Falanga pro-Dragnea din CSM îl hăituiește pe judecătorul justițiar Cristi Danileț. O sancțiune penibilă

4
1347
Justițiarul Cristi Danileț și anti-justițiara Lia Savonea
Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, este ținta preferată a Secției pentru judecători a CSM. Aceasta l-a sancționat marți pe Danileț pentru un text pe Facebook.
Secția instituției conduse de „judecătoarea Mafiei”, Lia Savonea, nu-i poate ierta judecătorului clujean înverșunarea cu care luptă pentru o justiție curată și independentă.
Pretexetul sancțiunii este textul în care Danileț scria că, din punct de vedere constituțional, democrația poate fi apărată și cu scoaterea Armatei în stradă.
Hăituirea lui Danileț a pornit de la o altă instituție obedientă Mafiei PSD-ALDE, Inspecția Judiciară, condusă de infamul Lucian Netejoru. Inspecția Judiciară s-a autosesizat în luna ianuarie a acestui an, după publicarea textului lui Cristi Danileț despre democrație și Armată. Ulterior a fost sesizată Secția pentru judecători a CSM.
Sancțiunea, luată cu majoritate de voturi, constă în reținerea a 5% din indemnizația lunară, timp de două luni. Nu e o problemă financiară, ci o încercare de a-l umili pe judecător.

Decizia Secției pentru judecători în materie disciplinară din CSM

„Admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Danileț Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj. În baza art. 100 lit. b) din Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică domnului Danileț Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancțiunea disciplinară constând în «diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 5% pe o perioadă de 2 luni», pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute din art. 99 lit. a) din același act normativ.”

Textul lui Cristi Danileț, pentru care a fost pedepsit

„Poate că cineva remarcă totuși succesiunea atacurilor, destructurărilor și decredibilizarilor la adresa următoarelor instituții: DGIPI, SRI, SPP, Poliția, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par întâmplătoare după declararea sus și tare a «abuzurilor instituțiilor de forță». Știm cu toții ce ar însemna lipsirea de eficiență sau, mai rău, preluarea controlului politic asupra acestor instituții: servicii, poliție, justiție, armată? Și, apropo de Armată: oare s-a aplecat cineva asupra dispozițiilor art. 118 alin. (1) din Constituție, potrivit cărora «Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea (…) democraţiei constituţionale»? Ce ar fi dacă într-o zi am vedea armata pe stradă păzind… democrația, că tot am văzut azi că e în scădere coeficientul?! Nu v-ar surprinde să realizați că ar fi… constituțional!? Eu cred că nu vedem pădurea din cauza copacilor…”

CITIȚI ȘI:

Mesajul admirabil al fetei tâlhărite la lift: „Voi merge la referendum. Vor să-i scoată mai repede din pușcării pe cei vinovați de fapte pe care eu le-am trăit pe pielea mea”

4 COMENTARII

  1. Problema PSD şi a Alde e veche de când lumea. Probleme de moral după țigări şi pahare cu vin roşu. Lia Savonea poate să dispară cu toată familia dacă Germania se înfurie. Judecătorii trebuie să fie corecți. Abaterea de la regula „Nobilis Virtum et Legis” a lui Cristi Dănileț putea fi trecută cu vederea. Cum Ion Iliescu a adus minerii în 1990 la Mineriadă să lovească studenții cu cozile de târnăcop, şi chiar aşa s-a petrecut crima, tot aşa va fi nevoie de armată să stingă focul după legile antijustiție. Să sperăm că nu va fi nevoie.

    Mosherubin Jerusalem

  2. Probleme multe la PSD. Cu poporul dac, cu legile şi ordonanțele de urgență. În virtutea legii Romei „Nobilis Virtum et Legis” a greșit vorbind de Armata care trebuie să apere în stradă Justiția. E ca şi cum ne-am întoarce la Mineriadă unde Ion Iliescu a cerut ajutorul minerilor contra studenților. Mai avem de mers paşi destui spre democrație. PSD sunt lipsa crasă a democrației considerându-se Republica de Platon sau poate sunt Republica doar. Drumul e lung. Cine e bine plătit să apere statul de drept. Cine e răspunzător de propriile fapte care eronat s-a înțeles că trebuie să fie ciumă roşie şi delațiune. Delaware plătește bine munca şi vinul. Nisipul e mai mult în clepsidră.

    Purgatoriul există. Edenul aparține virtuților şi virtuoşilor. Vaticanul are un plan. Fiecare să aibă avere de 200.000 lei.

  3. Textul judecătorului Cristi Dănuleț este de bun simt dar sluga PSD-ului de la CSM tine cu tot dinadins sa-i bage pumnul in gura!!!!
    O adevarata mizerie de justiție face acest CSM!!! Are cineva in țara ac de cojocul lor sa termine odată cu abuzurile care depășesc orice fel de bun simt!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here