DNA a trimis-o în judecată pe Sorina Pintea rapid, la două luni de la flagrantul cu luare de mită

1
2192

În penultima zi a lunii februarie (28), Sorina Pintea era reținută pentru luare de mită, în biroul său de manager al Spitalului Județean din Baia Mare.

În ultima zi a lunii aprilie (30), Sorina Pintea a fost trimisă în judecată. Procurorilor DNA le-au fost suficiente două luni pentru a finaliza cercetarea penală și a întocmi rechizitoriul.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei PINTEA SORINA, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 de lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect «proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator – sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare», încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în incinta unității medicale pe care o conducea, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenuri ce aparțin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. 

Anterior sesizării instanței de judecată cu prezentul rechizitoriu, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reținută infracțiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului, respectiv a acordului de recunoaștere a vinovăției, la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Și cu asta ce-am făcut..? . credeți că face vreo zi de bulău??..iar o ia amocul și doctorii pe care-i pupați in cur toată ziua îi va certificat medical că e leguma. .. apropo de doctori , ăștia din linia întâi!! .cea mai mare cacialma văzută vreodată în lume…greul cade pe asistente.. sunt doctori care nu dau pe la spitale..fac consultații prin telefon…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here