115 ani de închisoare în „dosarul Colectiv”! Piedone – 8 ani și jumătate, patronii dezastrului – câte 12 ani, pompierii – 9 ani

2
16198
Cristian Popescu Piedone

Procesul tragediei din clubul Colectiv a ajuns luni la sentință, în prima instanță. Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare. Cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și 8 luni de închisoare.

În „dosarul Colectiv” (nr. 17008/3/2016) au fost condamnate 13 persoane, la o pedeapsă totală de 115 ani și 8 luni.

O singură condamnare, de 3 ani, este cu suspendare. Celelalte 12 sunt cu executare.

Pentru două societăți comerciale au fost dictate câte 470 de zile-amendă x 5.000 de lei, ceea ce înseamnă 2.350.000 de lei pentru fiecare, adică un total de 4.700.000 de lei.

Cea mai grea pedepsă a primit-o patrona firmei de artificii care au asigurat spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv: 12 ani și 8 luni.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv au primit cu un an mai puțin: 11 ani și 8 luni.

Cei doi pompieri implicaţi în acest caz, Antonina Radu şi George Matei, au fost condamnaţi la câte 9 ani și 2 luni, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi uzurpare de calităţi oficiale.

Pepepse grele au primit și primarul Cristian Popescu Piedone (fruntaș al partidulețului patronat de infractorul Dan Voiculescu), și trei funcționare din Primăria Sectorului 4 – Aurelia Iofciu (şef al Serviciului autorizări comerciale), Larisa Luminiţa Ganea (consilier superior) și Ramona Sandra Moţoc (referent superior).

În tragedia de la Colectiv și ulterior au murit 65 de tineri.

Sentința Tribunalului București 

1. Condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa cea mai grea de 8 ani și 6 luni de închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, k Cod Penal.

2. Condamnă pe inculpata Iofciu Aurelia la pedeapsa cea mai grea de 8 ani de închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b, k Cod Penal.

3. Condamnă pe inculpata Ganea Luminiţa Larisa la pedeapsa de 7 ani de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, k Cod Penal pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei.

4. Condamnă pe inculpata Moţoc Sandra Ramona la pedeapsă de 3 ani de închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei.

În baza art. 91 Cod Penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 3 ani închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei.

În baza art. 93 alin. 1 Cod Penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpata Moţoc Sandra Ramona trebuie să respecte următoarele obligatii:

  1. să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul București ori de câte ori va fi chemat;
  2. să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  3. să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
  4. să comunice schimbarea în privința locului de muncă;
  5. să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În baza art. 93 alin. 2 lit. d Cod Penal, impune condamnatei ca, pe perioada termenului de supraveghere, să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței.

În baza art. 93 alin. 3 Cod Penal, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul ADP Sector 4 și Directiei Generale de Asistență Sociala și Protecție a Copilului Sector 4 București.

În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod Penal, dispune confiscarea sumei de 62.298 de lei, folos necuvenit pentru SC Colectiv Club SRL.

În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod Penal, dispune confiscarea sumei de 147.133 de lei, folos necuvenit pentru SC Noran Prompt Serv SRL.

5. Condamnă pe inculpatul Anastasescu George Alin la 11 ani și 8 luni de închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b, g Cod Penal.

6. Condamnă pe inculpatul Mincu Costin la pedeapsa cea mai grea de 11 ani și 8 luni de închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b, g Cod Penal.

7. Condamnă pe inculpatul Gancea Paul-Cătălin la pedeapsa cea mai grea de 11 ani și 8 luni de închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b, g Cod Penal.

8. Condamnă pe inculpata Niţă Daniela Ioana la pedeapsa cea mai grea de 12 ani și 8 luni de închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b, g Cod Penal.

9. Condamnă pe inculpatul Zaharia Viorel la pedeapsa cea mai grea de 9 ani și 8 luni de închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b, g Cod Penal.

10. Condamnă pe inculpatul Moise Marian la pedeapsa cea mai grea de 10 ani de închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b, g Cod Penal.

11. Condamnă pe inculpatul Niţă Cristian Mihai la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, g Cod Penal pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei.

12. Condamnă pe inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. la pedeapsa cea mai grea de 470  de zile-amendă, cu o suma corespunzătoare de 5.000 de lei pentru ziua-amendă, precum și interzicerea drepturilor prev. de art. 136 alin. 3 lit. b, teza I (pe o durată de 3 ani), f Cod Penal.

13. Condamnă pe inculpata S.C. GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L. la pedeapsa cea mai grea de 470 de zile-amendă, cu o suma corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua-amendă, precum și interzicerea drepturilor prev. de art. 136 alin. 3 lit. b, teza I (pe o durată de 3 ani), f Cod Penal. Menține măsurile asiguratorii.

14. Condamnă pe inculpata căpitan Radu Antonina la pedeapsa cea mai grea de 9 ani și 2 luni de închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, k Cod Penal.

15. Condamnă pe inculpatul căpitan (r) Matei George-Petrică la pedeapsa cea mai grea de 9 ani și 2 luni fe închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, k Cod Penal.

Decizia integrală a instanței poate fi citită aici: Decizie dosar Ciolectiv – prima instanță

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

*„Patrioata” Firea a măsluit licitația pentru 100 de tramvaie ca să câștige turcii, nu Astra Arad! „Calculul punctajului a fost viciat!”

Șpăgar PSD: „Eu scot 10.000 de euro din buzunar, mă duc la Antena 3, îi dau lui Gâdea și vorbesc trei zile”

2 COMENTARII

  1. Porcul ala gras de primar doar 8 ani a luat pentru atitia morti si mutilati? Din aia 8 ani fac pariu ca nu face mai mult de 2. Mai vine intre timp PSD la butoane, il activeaza pe Tudorel, si ii scoate pe toti afara. Oricum vor face recurs si vor mai taragana inca 4-5 ani pina scapa toti.
    Dupa parerea mea pompierii apoi primarul sint principalii vinovati. Ei sint cei care au cerut spaga sa nu isi faca meseria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here