Caracatița achizițiilor în pandemie: un asociat al lui Streinu-Cercel și un fost partener al lui Burci dețin firma anchetată de DNA pentru livrarea a 1,2 milioane de măști neconforme

0
1912
Adrian Ionel, fostul director UNIFARM audiat miercuri dimineață în dosarul celor 1,2 milioane de măști neconforme achiziționate din bani publici. Sursa: Inquam Photo

Firma peste care au intrat procurorii DNA și polițiștii miercuri dimineață, în ancheta privind livrarea către stat a 1,2 milioane de măști de protecție neconforme, este deținută de un asociat al senatorului Adrian Streinu-Cercel (PSD) și fost partener al lui Cristian Burci, scrie Libertatea.

Ancheta DNA, în care e audiat și fostul director de la UNIFARM, Adrian Ionel, vizează contractul prin care acesta a cumpărat măști de protecție neconforme în pandemie, livrându-le apoi în spitalele din toată țara. În urma reclamațiilor, măștile au fost retrase.

Unul dintre proprietarii firmei cu “lipici” la UNIFARM este Ion Berciu, fost partener de afaceri cu Streinu-Cercel, baron PSD din sistemul medical și managerul Institutului “Matei Balș” în perioada 2001-2020. Al doilea acționar al firmei este Jan Ionică, om de afaceri din Turnu Severin, partener de afaceri și vechi prieten cu Cristian Burci, conform EVZ.

Măștile periculoase „Daddy Baby”, din China, au fost plătite de statul român cu 18 lei bucata și refuzate de 113 spitale

Compania care a livrat măști plătite de stat cu 18 lei bucata și refuzate de 113 spitale din țară ca fiind neconforme și periculoase pentru personalul medical se numește Ducos Trading SRL, iar administrator este Amalia Cristea – care este, dealtfel, și audiată.

În acest caz, “suveica” a fost următoarea: statul român, prin UNIFARM, condusă pe atunci de Adrian Ionel, a cumpărat de la Ducos Trading SRL, în martie 2020, circa 1,2 milioane de măști de protecție, odată cu izbucnirea pandemiei. La rândul său, firma Ducos Trading SRL a cumpărat măști model “Daddy Baby” de la o companie chinezească producătoare de pamperși!

Măștile erau de tip FFP2 (KN95), utilizate de medici, dar care au fost respinse de toate spitalele ca fiind neconforme și periculoase.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.