din Piața Victoriei, din 10 august 2018, când PSD a ieșit șifonat rău.

– N-are nicio legătură. Legea s-a dat mai demult. Indiferent ce făceau Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu, postul și-ar fi pierdut licența, fiindcă a avut datorii. Dacă CNA lua o altă decizie, încălca legea.

„Gușă a intrat în PSD pentru a salva licența Realității TV”

– Va fi Realitatea Plus un fel de PSD TV, ca RTV – asociat cu PSD prin fugarul Ghiță TV?

– Nu știu ce să zic. Nu stăpânesc lucrurile astea. Nu-mi dau seama. Văzută de-afară, însă, povestea înscrierii domnului Gușă în PSD a fost pentru a salva licența Realității TV, să primească o prelungire. Din interior, se vede cu totul altfel, pentru că exista licență de emisie pe satelit cu Realitatea Plus. Lucru care s-a și întâmplat: după o zi de pauză, Realitatea emite din nou pe RCS-RDS. Nu uitați că Gușă a fost secretar general al PSD în urmă cu 16 ani. Îl știu de foarte mult timp. Am fost chiar la el în birou, când era secretar general al PSD. Eu eram membru liberal. N-am avut niciodată remușcări sau rețineri să nu vorbesc cu el fiindcă e din PSD. Eu am intrat în politica mare cu PDL-ul, chiar dacă am fost înainte membru PNL. Când am deschis Realitatea TV, mi-am și dat demisia din PNL, ca să nu zică lumea că e postul PNL-ului. Am rămas prieten cu toată lumea, indiferent că unii au fost de la UDMR, alții de la PSD. Că ei nu m-au înghițit pe mine, e fix problema lor.

– De ce nu v-au înghițit?

– Pentru că am fost nu numai un avangardist în tehnologie, ci și în legislație. Am vrut să transform Casa Poporului într-un centru internațional de conferințe. Am fost întrebat de un coleg: „Ce, vrei să ne iei Casa?”. I-am zis: „Dar ce, ți-a dat mă-ta pe titluri de proprietate Casa Poporului?”. În loc să încasăm un miliard de euro pentru respectiva construcție, bani care să meargă spre pensiile celor care au făcut Casa, consumăm în momentul de față 60-70 de milioane de euro pe an pentru cheltuieli plătite de poporul român.

„Voi candida pentru Camera Deputaților”. Miza: Legea Prostituției

– Va reuși Gușă să aducă un spor de 3% la vot, cum se laudă, și s-o ducă pe Dăncilă în turul 2?

– Probabil. Dacă face afirmația asta, se bazează pe ceva despre care noi nu știm.

– Faci 3%, iar statul îți decontează cheltuieli până la 10 milioane de euro. Asta să fi fost miza pentru unii candidați?

– Știu că statul plătește ceva pentru alegeri. O să mă pun la punct cu povestea asta la anul, când o să candidez din nou.

– Pentru ce post veți candida în 2020?

– Voi candida la Camera Deputaților, pentru că am 34 de proiecte de lege. Le voi repune pe rol. Apropo de asta, dacă trecea Legea Prostituției, n-ar fi existat cazul Caracal. Asta au spus-o avocații cu voce tare la televizor. Am făcut-o exact sub forma în care această lege există acum în Germania. La ei, legea funcționează de 12 ani. Nemții au eradicat tot ce înseamnă rețele de prostituție, trafic de carne vie și așa mai departe. Pentru că legea e foarte clară. Cine încearcă să facă prostituție neautorizată, fie că e în parc sau la hotel, ia 5 ani de pușcărie. Nu ca la noi, cu amendă. A fost pentru prima dată când, la o asemenea lege, s-au abținut 90% dintre participanții prezenți la vot. E un caz fără precedent. Toți mi-au spus că o votează, dar la vot s-au abținut.

„Dacă legalizăm prostituția, vin la buget 2-3 miliarde de euro pe an”

– Suntem de 12 ani în Uniunea Europeană. De ce nu avem o lege a prostituției?

– Am avut o lege a prostituției în perioada interbelică. Acum însă, avem prea mulți pupători de moaște. Pare-se că oamenilor le place sexul, dar nu vor să plătească o chitanță. E mai bine să fie o chestie legalizată, pentru că e o protecție a familiei. Sunt persoane timide, nu știu, care se jenează să intre în legături intime cu o femeie. Și-atunci, se duc acolo, plătesc și știu cum e. La revedere! Din 500.000 de prostituate, câte sunt în Europa, sunt convins că 400.000 s-au dus acolo fiindcă au vrut ele. Nu le-a traficat nici dracu’! S-au dus și s-au angajat la bordeluri. Am cunoștințe în Germania și cunosc situația. 90% sunt românce, 10% sunt ucrainence. Acolo se vorbește limba română. Dacă dăm drumul la legea asta și la noi, 10.000 de medici au instant locuri de muncă. Și 10.000 de contabili. Am avut și alt argument în susținerea acestei legi. 7% din bugetul de sănătate se duce pe tratarea bolilor cu transmitere sexuală. Orice boală venerică, indiferent de gravitatea ei, e tratată de statul român. Ținând sub control prostituția, scade drastic numărul de cazuri cu boli venerice pe teritoriul României. S-ar strânge la bugetul de stat minimum două-trei miliarde de euro pe an.

– Ce șanse aveți să câștigați un post de deputat?

– Sută la sută. Nu-mi fac probleme.

– Din partea cărui partid veți candida?

– Cred că din partea PNL, pentru că PDL-ul meu s-a dus înspre PNL. Eu m-am născut și am crescut de stânga. Și acum am concepte de stânga: „Să facem bine, ca să nu fie rău”. Prin formațiunea mea sunt de dreapta. Sunt de acord să plătim munca, nu ne-munca. Am făcut și proiect de lege ca ajutorul social să fie abrogat. Ajutorul social trebuie dat numai persoanelor care nu au capacitate de muncă.

„Dacă lumea nu va fi vigilentă, Dăncilă va fi președinte”

– După gafele pe care le-a comis Dăncilă în cei doi ani la Palatul Victoria, ar fi avut loc într-un trust ca Realitatea TV? Ar fi trecut de filtrul dumneavoastră sau ar fi picat, așa cum a făcut-o la cele două trepte de liceu?

– Contrar așteptărilor, doamna Dăncilă, ca premier, era blamată în țară, dar ea se plimba prin străinătate cu președinți și premieri. Făcea reuniuni, iar noi ne dădeam aici de ceasul morții. A ajuns în postul respectiv dusă de cineva de mânuță. A rămas acolo încă. Dacă lumea nu va fi vigilentă, ea va fi și președinte.

– Cine a dus-o de mânuță?

– Păi, șeful ei de la Teleorman. Cine s-o ducă?

– Cine va fi președintele României?

– După cum arată sondajele, noul președinte va fi vechiul președinte. Dar nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește. Avem cazul Ponta.

– Cum vedeți bătălia pentru turul 2?

– Nu mai există bătălie în momentul de față. Nu mai există nimic, nici dezbateri între candidați. Dacă vă aduceți aminte, pe vremea când Realitatea era în floare, se făceau dezbateri cu public, veneau candidații în studio. Cum au fost Băsescu și Geoană. Azi, zero.

– De ce nu mai există dezbateri?

– Ei consideră că totul a trecut pe net. Mesajele se transmit pe net, pe rețelele de socializare. N-are rost să mai vorbim între noi. Să nu se afle cumva la ce jacuzzi am fost.

– Dăncilă îl tot cheamă pe Iohannis la o confruntare în doi pe tema prezidențialelor, dar președintele nu i-a dat curs până acum. De ce? Îi e milă de ea să nu iasă și mai șifonată decât este?

– Dacă Iohannis ar ieși la o confruntare directă cu Dăncilă, emisiunea s-ar termina în două săptămâni până ar da un răspuns la viteza lui verbală. (Râde.) E greu să găsești azi oameni cu o cultură vastă. Dacă se întâlnesc, imediat sar la beregată.

„PSD nu va pieri ca PNȚCD. Are niște baroni foarte bine înfipți”

– În 7 ani, PSD n-a făcut nimic la nivel de infrastructură, dar s-a remarcat prin pomeni electorale. Va avea aceeași soartă ca PNȚCD? Cine mai poate salva acest partid cu trecut odios?

– Exclus. PSD-ul are niște piloni, ca să-i numim așa, niște baroni care sunt foarte bine înfipți. Nu vor pieri. PNȚCD a apărut și a dispărut, fiindcă n-a avut o fundație. Când a venit uraganul, a dispărut. Au fugit toți. PSD are niște granguri în toate zonele.

– De ce n-ați avut stabilitate în căsnicie?

– Sunt un bun familist și am fost foarte fidel femeilor de lângă mine, dar am fost părăsit. M-am concentrat tot timpul pe muncă. Așa că, la un moment dat, am fost lăsat în pace.

– Ce proiecte de afaceri aveți pentru viitorul apropiat? Din mass-media sau din alte domenii?

– Să-mi cresc copiii. Cel mai important lucru e să dai o educație copiilor tăi. Restul e deșertăciune. Vreau ca ei să aibă posibilitatea să comunice cu oricine, din orice punct de pe planetă. De la o florăreasă la un președinte de stat. Educația de acasă și cea de la școală sunt primordiale. Avem o mare lacună cu tânăra generație, pe care nu știm s-o educăm. Toate mizeriile și lăturile pe care copiii sunt puși să le memoreze n-o să le prindă bine niciodată în viața lor.

„Cu Realitatea TV am pierdut 14 milioane de dolari”

– Câți bani ați făcut cu Realitatea TV?

– N-am făcut. Am pierdut 14 milioane de dolari. 7 milioane de dolari au costat echipamentele, iar întreținerea pentru doi ani a fost tot pe-acolo. Compensația a venit din alte activități. Am greșit ordinea deschiderii televiziunilor, după cum am spus. Trebuia să deschid mai întâi posturile profitabile: de folclor, de sport, de turism, de manele. Ultima trebuia să fie Realitatea. Când am deschis eu Realitatea TV, publicitatea nu se lipea de știri.

– Ce-ar trebui să afle telespectatorii de la fondatorul Realitatea TV?

– Să fie optimiști, că o să fie bine și la vară cald.

Caracterizările lui Prigoană

Despre conducătorii postului Realitatea TV

Silviu Prigoană – „Băiat deștept. Am avut curaj că am deschis un trust media, chiar dacă am acționat inconștient. Dar nu îmi pare rău”.

Sorin Ovidiu Vîntu – „A fost și este un tip inteligent, dar a avut neșansa să se înconjoare de cine nu trebuie”.

Elan Schwartzenberg – „A fost strălucit la momentul respectiv. A făcut afaceri foarte tari în România, dar fiecare răspunde pentru ceea ce face”.

Sebastian Ghiță – „A fost absolut genial. A făcut unul dintre cele mai tari trusturi de IT din România”.

Cozmin Gușă – „Geniu de mic. A ajuns secretar general pe bune la PSD. Nu l-a pus cineva, ca să-l butoneze. E un tip erudit, un bun orator”.

Despre cei mai cunoscuți politicieni pușcăriași

Adrian Năstase – „S-au forțat lucrurile. Nu cred că poți băga la pușcărie pe cineva pentru declarația cuiva. Puteau să-l bage la pușcărie pentru ceea ce a făcut, nu pentru ceea ce n-a făcut”.

Liviu Dragnea – „A condus cu mână de fier cel mai mare partid din România. Cred că s-a înconjurat de mulți aplaudaci, exact ca Ceaușescu. Nici lui Ceaușescu nu-i venea să creadă că e rău în țara asta, când e bine. Lui i se dădeau rapoarte că totul e bine. Același lucru i s-a întâmplat și lui Dragnea. El a fost victima propriilor lui decizii: a negociat ceva și nu s-a potrivit negocierii”.

Despre candidații la alegerile prezidențiale

Klaus Iohannis – „E un tip OK. Înalt, prezentabil. E un lucru bun că vorbește cursiv multe limbi străine. Potrivit regulilor diplomatice, fiecare președinte e obligat însă să vorbească în limba țării sale. Deci Iohannis ar trebui să vorbească românește oriunde se duce”.

Dan Barna – „A ieșit peste noapte în spațiul public. N-are șanse să câștige alegerile. Îmi place cum vorbește, dar în ultimul timp a început să se contrazică”.

Theodor Paleologu – „L-aș face președinte mâine dimineață. A lucrat ca ambasador, stăpânește ceea ce se numește diplomație. Un președinte trebuie să fie în primul rând un diplomat”.

Mircea Diaconu – „Îmi place de el ca actor, dar nu e vizibil. Are meteahna asta că nu se face simpatic pentru lume”.

Viorica Dăncilă – „E foarte tare fata. A fost dusă de mânuță în vârf, s-a luat în clanță și cu Tăriceanu. A picat treptele la liceu, dar nici Bill Gates n-a terminat facultatea”.

Alexandru Cumpănașu – „A greșit. N-are niciun fundament pentru care să candideze, nici susținători. N-are nicio șansă. Lumea știe că a călcat pe cadavre ca să candideze, deși, în urmă cu două săptămâni, anunța că nu va intra în cursă. După mine, meciul din turul 2 va fi între Dăncilă și Iohannis”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

7 COMENTARII

  1. Masonul Prigoana vrea sa legalizeze prostitutia ca totii politicienii sa faca orgii ori de cate ori doresc sau sa-si deschida bordeluri de lux exact ca in Olanda si Germania… interesant nu ??

  2. Si din acest interviu SE VEDE/OBSERVA, cu multa claritate: Prigoană ăsta… NU este mai breaz decat toti fostii sai… parteneri-de-afaceri si protectori-politici (parte dintre ei enumerati aici, dar mai sunt… O GRAMADA, Mazăre de exemplu !): TOTI au NENOROCIT aceasta SARMANA Tara, timp de trei decenii !!!

  3. Cit de prost sau de parsiv sa fi sa crezi ca lui Dragnea ca si lui Ceausescu i se raporta de catre lingusitori ca lucrurile merg bine desi in realitate mergeau prost?
    Iar Dragnea a luat decizii gresite din vina lingusitorilor care-l informau gresit.

  4. Un personagiu greu digerabil, personal cred ca e doar o problema de timp pana ajunge si acest ”om de afaceri” in vizorul DNA, toti fostii lui parteneri de afaceri sunt amestecati in fel de fel, el insa e om cinstit. Intelectual, este o nulitate, auzi la el, cica la scoala copiii sunt pusi sa invete pe de rost ”toate laturile”, ce cretin, e clar ca are cultura cam pana la genunchiul broastei, de-asta s-a si legat asa bine de profilul lui porecla de ”regele gunoaielor”. Cat despre circul matrimonial, cred ca era pur si simplu o metoda mediatica, facea program artistic televiziunilor.

  5. un cretin sinistru, misogin, care se crede stapan de sclavi. Un idiot care – desi are bani – se inconjoara de chestii ieftine. Un gigel cu o palarie mult prea mare pentru o minte atat de mica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -